London Design Festival

London Design Festival

No High Heels (ikke denne gangen heller:))
Raske blikk – og raske skritt i gode New Balance – det var det som gjaldt når jeg denne gangen i løpet av litt for få timer – skulle scanne deler av London Design Festival. Et drøss av begivenheter pågår samtidig i denne deilige byen; Tent med Superbrand og selvfølgelig 100% Norway, Designjunction, 100% Design, V&A, Design Districts osv osv osv….. Jeg tok som alltid i bruk erfaring og lyster og satte kursen mot Old Truman Brewery – klar for TENT.

Det første jeg så i det jeg entret Superbrands var GUBI. Vakker blå vegg selvfølgelig. Nydelig metall på Bestlite lamper. Sjekk gjerne ut den nye fargen 5180 OSLO i det helt nye Lady fargekartet…. Ikke langt unna – og etter min mening enda flottere:)

London-Design-Week-jotun-lady-1

 

En anelse glamour var definitivt tilstede så godt som overalt denne sesongen: Lett luksus – litt hotellfølelse i det man synker ned i en ny versjon av den gamle ørelappstolen…… gyllent selvfølgelig – både tekstil og materialer.

London-Design-Week-jotun-lady-2

 

En vakker – og en smule mer industriell – er Northern Lightnings og Vike Skars versjon av kobbertrenden. Lampen Evergreen er blant mine favoritter denne høsten

 

Northern-lightning-jotun-lady

 

En annen lampe med et touch av kobber er denne fra den Irland baserte designeren Andrew Clancy – Ganske så fin den også da:)

 

Andrew-clancy-jotun-lady

 

 

Så lenge det er lys er det håp – hva med å dandere de vakreste blonder og blomster rundt en stor lyspære – romantisk ja – brannsikkert? Nei.

London-Design-Week-jotun-lady-lampe-blonder

 

Den norske designduen Vera & Kyte (Vera Kleppe og Åshild Kyte) holder til i Bergen. I år stilte de ut sine fine bord på Tent. Sort granitt og lakkert stål i farge-fristende omgivelser.

vera-kyte-jotun-lady

 

100% Norway stilte ut ved Tent i Old Truman Brewery i Dray Walk Gallery. En ganske så fargekvikk installasjon fungerte som varm velkomst:)

norway-design-london-jotun-lady

 

På 100% Design stilte 20 norske formgivere ut sine produkter. Noe av disse er allerede godt etablerte i vår designverden – noen er nykommere. Designduen Günzler & Polmar stilte ut denne fristelsen:)

gunzler-polmar-jotun-lady

 

Årets London messe viste selvfølgelig at farger nå har kommet solid tilbake. Mange av de tidligere leverandører av den industrielle stilen hadde tatt fargene på alvor – og vi så mange eksempler på farget metall.

London-Design-Week-jotun-lady-lampe-fargerik

 

Det var så utrolig mye fint å se på Retro og Vintage fronten! Midcentry Modern var en av mange såkalte Midcentry Modern Pop-Up butikker på Designjunction.

london-design-week-jotun-lady-retro

 

Heldige meg var innom åpningsparty på Mint. Mengder av mennesker og håpefulle designere…. De fineste produkter….. så mye vakkert å se på. Mint ble etablert i London i 1998 av Lina Kanafani – som nøye plukker ut produkter…dette året blant annet Pencil Light av norske Caroline Olsson.

caroline-olsson- pencil-light-jotun-lady

Og jammen rakk jeg ikke åpningsparty samme kveld på Conran. Dette interiør mekka i Chelsea. Farger all over – bare glede å se:) En god del inspirasjon fra varmere himmelstrøk….. mye etnisk – mye Mexico. Denne fargen finnes i LADY’s nye fargekart – og navnet er selvfølgelig 288 MEXICO.

london-design-week-farge-mexico-lady

london-design-week-farge-mexico-lady-2

 

Tepper – tepper – tepper – mye! I de fineste mønstre og farger på Conran selvfølgelig.

London-Design-Week-jotun-lady-tepper

 

Frister å betale? Ja, kanskje:) Når hele kasseområdet på Conran har fått et touch av kobber…….

london-design-week-jotun-lady-kobber

 

Selvfølgelig kunne jeg ha syklet hjem til hotellet denne kvelden – i hvert fall hvis Sir Terence Conran hadde overrakt meg en gull eller kobber sykkel. Det får vel holde at jeg hjemme har noen spann med LADY Design Gull og Kobber som venter på å bli strøket over en liten – men viktig vegg :)

conran-jotun-lady-sykkel

 

Så tar jeg benene fatt og går hjemover til hotellet – og det siste jeg får se av London Design Festival denne gangen er Conrans fantastiske vindusutstilling: Et nydelig høsttre vakkert malt på en lys vegg. Fylt meg mengder av inspirasjon – Ja, takk – nå kan høsten bare komme……..

PS. Fristet til å bruke litt mer farger hjemme – ta en titt på fargene fra det nye LADY fargekartet, LADY Pure Color.

conran-jotun-lady-autumn

 

 

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth – Global Fargesjef

Lisbeth er Global Fargesjef i Jotun og en av Norges mest etterspurte trendanalytikere. På sine reiser rundt i verden samler hun inntrykk og trender som du finner igjen i LADY sine fargekart.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…