Nytt kjøkken i tradisjonsrik villa

Nytt kjøkken i tradisjonsrik villa

Tid for hjem laget nytt kjøkken og spisestue i hundre år gammel villa. Med vakre fargenyanser ble resultatet helt magisk!

Vakker villa – med behov for nytt kjøkken

Familien flyttet inn i det vakre huset i 2020. De var fullstendig sjarmert av drømmehuset på den flotte tomten, og tok kontakt med Tid for hjem for hjelp til en praktisk og moderne løsning for kjøkken og spisestue. Samtidig sto det høyt på ønskelisten og beholde sjelen og det tradisjonsrike i rommene. – Slik så det ut før: 

FØR: Et svært lite kjøkken, men med en koselig spiseplass. Foto: Pandora Film/ TV 2  

Oppussingen

Designer Aina Sollie Steen har tegnet en ny kjøkkenløsning som er mer åpen enn den som var der fra før. Kjøkkenrommet er langt og smalt, og det gjelder å utnytte plassen maksimalt og samtidig gi rommet luft. Hun vil også lage åpningen mellom kjøkken og spisestue litt større for å få mer kontakt mellom rommene, og kunne leke litt med farger og stemninger. Fargen på kjøkkenet skal være sval, mens fargen i spisestuen skal være varm.

Kjøkkenveggene er malt med LADY Pure Color 7637 Exhale og taket med LADY Perfection takmaling i samme farge. Kjøkkenet er fra Sigdal.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Spisestuen

Denne stuen er et riktig stasrom. Høye, flotte brystningspaneler med flotte detaljer, gipsrosett i taket, ærverdige lister og stort deilig vindu, men alt bærer preg av tidens tann og må pusses opp. Taket får nytt tradisjonelt lerretstak, og lister og brystningspanel blir beholdt og satt i stand igjen.

Aina Sollie Steen - Tid for hjem

Designer Aina Sollie Steen må også ta en økt med malerpenslene!

– Å jobbe med å kombinere nåtid og fortid er noe jeg elsker. Her er det mange fine detaljer og proporsjoner. Her får man med seg mye gratis sjarm, sier  designer Aina Sollie Steen.

Døråpning til kjøkkenet blir utvidet, deretter listet og tilpasset den eksisterende brystningen.

Varme «ørkenfarger»

Spisestuen blir malt i to ulike varme fargetoner. LADY 12120 Desert Pink er fargen som ble valgt tak, taklister, og vegger over brystning. – Og brystningspanelet, vinduer og vinduskarmer, samt gulvlister, får fargen LADY Supreme Finish Matt 11175 Adventure.

Ørkennyanser ton-i-ton.

Fargene ligger ganske nærme hverandre, og designer Ainas ide her er å bruke et monokromt fargeskjema. Ton i ton når det gjelder rommet, møbler og tekstiler – og variasjon når det gjelder teksturer.

Brystning i fargen LADY Supreme Finish Matt 11175 Adventure. Brystningen med de 100 år gamle detaljene møter ny pynt i naturmaterialer.  

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Rommet får en lang sittebenk langs hele vindusveggen. Komfortable madrasser blir sydd i plysjlignende stoff, og den lange benken får en mengde ulike løse puter i forskjellige fargesjatteringer.

Se hvor lunt og lekkert det blir med taket i fargen LADY 12120 Desert Pink!

Med benken under vinduet er her god plass til ti rundt bordet Spisebordet er røft og kraftig. Det blir litt rustikt sammen med de moderne spisestolene i cognacfarget skinn. – For flere detaljer om møbler om materialer, se tv2.no.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Kjøkkenet

På kjøkkenet må det legges nytt gulv etter at det gamle kjøkkenet er revet, og for å få et nytt og flatt underlag, blir gulvet rettet av med flytmasse. Deretter blir det lagt ett nytt eikegulv med brede parkettbord.

Rommet er smalt, men har blitt mer praktisk. Kjøleskapet er bygget inn ved døråpningen og det er laget åpne hyller innerst i rommet.

Sval kjøkkenfarge

For å skape litt kontrast mellom rommene blir kjøkkenets tak, vegger og vinduer malt i LADY 7637 Exhale, en dempet mintfarge. (Kjøkkeninnredningen er fabrikkmalt fra leverandøren).
Ellers har Aina tatt opp igjen de varme fargene fra spisestuen i valg av puter og tekstil til sitteplassen foran vinduet.

Lekkert med svale farger på kjøkkenet.

Vindusvegg og veggen mot spisestuen blir holdt åpne slik at arbeidsplassen virker mer romslig.

En komfortabel sittebenk foran vinduet og små løse bord som kan skyves inn, gir en fin kaffeplass med utsikt uten at møbleringen stenger for trafikken i rommet.

På jakt etter kjøkkeninspirasjon? Les også saken om Rikkes sommerlige kjøkken!

Spisskammers

I den smale enden av kjøkkenet bygger Tid for hjem et slags spisskammers uten dør. Et stort skap som det er mulig å gå inn i, og som har masse oversiktlige hyller fra gulv til tak. Slik blir det plass til utrolig mye, og det er lett å holde oversikt over hva som er der.
Hyllene blir malt i samme farge som veggene i spisestuen, LADY Supreme Finish Matt 11175 Adventure.

Alle foto: Pandora Film/ TV 2.  Se Tid for hjem tirsdager på TV 2 og TV 2 Sumo.

Vi anbefaler alltid å se på fysiske fargeprøver eller gjøre et oppstrøk med fargene før du tar ditt fargevalg. På grunn av lyssetting kan fargene på bildene avvike fra Jotuns fargeprøver.

Einar blir glad for fine farger!

Huseierne var strålende fornøyde da de endelig overtar huset etter oppussingen. – Det som er det aller beste er at alt det særegne og gamle ble beholdt og satt i stand! Vi kan ikke få sagt hvor glade vi er for det, forteller de til TV 2.

Takk for at vi fikk komme på besøk!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Rustikke, rå og ærlige farger

Rustikke farger og overflater omfavner oss i fargetemaet «EMBRACE». Farger på bildet over: Vegg: LADY Pure Color 12179 Embrace, gulvlister:…

Farger med energi og kreativ glede

Farger med energi! I LADYs fargekart TOGETHER presenterer fargepaletten PLAYFUL, som er både glad, selvsikker og energirik. Bilde over: Vegg:…

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Hjemme hos Kirsten Visdal

Kirsten Visdal elsker LADY-fargen 10678 Space, og dette ble basefargen i familiens nyoppussede allrom. Tilslutt så jeg bare stripete vegger…

Hjemme hos Emma Ekman

Velkommen hjem til Emma Ekman og hennes villa fra 1956, og la deg inspirere av hennes øye for farger og…

Hyggelig hjemmekontor med nytt skrivebord

Med et hyggelig hjemmekontor og selvlaget skrivebord, får du en god start etter sommerferien!  Hjemmekontor med høy trivselsfaktor I august…