Landlig kjøkken i retro stil

Landlig kjøkken i retro stil

Jeg bor på landet i en Västerbottensgård sammen med mann og tre barn. Den gamle gården vår har blitt et spennende prosjekt for renovering og redesign. Nå er det landlige kjøkkenet totalrenovert og oppgradert med gamle møbler i ny stil, med farger som skaper liv.

Nordi Remake

Pusset opp det gamle kjøkkenet på landet

Det første vi gjorde da vi flyttet inn i vårt gamle hus var å helrenovere det store landkjøkkenet. Her hadde alt stått urørt i over femti år, og det fantes ingen moderne funksjoner. Vi rev ut alt, tok bort den gamle linoleumen som dekket gulvet, og fant et magisk tregulv i gran/furu. Vi merket nøye planke for planke før vi løftet opp gulvet. Etter å ha rettet opp og isolert, la vi gulvplankene på plass igjen eksakt på samme måte. Så ble gulvet slipt, behandlet med lut naturell og deretter hvitpigmentert olje. Resultatet ble et mykt, vakkert tregulv som bare må skures med såpe.

Redesign i gammelt hus på landet

Nordic Remake

Pinnestolen er malt i silkematt LADY Supreme Finish og fargen Dusty Red 2995.

Friskt og nordisk

Veggene har rukket å skifte utseende et par ganger allerede, men nå har jeg malt i LADY Frostrøyk 1376 fra kolleksjon Urban Living, med puddermatte Pure Color. Frostrøyk har en herlig greige (gråbeige) farge som gir et friskt, nordisk inntrykk, samtidig som den er myk og varm. Fargen går mot rødt og er derfor fin å mikse med rosa og rustrøde toner, som jeg elsker. Pinnestolen er malt i silkematt Lady Supreme Finish og fargen Dusty Red 2995. Istedenfor overskap har jeg bygd en hylle av furu som jeg har behandlet med hvit lakk blandet med vann. Dette forhindrer at treverket gulner og gjør hyllen lett å tørke av. Også kjøkkenbordet har jeg bygget selv av en stor furuskive som jeg har lakket og satt ben på med svarte benbukker fra Ferm Living.

Følg Nordic Remake på Instagram

Nordic Remake

Denne lille pinnesofaen ble funnet i et fraflyttet hus. Den hadde gulbrun lakk og et blått, skittent sete. Nå er den malt i fargen Bevegelse 2845.

Nytt liv til gammel pinnesofa

Jeg innreder helst med second hand-møbler som jeg finner på loppemarkeder eller hos familien min. Å se potensialet i en fin form og skape noe unikt, er en utfordring jeg elsker. Denne lille pinnesofaen fant jeg i et gammelt og fraflyttet hus som broren min har kjøpt. Den hadde gulbrun lakk og et blått, skittent sete. Nå har jeg malt sofaen i den rosa fargen Bevegelse 2845 fra kolleksjonen New Comforting, og jeg har stoppet den om med en tekstil fra Littlephant.

Nå skal det være rosa

En gammel knaggrekke er et funn fra min pappas ladegård. Å la en nymalt vegg møte noe robust og slitt med historie, skaper en personlig innredning. Dessuten har knaggrekken en praktisk funksjon, og den viser hvordan man kan leke med stilleben i ulike former.

Les flere spennende saker om DIY-prosjekter

I tillegg til tregulvet, var vedkomfyren fra 50-tallet noe vi ville beholde på kjøkkenet da vi renoverte. Den gir en skjønn varme, og vi kan både bake og lage mat på den. Som et supplement til vedkomfyren har vi satt inn en 90 cm bred komfyr fra Smeg. Og istedenfor fliser valgte vi en plate av kobber som er laget på mål.

Nordic Remake

Skap fra bakestue ble skatt på kjøkkenet

Selv mintgrønn pastell er vakkert mot den nymalte veggen i kjøkkenet. Dette skapet fant vi i en gammel bakestue. Det eneste jeg har gjort er å skure det med såpe for å få fram den vakre, originale kuløren. Mine pastellfargede møbler er som karameller i min innredning, og jeg blir glad av å bo her hver eneste dag!
Ida Hanssons prosjekter kan følges på bloggen Nordic Remake og Instagram.

Se fargene i det digitale fargekartet

Avatar
Avatar

Ida Hansson – Redesigner

Ida Hansson er fra Umeå i Nord-Sverige. Hun elsker redesign og har stadig nye spennende prosjekter på gang. Hun står også bak firmaet Nordic Re-make.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…