Unngå bomkjøp til hjemmet

Unngå bomkjøp til hjemmet

Lag din egen fargevifte til bruk på interiørshopping

Det er alltid morsomt å kjøpe nye ting til hjemmet, spesielt hvis du har nymalte vegger. Enten du har gått bananas med de friske fargene fra LADY Spring & Summer 2014 eller kjører mer dempede farger som for eksempel LADY 5249 LINBLÅ som er vist på bildet, er dette et tips jeg tror du vil ha glede av. Det finnes mange fine ting der ute, men ikke alt passer sammen med fargene hos deg. Veldig få har god fargehukommelse, og når man er i butikken kan det være lett å tro at det man finner vil passe fargemessig inn i interiøret. For å få til et helhetlig interiør, er det lurt å lage en oversikt over «dine» farger i en liten fargevifte. Da vil du ha en guide som kan veilede ved innkjøp av møbler, tekstiler og andre detaljer. Som interiørarkitekt er jeg helt avhengig av fargevifter, både for meg selv og for alle kundene mine.

Trinn 1: Klipp ut fargene «dine» fra LADY fargekartet

Hvis du har planer om å male flere rom, bør du også ta med disse fargene, slik at de får være med i fargeoversikten. På denne måten vil man få et helhetlig interiør til slutt. Husk også å ta med hvitfargene, da hvitt ikke bare er hvitt, men kan ha andre fargenyanser i seg. Jotuns fargekart får du i de fleste fargehandlere, eller du kan bestille dem HER Du kan også bruke de fine fargeprøvene fra Jotun Fargesenter Inne. Her finner du en oversikt over hvilke butikker som har fargesenteret.

Jotun-LADY-Lag-din-egen-fargevifte

Trinn 2: Fest fargene sammen i en vifte

Et hull i hjørnet på hver fargeprøve og en liten snor gjør nytten. Dette har flere fordeler. Det tar liten plass i vesken samt at man unngår at alle de andre fargene på fargekartet påvirker uttrykket. Man kan også supplere med prøver av tekstiler osv når man finner disse, slik at oversikten hele tiden representerer helheten.
Fargeprøvene i fargekartene til Jotun er ikke trykket, men ekte maling. Du bør derfor oppbevare fargeviften din i en mappe e.l., for å ta vare på overflatene. Fargene i denne viften er LADY 5249 LINBLÅ, LADY 10341 KALK, LADY 10342 KALKGRÅ og LADY 7236 CHI.

Jotun-LADY-Lag-din-egen-fargevifte-2

Trinn 3: Ha LADY-viften med i vesken!

Ofte dukker de beste tilbudene opp når man egentlig ikke har planlagt interiørinnkjøp. Da kan det være greit å ha guiden med seg for å ta en fargesjekk. Det er også til stor hjelp for personalet i butikken, som kan gi deg bedre veiledning og råd. Har du fargeviften din med deg, vil det også gjøre at du blir mer bevisst dine valg når du kommer over noe som du faller for, men som egentlig ikke passer hos deg. Det kan være vanskelig å stå over, men da må man huske på at premien kommer til slutt i form av et helhetlig og planlagt interiør.

Jotun-LADY-Lag-din-egen-fargevifte-3

 

Avatar
Avatar

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

Elegant stil hjemme hos familien Blipp

Jamina og Stian Blipp har pusset opp og bygget om. – Se det smakfulle interiøret og de nye fargene! Oppussing…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…