Varmende inspirasjon…

Varmende inspirasjon…

Høsten er virkelig her, med alt det innebærer av mørkere kvelder, kjøligere morgener, nye ullklær og muligheter for å krype opp i sofaen eller inn i noen nye oppussingsprosjekter. Jeg har funnet frem litt varmende inspirasjon!

Fargen hvit har vi begynt å fjerne oss mer og mer fra når det gjelder veggene våre, men det gjør seg nå sterkt gjeldende på andre områder i hjemmet. Skal du for eksempel kjøpe deg ny vedovn i år, er du klart mest innovativ hvis du velger en hvit, som f eks Jøtuls F163. Mot en farget vegg blir ovnen som en skulptur i rommet.

LADY-blogg-Jotun-peis-helle-tjaberg
Blir en vedovn litt for vågalt, kan du se på en hvit lampe som Birdy fra den norske produsenten Northern Lighting. Birdy ble designet av Birger Dahl i 1952, og ble i høst relansert. Den finnes også i svart, men jeg synes den er utrolig flott i hvitt!

Northern-lightning-jotun-lady-birdy-helle-tjaberg

 

Nydelige-puter-med-trykk-helle-tjaberg

 

Dype juveltoner og puter med trykk er høyaktuelt i høst, og jeg ble inspirert av disse fine putene fra H&M Home. Jeg ble også inspirert av den mørke veggen rett bak, og den litt slitte veggen der nederste halvdel og vinduskarmene er i samme farge, mens den lyseste fargen går til taket. Den dempede grønnfargen 6315 Jade ville fungere fint her, i samspill med 552 Tudor.

LADY-Pure-Color-Bevegelse-Jotun-helle-tjaberg
Bildet over er fra Tine K Homes høstkolleksjon, og viser noen av høstens fineste trender, kobber og messing, samt hvit keramikk. Men det er den vakre veggfargen jeg virkelig henger meg opp i, for jeg har akkurat malt rommet til datteren med LADY Pure Color 2845 Bevegelse, som er nettopp en slik “voksen” rosanyanse, som er hyperaktuell nå. Den er ikke for søt og den er utrolig behagelig, den matte overflaten gir et helt spesielt uttrykk.

 

Cafe-Royal-hotel-jotun-lady-helle-tjaberg

 

Jeg tar med litt mer rosa, men nå som kontrast til en særere gulfarge. Bildet over er fra det nye, eksklusive hotellet Café Royal i London, som ligger i Regent Street. Jeg synes bildet fra denne suiten er et fint eksempel på hvordan man kan jobbe med kontraster. En ting som er viktig å tenke på når man vil være litt mer vågal, er å holde antall gjenstander nede, slik at former og farger virkelig får komme til sin rett. Da vil du også oppleve at uttrykket blir sofistikert, og ikke glorete. En spennende veggfarge kan være LADY Pure Color 288 Mexico.

Norway-says-salt-og-pepperkvern-helle-tjaberg

 

Det er virkelig ikke mulig å slippe unna fargene i høst, men det er altså mulig å få dem inn på en diskré måte også, hvis du er litt engstelig for å male en hel vegg. Salt- og pepperkvernen Plus, designet av Norway Says for danske Muuto, er kommet i nye farger, min favoritt er den i rødtoner.

 

iittala-lampe-lanternen-lady-helle tjabert

 

To vakre lamper som jeg også har mitt øye på i høst er begge fra finske iittala, den til venstre heter Lantern, og er designet av Harri Koskinen, den kommer i to størrelser og i matt hvitt glass eller gjennomsiktig kobberfarget glass. Lampen til høyre heter Leimu, og er designet av norske Magnus Pettersen, og har allerede fått mye oppmerksomhet med sin vakre materialmiks, der betong møter kobberfarget glass. En ny klassiker!
Lady-design-trender-helle-tjaberg

Tendensen med gylne detaljer i interiøret har vært viktig en stund, og forsterker seg stadig. Og hvis du er glad i DIY, så kan du gjøre det selv som du har sett i dette blogginnlegget. Jeg elsker dette stillebenet med ramme malt i Lady Supreme Finish 1125 Gull Understrøk + Lady Design 10509 Gull Effekt. Vasen er malt i Lady Design 10510 Kobber Effekt.

Inspirasjon-fra-bolia-helle-tjaberg-lady
Er du ikke den glitrende typen så kan du fint skape kontraster bare maling også, hent inspirasjon fra danske Bolias nye katalog, og mal veggen i to ulike farger. LADY Pure Color 6315 Jade mot 6325 Balanse kunne bli veldig fint …

 

Normann-Copenhagen-helle-tjaberg
En god ting kan ikke gjentas for ofte, noe jeg synes bildet over illustrerer. Lysestaker i ulike høyder og farger satt sammen blir et herlig høstblikkfang. Se etter de litt sære fargene, eller mal noen gamle lysestaker selv. Lysestakene på bildet heter Lumberjack og er fra Normann Copenhagen.

Se det nye LADY fargekartet her.

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…