Hvite nyanser til årets Rediscover-farger

Hvite nyanser til årets Rediscover-farger

Hvilke hvite nyanser passer best til fargene i det nye LADY REDISCOVER-fargekartet? Dette er et spørsmål vi får fra svært mange! Vår skandinaviske fargesjef har laget denne guiden til deg!

Få oversikt over hva du har fra før!

Vet du hvilke hvittoner du har fra før i hjemmet ditt? Og vet du forskjellen på standardfargene Egghvit og Bomull? Veldig mange er usikre på dette, og vi anbefaler å ta en titt på artikkelen med flere tips om å velge riktig hvittone!

Lær mer om våre mest populære hvittoner, og se hvilke LADY Rediscover farger som matcher.

LADY Pure Color 1024 Tidløs og detaljer i LADY 9918 Klassisk Hvit.

Hvordan finner du ut hvilken hvittone du har?

 1. Mange er i dag veldig flinke til å opplyse om fargekoder på sine ferdigmalte produkter. Kanskje finner du det ved å kontakte utbygger, butikk eller leverandør av dine hvite detaljer?
 2. Et annet tips er å forsøke å holde ulike hvite fargeprøver inntil detaljene; husk godt dagslys! Da kan du finne ut hvor din hvittone befinner seg på skalaen.
 3. Har du malt noe selv, og ikke husker sikkert hvilken hvitfarge du hadde? Sjekk om du har et gammelt malingspann, da finner du fargekoden på etiketten.
 4. Dersom du bygger nytt eller skal bestille ferdigmalte detaljer, kan du også påvirke valg av hvittoner. Sjekk med din forhandler om hva som finnes i sortimentet. Mange leverandører kan levere spesialfarger mot et tillegg i prisen.

LADY Pure Color 6378 Iconic. De hviteste nyansene som 7236 Chi, står flott til minttoner.

LADY 7236 CHI

Vår hviteste tone! Dette er en krittende hvit farge med et hint av noe kjølig og grønt i undertonen. Fargetonen blir crisp og frisk. Den er spesielt flott til minttoner, grønt, blågrønt og til de gylne grå og grågrønne tonene.

Husk at Chi er langt hvitere enn for eksempel Egghvit og Bomull. De bør ikke kombineres, ettersom Egghvit og Bomull da fort blir seende gule og skitne ut inntil.

I LADY Rediscover, vil disse fargene stå godt til 7236 Chi:

5504 Coastal Blue, 5503 Natural Blue, 4894 Ocean Air, 8469 Green Leaf, 1973 Antikkgrå, 1024 Tidløs, 6379 Cityscape, 6378 Iconic og 8118 Løvsal.

Lady Pure Color 4894 Ocean Air og LADY Supreme Finish Halvblank 9918 Klassisk Hvit

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY 9918 KLASSISK HVIT

En nøytral hvit tone. Dette er en ren og hvit tone uten merkbare undertoner. Den er derimot ørlite dempet, men likevel krittende hvit i sin fremtoning. Dette er god farge for kjølige gråtoner, rene blåtoner, rødlige greige og beige toner, samt en godt hvit tone for den som liker det rent og hvitt.

Merk at også Klassisk Hvit er hvitere enn Egghvit og Bomull, ergo bør den ikke brukes i kombinasjon med disse.

I LADY Rediscover står disse fargene godt inntil Klassisk Hvit:

De fleste farger i årets fargekart er fine til Klassisk Hvit da den er ren og hvit. I og med den er såpass hvit, vil den skape en skarp kontrast til fargene. I noen tilfeller kan man være tjent med å velge en mykere hvit, dersom man ønsker mer diskrete kontraster og overganger. Dette gjelder spesielt helt lyse toner.
I årets LADY Rediscover fargekart, er mange av fargene relativt gylne i tonen, derfor finnes det i år et mangfold av hvittoner som vil fungere flott inntil.

Å mikse hvittoner kan være svært utfordrende.

Tips om kritthvite og gulaktige nyanser

 • I møte med kritthvite farger vil svakt kulørte toner oppleves som mer kulørte, samt at alt av undertoner blir mer tydelige.
 • Det kan bety at dersom en hvitaktig tone ser litt gul ut, vil den se betydelig gulere ut i møte med Klassisk Hvit.
 • Et godt eksempel er 1024 Tidløs, en svakt gyllen gråtone. Den vil i møte med Klassisk Hvit opptre som noe mer grønnlig og gyllen, enn hvis du hadde kombinert den med en mykere hvit som Letthet eller Egghvit.

Veggene er malt i den svakt gulaktige gråfargen LADY Pure Color 1973 Antikkgrå,  og paneltak og detaljer med LADY Supreme Finish Matt 1624 Letthet.

LADY 1624 LETTHET

– En svak, gulaktig hvit tone, lysere og litt mindre gul enn Egghvit. Derfor fremstår altså Letthet som hvitere enn Egghvit og Bomull. Dette er et fint alternativ til dem som syntes Egghvit og Bomull er litt for gule.

LADY 1624 Letthet står flott til en mengde farger. Vær obs på om du har detaljer som dører, vinduer og lister i standard hvit, altså Bomull, – da vil Letthet fremstå hvitere – og på den måten fremheves alt det gule i Bomull.

I LADY Rediscover vil disse fargene stå godt til Letthet:

Letthet vil fungere godt til alle fargene. I år er dette virkelig en suveren hvittone til alle fargene i årets LADY fargekart!

Husk å ta hensyn til ev andre hvittoner du måtte ha i interiøret fra før, som lister, dører, vinduer, tak, møbelfronter osv.  Å mikse hvittoner kan være svært utfordrende.

LADY Wonderwall 12127 Earthy Brown. Denne fargen passer fint til både Egghvit og Bomull.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

LADY 1001 EGGHVIT

– En svak gulaktig hvit tone. Norges mest kjente farge! Står flott til en mengde farger med gylne og varme undertone. Dette er en lun og god hvittone som igjen er svært aktuell ettersom trendene har beveget seg i en mer gyllen retning, også blant de kulørte fargene.

LADY 1453 BOMULL

– En gulaktig hvit tone, som oppleves litt gulere i tonen enn Egghvit på tross av at ncs koden ser nærmest lik ut. Står fint til en mengde farger med gylne og varme undertoner. Dette er altså ansett som dagens standard hvit, – altså fargen ferdigmalte lister / dører / vinduer ofte leveres i. En god hvittone inntil årets mange populære gultoner!

I LADY Rediscover fargekartet vil disse fargene stå godt til Egghvit og Bomull

De fleste av årets farger, kanskje med unntak av 0486 Silke, fungere godt til Egghvit og Bomull. Dette fordi vi ser at svært mange av trendfargene i år har tydelige gylne undertoner.

LADY Pure Color 12120 Desert Pink, og benk i LADY Supreme Finish Halvblank.20167 Welcoming Red. Dette er farger som gjerne kan matches med gulaktige hvite nyanser som Bomull og Egghvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti
Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…