A tribute to whites

A tribute to whites

Reflections of Light fra det nye LADY-fargekartet er en hyllest til den rene og enkle livsstilen, men også en hyllest til de hvite tonene. Sarte hvite og naturlige farger skaper en palett som gir rom for lys og luft. Hvitfargene i dette temaet er myke og lune, tett fulgt av naturlige dempede beigetoner. Sammen danner de en fargepalett med lag på lag av deilige fargenyanser. Ved å hente inn elementer av brente rustikke farger og en effektfull sort kontrast oppleves de hvite og naturlige fargene som langt mer tidsriktige og interessante.

De som tror at Egghvit er ut, må tro om igjen. Det viktigste er at du velger farger som DU trives i. Mal gjerne med den helt vakre og matte LADY Pure Color for å få en naturlig og sofistikert farge-gjengivelse.

Nysgjerrig på litt mørkere farger? Hva med de fine nye blåfargene våre? Eller hva med å sjekke ut grønnfargene alle snakker om?

LADY 1624 Letthet

En av de vakreste hvite toner; passe hvit, passe myk. Dette er en hvitfarge som er hvitere enn Egghvit og Bomull, derfor skal man være forsiktig med å sette den inntil ferdigmalte detaljer som lister, vinduer og dører i Bomull / S0205-Y (standard hvit fra fabrikk), for da man kan risikere at disse detaljene ser gule og litt ”skitne” ut sammen med den hvitere fargen Letthet.

Reflections of Light

Et hvitt lerret setter fokus på vakre detaljer, linjer og design. LADY Balance 1624 Letthet. En svakt gulaktig hvit tone av vakreste sort.

LADY 1001 Egghvit

Norges desidert mest solgte farge! Med sin lune gulaktige tone er dette manges favoritt-hvit. Og i år skal Egghvit atter en gang få stå i rampelyset. Hvitt representerer det lyse og luftige, – noe som vi nordmenn setter høyt ettersom vi bor i et land som over halve året kan være relativt mørkt… Egghvit / 0502-Y er ikke den samme fargen som Bomull / S0502-Y, selv om NCS koden ved første øyekast ser lik ut. Egghvit er hakket mer dempet / sortaktig enn Bomull. Bomull fremstår noe gulere og klarere.

Inntil 1001 Egghvit kan du gjerne benytte 1001 Egghvit på detaljer, men da kanskje i en annen glansgrad for å skape en diskret kontrast. Ønsker du hvitere detaljer velger du 1624 Letthet.

Reflections of whites

Hvite vegger skaper rom for refleksjon av lys og danner et diskret bakteppe for interiørets andre detaljer. Vegg: LADY Balance 1001 Egghvit.
Reol fra Kollekted By, sittepute fra Expo Nova, lamper fra Tannum, teppe fra DKNO.

LADY 1931 Kokos

En gammel farge får igjen skinne! En nydelig dempet, helt lys beigetone som fortjener all den oppmerksomheten den kan. Sett den samme med 1140 Sand og 1623 Marrakesh / eller 1929 Muskatnøtt, og du får verdens deiligste lune, beige fargepalett.

1931 Kokos fungerer utmerket til 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull som detaljfarge.Våre beste beige farger

En og samme farge, – to ulike glansgrader. Veggen er malt med LADY Balance matt 1931 Kokos, mens brystningen diskret er brukket med en halvblank glansgrad i samme farge; LADY Supreme Finish halvblank 1931 Kokos.
Lampe fra DKNO, Linlaken brukt som sengeteppe, fra Eske

LADY 10678 Space

Endelig har vi laget en lysere utgave av 1140 Sand, – slik mange av dere har ønsket. Resultatet har blitt en god, tidløs og klassisk beige farge. Denne vil nok finne veien hjem til manges vegger de neste årene. Lekker til blått, og ikke minst til farger som 1931 Kokos og 1929 Muskatnøtt. Sammen med den lune gråtonen 1352 Form vil den strekke seg i en mer dempet retning, – en skikkelig allsidig farge! Fin til Egghvit og Bomull.

10678 Space fungerer utmerket til 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.Reflections of whites

Dus, dempet, beige og vakker; LADY 10678 Space.
Spisebordet er fra Verket interiør, stoler fra Expo Nova. Lampe fra HAY.

LADY 1140 Sand

Det er en grunn til at denne fargen aldri går av moten! Den er ganske enkelt en utrolig god farge. Lun, varm og delikat. Ikke for lys, ikke for mørk. Ikke alle liker grått, og for dem kan nok denne fargen være et godt alternativ. Fin til 1001 Egghvit, 1453 Bomull. 1875 Sans, 1832 Skandinavisk Lys, 1623 Marrakesh, eller 1929 Muskatnøtt. Også lekker til varme blåtoner som 4618 Kveldshimmel og 4638 Byge, gylne grønntoner som Green Harmony og Green Leaf, men også til elegante rødtoner til 2859 Whispering Red. En god basefarge med andre ord :)

1140 Sand fungerer utmerket til 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.Våre beste beige farger

LADY Balance 1140 Sand – en klassisk og tidløs beigetone med lang fartstid. Høyt elsket, – med god grunn!

LADY 1623 Marrakesh

En lun, brun favoritt hos mange. Marrakesh kan skape spenning i et lyst beige interiør, og den skape eleganse på et kjedelig soverom. Sammen med lyse, gylne kjøkkenfronter gir den deg det perfekte lune kjøkkenet mange drømmer om. Sett den sammen med farger som 1931 Kokos og 1140 Sand for et ton-i-ton uttrykk.

1623 Marrakesh fungerer utmerket til 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 BomullReflections of whites

Til de av dere som leter etter en klassisk, varm, og gyllen mellomtone i brunt, se her: Lady Balance 1623 Marrakesh. En favoritt hos mange gjennom flere år.

9938 Dempet Sort

En myk sort tone som mange har lagt sin elsk på. Den tilfører både spenning og eleganse. Sort er på ingen måte harry lenger, – tvert i mot. Sammen greige farger som Kalk og Kalkgrå er den utrolig tøff. Dempet Sort passer til det aller meste av farger for de av dere som liker dype kontraster i interiøret.

Inntil 9938 Dempet Sort kan du benytte 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit eller 1453 Bomull som din hvite kontrast.Reflections of whites

Glansgrader og kontraster; Matt mot Blank. Slettvegg vegg malt i LADY Pure Color supermatt 9938 Dempet Sort. Panel malt i LADY Supreme Finish halvblank 9938 Dempet Sort.

2771 Rustikk Terracotta

En brent, rødbrun og lun tone. Den tilfører interiøret noe naturlig og mineralsk. Spesielt lekker sammen med beige farger som NY, 1140 Sand og 1623 Marrakesh. Gjerne med innslag av 9938 Dempet Sort for gi interiøret en liten edge. Fungerer også til den nye grålige tonen 8470 Smooth White og den lunere 10679 Washed Linen. Fungerer godt til Egghvit og Bomull.

Fungerer godt til 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.Reflections of whites

Rustikke innslag med LADY Balance Matt 2771 Rustikk Terracotta.

Ønsker du en matt og slitesterk maling, som samtidig er helsevennlig? Da anbefaler vi deg å male med LADY Balance når du skal male med din nye favorittfarge. Ønsker du en helmatt maling anbefaler vi LADY Pure Color.

 LADY Balance

LADY Balance

  • Vakre matte vegger
  • Dekkgaranti
  • Lukter minimalt
  • Godt inneklima
 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti
JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir nøyaktig lik våre fargeprøver.

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…