Julens beste ostekake

Julens beste ostekake

En lekker ostekake, med karamellpopcorn og tørkede appelsinskiver, blir garantert en favoritt til julefeiringen! Se den deilige oppskriften under.

Bildet over: Veggen er malt med LADY Pure Color for et supermatt og eksklusivt fargeuttrykk. Den vakre fargen er LADY 20207 Statement Red, Linduk fra Ikea, adventsstake fra Ferm Living, stoler fra &Tradition, vinglass fra Broste, vannglass fra Ferm Living. Juleservise er fra Royal Copenhagen, bestikk fra Broste.

Den beste ostekaken til julefeiringen

Julen byr på festligheter, kos og god mat – og ingen julefeiring er komplett uten en deilig dessert! Hvorfor ikke prøve en smakfull og vakker ostekake til årets feiring? Vi lover at duften av karamell og tørkede appelsinskiver vil skape julestemning raskt!

Ostekake med karamellpopcorn. Veggen er malt med LADY Pure Color i 20207 Statement Red.

En vakker ostekake er en nydelig dekorasjon i seg selv. Veggen er malt med LADY Pure Color i 20207 Statement Red, en frisk rødfarge som tilfører et skikkelig energiboost til den hyggelige feiringen! Linduk fra Ikea, kakefat fra Royal Copenhagen og stol fra &Tradition.

Ida Gran-Jansens beste ostekake

Ingredienser til kakebunnen:

 • 12 stk Digestivekjeks
 • 75 g smeltet smør
 • 1 ts kanel

Ingredienser til ostefyll

 • 375 g Snøfrisk naturell
 • 125 g Kremost naturell
 • 100 g sukker
 • 3 egg
 • 1/2 vaniljestang, frø

Fremgangsmåte:

Ovnen forvarmes til 175 grader. Kle en 22 cm springform med bakepapir (både bunnen og sidene – bruk litt smør når du fester bakepapiret til sidene av formen). Ha kjeksene i en plastpose og hamre løs til du får små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og smeltet smør, deretter blandes alt sammen og legges over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kantene. Stek i 10 minutter.

Skru ned ovnen til 150 grader. Rør sammen Snøfrisk, kremost sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Når alle eggene er tilsatt, bruker du en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang.

Hell ostefyllet i springformen. Stek deretter kaken i 50-60 minutter. Kaken er ferdig når den “disser”, men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen og la den kjøle ned over natten eller i 4 timer.

Oppskriften er hentet fra nettsidene til Ida Gran Jansen.

Ostekake med karamellpopcorn

Julens vakreste ostekake er pyntet med hjemmelaget karamellpopcorn og tørkede appelsinskiver! Oppskriften er laget av Ida Gran-Jansen. Det lekre kakefatet er fra Royal Copenhagen.

Slik lager du karamellpopkorn:

Ca. 100 g poppet popcorn

200 g sukker

0,5 dl vann

2 ss smør

Fremgangsmåte:

Ha sukker og vann i en kjele, kok deretter opp på middels varme. Ikke rør for mye i kjelen, men pass på til sukkeret får en gyllen farge. Ta kjelen vekk fra platen, og tilsett smøret umiddelbart. Rør til du får en glatt og blank masse. Hell i popcornet og bland det forsiktig sammen.

Til slutt sprer du popcornet utover et bakepapir og lar det stå til avkjøling.

Tørkede appelsinskiver til ostekake, veggen er malt med Statement Red

Tørkede appelsinskiver kan brukes til mer enn bare kakepynt! Her har Linda laget vakre julekranser av de tørkede appelsinskivene. Veggen er malt med supermatte LADY Pure Color i 20207 Statement Red.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Slik lager du tørkede appelsinskiver:

Appelsinskiver lager du enkelt og raskt selv. Disse kan brukes som kakedekorasjon, eller settes sammen til vakre julekranser.

Appelsinskivene tørkes i ovnen på 60-70 grader i 8 – 12 timer, avhengig av ovn og tykkelse på skivene. Appelsinkransene lager du enkelt ved å lime sammen appelsinskivene ved hjelp av limpistol. Du kan også bruke skivede klementiner eller sitroner.

Ostekake med karamellpopcorn, veggen er malt med 20207 Statement Red

Den vakre nyheten 20207 Statement Red skaper et vakkert bakteppe til julefeiringen. Veggen er malt med LADY Pure Color for et supermatt og eksklusivt fargeuttrykk. Linduk fra Ikea og juleservise fra Royal Copenhagen.

Bord pyntet til jul. Vegg malt med 20207 Statement Red

Linduk fra Ikea, adventsstake fra Ferm Living, stoler fra &Tradition, vinglass fra Broste, vannglass fra Ferm Living. Juleservise er fra Royal Copenhagen, bestikk fra Broste.

Vil du se mer av hvilke farger Ida Gran-Jansen har valgt til huset sitt? Bli med hjem til Ida på Grefsen i Oslo.

Riktig god adventstid ønskes fra alle oss i LADY-teamet.

Foto: Annette Nordstrøm | Styling: Linda Elmin | Oppskrift: Ida Gran-Jansen

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…