Vinn en herlig førjulspakke!

Vinn en herlig førjulspakke!

Hjemmelaget konfekt og julepyntet kjøkken

Lite er koseligere enn å pusle på kjøkkenet før jul, synes jeg! I år har jeg planene klare for masse hjemmelaget konfekt, som er perfekte smågaver og vertinnegaver i jula. Gjennom året passer jeg på å sette av tomme syltetøyglass, og nå er disse frisket opp med maling og klare for å huse søte fristelser i fleng.

Juleverksted

Barnestolen er malt i fargen LADY 6325 Balanse med LADY Supreme Finish Superblank.

Om du også vil male glass til hjemmelaget konfekt eller for eksempel brente mandler, syltetøy eller chutney kan du gjøre som følger:

  • Vask og steriliser glassene og lokkene (kok dem). Tørk godt.
  • Mal ”merkelapp” midt på hvert glass slik at du kan skrive hva glasset inneholder med kritt eller hvit ”krittusj”, som jeg har gjort. Jeg har malt med LADY Supreme Finish Matt i fargen LADY 8422 Green Marble (to strøk).
  • Mal lokkene i ønsket farge (to strøk). Det enkleste er å la lokket stå på glasset når du maler, bruk en liten hobbypensel så går det som en lek. Jeg har brukt tre ulike farger: LADY 7555 Soft Mint (LADY Supreme Finish Superblank), LADT 6325 Balanse (LADY Supreme Finish Superblank) og LADY 8422 Green Marble (LADY Supreme Finish Matt).

Juleverksted

Om du føler at tida ikke strekker riktig til i år, så har vi bestemt oss for å hjelpe deg litt på vei! Du kan nemlig vinne en nydelig pakke med det du trenger for å lage fantastisk hjemmelaget konfekt. Èn heldiggris får masse flott utstyr til konfektlaging fra Cacas.no, flankert av mengder marsipan, sjokolade, nougat og lakris fra Odense Marcipan. Hva med å invitere noen venner på juleverksted?

Juleverksted

Pakken inneholder:

Fra Odense:
2 Odense Ekte Marsipan med 50% mandler
2 Odense nougat
1 Odense Figurmarsipan
1 Odense Ekte Marsipan med lakris
1 Odense Mørk Sjokolade 55 %
1 Odense Mørk Sjokolade 70 %
1 Odense Hvit Sjokolade
Oppskriftshefte

Juleverksted

Fra Cacas:
3 ulike silikonformer til konfekt; jul, hjerter og pepperkakemenn.
Dekoreringssett
Spatula
Pynt, gullperler
Pynt, hvite mini perler
Bok: Manuelas Magiske Jul
Konfektformer i gull
Muffinsformer med julemotiv

Vi sender pakken hjem til vinneren så fort som mulig etter trekning.

Å julepynte kjøkkenet er viktig! Her tilbringer i alle fall jeg mange timer i førjulstida, og ekstra hyggelig blir det jo når det råder litt ekstra godstemning i krokene. I år er mitt beste tips å bruke grønne grener, mose, svibler, levende lys og kanskje en kongle eller to for å skape en avdempet, lun julestemning på kjøkkenet.

Norgesglass er alltid like fine, bruk dem som jeg har gjort til et minijuletre,- revet opp med roten fra min egen tomt og satt i vann, og som lyslykt (husk å fjerne glasslokket!).

Juleverksted

Krans av kleshenger:

Lag en krans av furukvister og eucalyptusgrener med en renserihenger som base. Bøy hengeren til med rå muskelkraft, eller få litt hjelp av hammer og en trekloss/plankebit (legg klossen oppå hengeren før du slår løs med hammeren til du har formet en sirkel). Du trenger en bukett eucalyptusgrener (fåes for eksempel hos Mester Grønn), tråd til kransebinding (også Mester Grønn), en knipetang eller solid saks og noen furukvister (disse finner du i nærmeste skråning eller skog).

Fest kvister og grener til sirkelen med kransebindetråd. Jeg valgte å holde kransen åpen på toppen, men fullfør gjerne rundt.

Heng opp og nyt den duftende kransen!

Juleverksted

Fat med mose og svibler:

Sett 7 svibler i en sirkel midt på fatet, og fyll opp med mose rundt. Pynt med kongler, og plasser gjerne fire sandkakeformer til telys rundt, for å bruke fatet som en ekstra adventsstake.

Juleverksted

God førjulstid!

Tusen takk til alle som deltok!! Susanne Thomassen fra Porsgrunn ble den heldige vinneren!! Følg med, det kommer snart en konkurranse til. Hint: noe som kan gi deg og ditt hjem en god start på det nye året!!

Flere juletips finner du her: Juleverksted med LADY-teamet, Mal adventsstaken, Lag smågaver

Ingrid
Ingrid

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Frisk opp uteplassen!

Både huset og uteplassen vår har fått en skikkelig makeover med maling og styling. Se hvor fint vi har fått…

DIY: Design din egen blomsterkasse

La blomstene få hedersplass på uteplassen. Gjør det selv, bygg en blomsterbenk!   De integrerte blomsterkassene er malt i husets…

Landlig kjøkken i retro stil

Jeg bor på landet i en Västerbottensgård sammen med mann og tre barn. Den gamle gården vår har blitt et spennende prosjekt…

7 vakre fargekombinasjoner til baderommet

Nydelig blågrønn nyanse til badet – LADY Aqua 6325 Balanse  Ny, vakker og matt maling til baderommet Endelig kan du…

Redesign på fulltid

Møt Ida Hansson, en mester i redesign Ida Hansson er fra Umeå i Nord-Sverige og har sitt eget firma som…

Go to top