En plass i solen

En plass i solen

Nå er forhåpentlig skuldrene senket og du har funnet sommervarmen – uansett hvor i verden du befinner deg. Men hvis du er som mange av oss andre interiørinteresserte kan det tenkes at små prosjekter dukker opp i bakhodet med jevne mellomrom. Burde jeg ikke? Kunne jeg kanskje ha …? Selv har jeg beiset en sandkasse nylig, og malt en barneseng på hytta – begge deler har jeg gjort ute (ikke midt i solen vel å merke!), og det er veldig tilfredsstillende å gjøre slike ting … Men det kan også være like tilfredsstillende å sette seg ned med et lite glass rosévin og bare søke litt inspirasjon her på nettet. Jeg har funnet frem til noen ideer du kan stjele …

The-Thief_stilige-malte-blomsterkasser

Takterrassen du ser over er ikke en uoppnåelig drøm. Dette er faktisk takterrassen på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo, og dit kan du ta deg en tur hvis du befinner deg i Oslo i sommer. Jeg synes det er noen gode ideer å hente her, for de har bygget inn blomsterkasser, og beiset dem samme farge som gulvet, en liknende farge er Trebitt 9710 Terrassegrå. Det er også fint med blomsterkasser på hjul, og ikke minst noen fargerike puffer, puter eller krakker for å skape liv. Trenden går jo på å skape utestuer med store sofagrupper, møblene på bildet er fra B&B Italia, men nå finnes det mye fint i litt rimeligere prisklasser også! Foto: Studio Dreyer Hensley/The Thief

Serralunga_malte-blomsterkasser
Som nevnt over er det fint med beisede blomsterkasser, men hvorfor ikke male blomsterkasser i ulike farger for å skape kontrast? Duse pasteller som på bildet over komplimenterer hverandre og blir vakre blikkfang.
Foto: Serralunga.

Lekre-gardiner-til-uterommet

Med vårt klima er det ikke alltid lett å bruke tekstiler ute, man føler liksom at man må ta dem inn hele tiden. Jeg pleier å spandere på meg noen rimelige og lette lingardiner, og la dem henge ute hele sesongen. Javel, så varer de da kun den ene sesongen, men følelsen av å ha lette flagrende gardiner i uterommet er ubetalelig. En liten luksus jeg vet å unne meg! Foto: Kid

Utesofa-fra-Kettal

Jeg er ikke eksepsjonelt handy av meg, men jeg lever med en som er det. Og når jeg ser denne overbygde utesofaen fra Kettal så tenker jeg umiddelbart hvor lett – for ham – det faktisk kan være å lage noe liknende. Det vil antagelig også være noe mer varig enn et klassisk partytelt, og tenk så hyggelig å bare kunne trekke for gardinene …?

Mercer-Hotel_terrassegulv

Her er en annen fin hotell-terrasse jeg mer enn gjerne henter inspirasjon fra, den tilhører Mercer Hotel i Barcelona. Her er det skapt ulike soner, og også her er både terrassegulvet og alt det andre treverket beiset i samme farge. En liknende farge er Trebitt 623 Burmateak. Den blir flott mot en betongaktig gråfarge, som går igjen både på veggene og i blomsterpottene, prøv Jotun Mur 4456 Idyll. Kontrasten mellom det gylne treet og gråfargen blir røft elegant.

Det er imidlertid vel så viktig å tenke på å pynte uterommet også, så jeg har tillatt meg å ta med noen ideer til det også …

Lykter-fra-Broste-Copenhagen
Å henge mange lykter i trærne er en enkel måte å skape stemning, hvis du ikke har noen trær å henge dem i, blir effekten like fin hvis du samler mange lykter på terrassegulvet i et hjørne. Bland gjerne ulike høyder og materialer, det skal være litt perfekt uperfekt!
Foto: Broste

Utetepper
Tepper til utebruk har virkelig kommet for fullt i år, og det er en enkel måte å pynte opp på. De fleste skal jo da tåle å ligge ute, men det kan lønne seg å rulle dem sammen i tilfelle det skal komme regn, de tørker ikke like raskt som et lett tekstil. Teppene på bildet over er fra Ikea.

Oransje-krukke
Den amerikanske keramikeren Jonathan Adler er relativt ny på det norske markedet. Han er en fargerik og morsom designer, som ikke er redd for frodige former. Et av hans mottoer er at ”oransje aldri blir feil”. Jeg sier meg enig! Denne flotte krukken er nok dessverre ikke av de rimeligste, men den gjør meg glad! For norske forhandlere klikk her.

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Soft brown – en ny og elegant farge

I det nyeste fargekartet fra LADY, CANVAS, finner du vår kanskje flotteste brune tone noensinne – 12291 Soft Brown. Bli…

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Det er en ny sengetøy-aktør i byen, og du skal ha levd rimelig langt under en stein for ikke å…

Aina Sollie Steen med enkle prinsipper for bedre fargevalg

Aina Sollie Steen, kjent fra Tid for hjem og Sommerhytta, er en person vi har skikkelig sansen for. Vi ble…

Årets fineste pakkekalender

La årets pakkekalender bli til en hyggelig samlingsstund for familien. Fargen øverst på veggen er LADY Minerals kalkmaling 12126 Silhouette….