Oppgrader kjøkkenet med maling

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye rimeligere, og du kan finne akkurat den fargen og finishen du ønsker deg! Det er mange gode grunner til å male kjøkkenet i stedet for å bytte det ut. Her gir vi deg noen!

Bildet over: Vi har farger som passer din stil uavhengig om du ønsker blått, rosa eller beige kjøkken. Fra venstre ser du 5044 Blåis, i midten 20046 Savanna Sunset og til høyre 12126 Silhouette. Alle fronter malt med LADY Supreme Finish.

Spar penger og miljøet

Å male kjøkkenskapene er betydelig billigere enn å kjøpe et helt nytt kjøkken. Materialkostnadene er langt lavere, og ved å male selv er det ingen andre kostander enn maling og pensler (og evt. annet utstyr du måtte trenge). Selv om det tar litt tid å male om kjøkkenet, vil det antakeligvis ta kortere tid enn prossesen det er å gå til innkjøp av nytt kjøkken, samt riving av det gamle og montering av det nye.

Kjøkkenfronter malt i fargen Savanna Sunset

Dette råstilige rosa kjøkkenet er malt med LADY Supreme Finish i fargen 20046 Savanna Sunset – en gyllen rosa tone som setter et lystig preg på interiøret.

Se flere bilder fra Elaine og Dennis sitt rosa kjøkken.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Ved å pusse opp kjøkkenet ditt i stedet for å kjøpe nytt, reduserer du behovet for nye materialer og dermed den miljømessige påvirkningen av både produksjon og frakt av nye møbler. Det er vel ikke helt sikkert at du faktisk trenger flunka nytt kjøkken?

Få den fargen du selv vil

Ved å male kjøkkenet ditt kan du velge farger og stiler som passer perfekt til din personlige smak og stil. Dette gjør at kjøkkenet ditt skiller seg ut og blir mer unikt. Her er det bare å velge og vrake mellom alle våre farger. Se fargene du kan velge i her.

LADY 5044 Blåis Dusky Blue

Kanskje et blått kjøkken i fargen 5044 Blåis er noe for deg? Frontene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank. Vakkert!

Se forandringen på dette kjøkkenet og før- og etterbildene her.

Med et strøk maling kan du gi kjøkkenet ditt et helt nytt utseende og følelse uten å måtte bytte ut hele innredningen. Dette er spesielt gunstig hvis du egentlig er fornøyd med kjøkkenets layout og funksjonalitet.

Hvis du senere bestemmer deg for å endre fargen eller stilen på kjøkkenet ditt igjen, er det enkelt å male over eller endre fargen på malingen. Dette gir deg større fleksibilitet sammenlignet med å måtte erstatte hele kjøkkenet.

Emily Slotte Kök 12126 Silhouette

På dette malte kjøkkenet er frontene i fargen 12126 Silhouette. Til tre og panel er LADY Supreme Finish det beste valget. Over flisene er samme farge, men her er det malt med LADY Minerals Kalkmaling.

Se flere bilder av Emily Slottes nydelige kjøkken i denne saken.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

I sum kan oppussing med maling være et økonomisk og miljøvennlig alternativ til å kjøpe nytt kjøkken. Det kan i tillegg gi deg et friskt og oppdatert utseende, med akkurat den fargen du ønsker deg, uten den store investeringen og inngrepene som følger med å installere et helt nytt kjøkken.

Smarte tips når du skal male kjøkkenet

 1. Ta av håndtakene på skuffer og skap, samt alle hengsler før du maler
 2. Følg treverkets lengderetning når du maler
 3. Når malingen er helt tørr, snur du dørene og maler på den andre siden
 4. Produkter med ulikt batchnummer må blandes før bruk for å sikre homogen farge
 5. Pass på så du ikke legger på for mye maling, og stryk jevnt og godt ut
 6. Vask pensel og rull i Jotun Penselrens
 7. Malingen bruker tid på å bli gjennomherdet, vent et par dager før du monterer alt på plass igjen

Lykke til med maling av kjøkkenet :)

Dette gjør du når malejobben er ferdig.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…