Slik bor vår fargerådgiver Annika

Slik bor vår fargerådgiver Annika

Våg å satse på mørke farger! Se så fint det blir med den mørkeblå nyansen 4744 Sophisticated Blue i fargerådgiver Annikas store stue, hvor hun får rikelig med naturlig lys inn. I artikkelen under finner du mer inspirasjon fra Annikas hjem, og hennes fem beste tips til fargesetting!

Bildet over: Veggene er malt med LADY Pure Color 4744 Sophisticated Blue, taket med LADY Perfection 1624 Letthet, og listene med LADY Supreme Finish Silkematt 1624 Letthet.

Gir personlige fargetips

Annika Lindskog jobber som fargerådgiver for Jotun i Sverige, og gir daglig tips og råd til alle som trenger hjelp til fargesetting hjemme. Vi har selvfølgelig også fargerådgivere her i Norge, som du kan spørre om råd til ditt hjem her. De vil veilede deg i den rike jungelen av vakre farger, slik at du får et hjem du trives i.

Som alle våre fargerådgivere, synes vi at Annika har en fantastisk evne til å finne hvilke farger som vil fungere i ulike hjem.

Når jeg kommer inn i et hus kjenner jeg med en gang hvilken fargeskala som passer til huset, utifra lyset og omgivelsene.

Annika Lindskog

Annika Lindskog jobber som fargerådgiver og hjelper andre å velge en harmonisk fargesetting til sitt hjem. I Norge kan du få raskt svar og gode tips til fargesetting hjemme via Jotun Fargeråd.

Hverdagen til en fargerådgiver – en kontorvegg fylt med farger :)

I hovedsak kjølige farger

I sitt eget hjem har Annika tatt utgangspunkt i at huset er plassert nær vannet. Fargeskalaen går derfor i blått, grønt, grått og hvit. En kjølig skala med fargedetaljer. – Og ett rom i rosa!

Huset ligger nede ved vannet og en liten båthavn, så det var selvsagt at det måtte bli en blågrønn fargeskala på interiøret.

Veggene er malt med LADY Pure Color 4744 Sophisticated Blue, taket med LADY Perfection 1624 Letthet og lister/treverk med LADY Supreme Finish Silkematt 1624 Letthet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Den lyseblå veggen får selskap av en lilla kommode og matchende bilde.

Maler de hvite detaljene i samme farge

Da Annika skulle fargesette sitt eget hjem, bestemte hun seg først for den blågrønne fargeskalaen; deretter en hvit variant. – Når jeg har valgt fargeskala, uten helt nøyaktige farger, begynner jeg alltid med det som skal være hvitt; tak, vinduer, dører og lister. Her forsøker jeg å finne en hvit tone som vil fungere med den fargeskalaen jeg ønsker, forteller Annika. Valget falt på 1624 Letthet, som er en fin hvit tone som fungerer til det meste. Den er litt varmere enn en helt kritthvit nyanse, og samtidig hvitere enn for eksempel 1453 Bomull.

– Når alt det hvite males i samme tone, så ser det uansett hvitt ut, også dersom du velger en litt varmere nyanse.

Se flere tips fra fargerådgiver Annika lengre ned i artikkelen.

Så snart den hvite tonen er bestemt, kan du legge puslespillet som blir din fargepalett med en passende variasjon i farger og kontrast mellom rommene. Voila!

Hvite vinduslister og hvitt tak matches med den mørkeblå fargen 4744 Sophisticated Blue på veggene.

«Fargehjernen» er alltid i gang

Annika forteller at hun får mye inspirasjon fra omgivelsene.

– Hjernen min jobber kontinuerlig med fargekombinasjoner. Det er en stadig analyserende tilnærming til farger og kombinasjoner. Det kan være i naturen eller i byen, eller en fin fargekombinasjon i klesveien, eller frukt og grønt på kjøkkenet. Ja, helt enkelt, så finner jeg inspirasjon i alt mulig, sier Annika.

Interiørmagasin i stabler for inspirasjon! I bakgrunnen ser vi vegger malt med LADY Pure Color i den lyseblå nyansen 5452 Nordic Breeze. Taket er malt med LADY Perfection 1624 Letthet og listene med LADY Supreme Finish Silkematt 1624 Letthet.

Interiørmagasinene er en selvsagt del av Annikas hverdag. Hun tar ofte også turen på kunstmuséer og gallerier for å «tenke» farge.

Jeg konsumerer veldig mange interiørmagasin, først og fremst fra England og Frankrike. Der er de ofte litt tøffere når det gjelder fargekombinasjoner. Kunst kan også virkelig trigge min fargefantasi.

Annika har et blått tema også på kjøkkenet.

Fargeinteressen har alltid vært der

Annika forteller at interessen for farge alltid har vært der. Da hun var liten malte hun gjerne jenterommet sitt i nye farger med ujevne mellomrom.

– Jeg husker at jeg ofte malte da jeg var liten – i prinsippet så snart jeg klarte å holde i en pensel! Og jeg kan fortsatt huske fascinasjonen min for hvordan lyset brytes i en primse, slik at man ser alle farger. Det tror jeg er det eneste jeg husker fra fysikktimene, forteller Annika og ler.

I entréen møter vi en vakker kommode malt med LADY Supreme Finish i fargen 0125 Palmetto. -En fantastisk fin grønnfarge! Veggen er malt med LADY Pure Color 1928 Sommersne.

Grått og beige er ikke tilstrekkelig for å mette mitt fargebehov. Derfor har jeg flere ulike farger, fargetoner og nyanser hjemme.

Den blågrønne fargeskalaen får selskap av et rom i rosa. Veggen er malt med LADY Pure Color 2782 Deco Pink. Taket er malt med LADY Perfection 1624 Letthet.

Soverommet er malt med LADY Pure Color i den svale, lyseblå nyansen 5028 Stratus, og taket med LADY Perfection 1624 Letthet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Annikas beste tips for fargesetting

Gjennom mange års erfaring har Annika plukket opp mange nyttige tips. Her får du hennes fem beste!

 • Husk å tenke på tak, dører, lister, karmer og lufteluker. Hvilken farge har disse? Til sammen utgjør disse en stor overflate og kommer til å påvirke hvordan du opplever fargen på veggene.
 • Tenk varmt eller kaldt. En varmere fargeskala på veggene, passer bra sammen med varmere hvitere detaljer. En kaldere fargeskala passer bedre sammen med kritthvite detaljer.
 • Start med å velge farger til kjøkken og stue, og ta hensyn til farger på lufteluker og andre detaljer. Etter disse valgene er tatt, vil det være enklere å finne en harmonisk fargeskala til resten av huset. Mange starter med soverommet og kan på den måten få det vanskeligere med å velge farger til andre rom.
 • Når du har valgt en fargeskala som du liker – legg ut fargeprøvene i den rekkefølgen de skal males, sett i sammenheng med din planløsning. Under dette legger du en større fargeprøve av den hvite nyansen som du har på dine hvite detaljer. Forsøk å visualisere hvordan det er å gå gjennom de ulike rommene, og prøv å få til en jevn overgang mellom rommene.
 • Prøvemal på store ark som du kan flytte rundt. Da kan du se hvordan fargen oppleves på ulike steder og i ulikt lys.

Annika foran LADY 2489 Bella til venstre og LADY 1520 Cheerful Peach til høyre, to av fargene fra vårt siste LADY-fargekart STORIES.

Når Annika tenker på sine favorittfarger fra STORIES, begynner med en gang å fantasere om fargeskalaen i sitt neste hjem.

– Jeg elsker 2489 Bella og 8575 Natural Green – de er helt vidunderlige! Jeg liker at de er så kraftige. Kanskje får de bli med meg inn i mitt neste hjem, avslutter Annika.

Foto: @creativebyannika

Vil du ha mer fargeinspirasjon?

Se de elegante fargevalgene hjemme hos Stian Blipp eller ta en titt på Villa Sole sine frodige fargevalg.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…