Slik velger du riktig farge!

Slik velger du riktig farge!

Her får du sjekklisten

128 fristende farger i Jotuns fargesenter; hva skal du velge? Hva blir riktig i ditt rom? Det er mye som skal stemme når man skal velge ny farge til veggene. For å være sikker på at du får det resultatet du ønsker, kan det være lurt å følge sjekklisten under:

Trinn 1: Hva skal fargen passe sammen med?

Sofaen som fortsatt holder noen år, kommoden fra mormor eller gulvflisene som er helt greie? Før du velger farge til veggene må du vurdere hva som skal bli med videre; fargen skal nemlig passe til alt dette for at rommet skal fremstå harmonisk. Selv om tingene du har er svært ulike kan en farge være med på å knytte dem sammen. Husk at mye kan forandres med et strøk maling, så det er bare å finne frem kosten. Lister, karmer, dører, vinduer, gulv, tak og møbler.
Fargene skal også passe sammen med fargen i de tilstøtende rommene når dørene står åpne, så dette må man også tenke på ved valg av farge. Sjekk gjerne ut disse fargekombinasjonene som Jotun sin fargedesigner Nina har laget: HvitfargerBeige fargerGråfargerBlåfarger, Turkise og blågrønne farger, Greige farger. Forslag til gode fargekombinasjoner finner du også på baksiden av lamellene i Jotun fargesenter.

Jotun-Fargesenter-Inne-baksideinfo

 

Trinn 2: Skaff fargeprøver og bli inspirert!

Finn aktuelle farger i butikken. Hva med en ny farge fra Lady Spring and Summer 2014? Skaff fargekart eller fargeprøver og se på fargene. Hvilken stemning ønsker du å ha i rommet? Trenden går mer og mer mot farge – også på veggene. Kanskje på tide å tørre å prøve noe annet enn bare hvitt og grått?

Trinn 3: Test fargen i rommet

Når du har funnet en farge som du vurderer, er det på tide å teste den i rommet. Jotun LADY har geniale fargeprøver i A3 i mange av de mest populære fargene, noe som gir deg mulighet for å prøve ut fargene i større format FØR du maler. Det er også mulig å få blandet en prøve med maling  av ønsket farge med LADY fargeprøve, og male et prøveoppstrøk på en plate eller direkte på de ulike veggene. Test fargeprøven på de ulike veggene . Hvordan tar den seg ut fra andre siden av rommet? Bak sofaen? Sammen med kommoden fra mormor? Prøv den inntil dørkarmen og se hvordan fargen fungerer med fargene i naborommet.

Trinn 4: Vurder fargen i ulikt lys

Fargen forandrer seg med lyset. Vurder den derfor på forskjellige tider av døgnet, både om morgenen, i dagslys og på kvelden. For eksempel den hotte LADY 2456 Punch vil se frisk og sommerlig ut på dagen og mer dempet og sofistikert om kvelden.

JOTUN_LADY_SS14_2456_PUNCH_1

Trinn 5: Husk å velge riktig spann!

Farge er ikke bare farge og fargen vil fremstå veldig ulikt med ulik glansgrad. Vær forsiktig med å gå i billigfellen. Skal du være garantert LADY-fargen slik den er på prøven, bør du velge originalen. Min favoritt er LADY Pure Color. Den gir veggene et litt mer eksklusivt og lunt uttrykk, og fargene kommer til sin rett. Jotun har faktisk en fargegaranti på sine produkter, slik at det ferdige resultatet blir akkurat som i dine beste fantasier.

Nå er det bare å male i vei!

Dette er det morsomste av alt. Maling er en rimelig og effektfull måte å forandre stemningen i et rom. Det er heller ikke så farlig å ta noen sjanser på fargevalget. Det er jo bare å velge en ny, vakker farge når du ønsker forandring igjen.

Her finner du din nærmeste forhandler som har Jotun Fargesenter

JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir 
nøyaktig lik våre fargeprøver.
Avatar
Avatar

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….