Slik velger du riktig farge!

Slik velger du riktig farge!

Her får du sjekklisten

128 fristende farger i Jotuns fargesenter; hva skal du velge? Hva blir riktig i ditt rom? Det er mye som skal stemme når man skal velge ny farge til veggene. For å være sikker på at du får det resultatet du ønsker, kan det være lurt å følge sjekklisten under:

Trinn 1: Hva skal fargen passe sammen med?

Sofaen som fortsatt holder noen år, kommoden fra mormor eller gulvflisene som er helt greie? Før du velger farge til veggene må du vurdere hva som skal bli med videre; fargen skal nemlig passe til alt dette for at rommet skal fremstå harmonisk. Selv om tingene du har er svært ulike kan en farge være med på å knytte dem sammen. Husk at mye kan forandres med et strøk maling, så det er bare å finne frem kosten. Lister, karmer, dører, vinduer, gulv, tak og møbler.
Fargene skal også passe sammen med fargen i de tilstøtende rommene når dørene står åpne, så dette må man også tenke på ved valg av farge. Sjekk gjerne ut disse fargekombinasjonene som Jotun sin fargedesigner Nina har laget: HvitfargerBeige fargerGråfargerBlåfarger, Turkise og blågrønne farger, Greige farger. Forslag til gode fargekombinasjoner finner du også på baksiden av lamellene i Jotun fargesenter.

Jotun-Fargesenter-Inne-baksideinfo

Trinn 2: Skaff fargeprøver og bli inspirert!

Finn aktuelle farger i butikken. Hva med en ny farge fra Lady Spring and Summer 2014? Skaff fargekart eller fargeprøver og se på fargene. Hvilken stemning ønsker du å ha i rommet? Trenden går mer og mer mot farge – også på veggene. Kanskje på tide å tørre å prøve noe annet enn bare hvitt og grått?

Trinn 3: Test fargen i rommet

Når du har funnet en farge som du vurderer, er det på tide å teste den i rommet. Jotun LADY har geniale fargeprøver i A3 i mange av de mest populære fargene, noe som gir deg mulighet for å prøve ut fargene i større format FØR du maler. Det er også mulig å få blandet en prøve med maling  av ønsket farge med LADY fargeprøve, og male et prøveoppstrøk på en plate eller direkte på de ulike veggene. Test fargeprøven på de ulike veggene . Hvordan tar den seg ut fra andre siden av rommet? Bak sofaen? Sammen med kommoden fra mormor? Prøv den inntil dørkarmen og se hvordan fargen fungerer med fargene i naborommet.

Trinn 4: Vurder fargen i ulikt lys

Fargen forandrer seg med lyset. Vurder den derfor på forskjellige tider av døgnet, både om morgenen, i dagslys og på kvelden. For eksempel den hotte LADY 2456 Punch vil se frisk og sommerlig ut på dagen og mer dempet og sofistikert om kvelden.

JOTUN_LADY_SS14_2456_PUNCH_1

Trinn 5: Husk å velge riktig spann!
Farge er ikke bare farge og fargen vil fremstå veldig ulikt med ulik glansgrad. Vær forsiktig med å gå i billigfellen. Skal du være garantert LADY-fargen slik den er på prøven, bør du velge originalen. Min favoritt er LADY Pure Color. Den gir veggene et litt mer eksklusivt og lunt uttrykk, og fargene kommer til sin rett. Jotun har faktisk en fargegaranti på sine produkter, slik at det ferdige resultatet blir akkurat som i dine beste fantasier.

Nå er det bare å male i vei!
Dette er det morsomste av alt. Maling er en rimelig og effektfull måte å forandre stemningen i et rom. Det er heller ikke så farlig å ta noen sjanser på fargevalget. Det er jo bare å velge en ny, vakker farge når du ønsker forandring igjen.

Her finner du din nærmeste forhandler som har Jotun Fargesenter

JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir 
nøyaktig lik våre fargeprøver.
Avatar
Avatar

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Julestemning med blomster og varme farger

Ikke noe skaper julestemning som blomster! Bli med oss inn til Ruby Elise Blomsterverksted i Sandefjord.  Jul hos Ruby Elise…

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Vakker fornyelse av hjemmet med maling

Maling med én farge, for harmonisk og sømløs fornyelse: LADY 0280 Caravan er en gulbrun okertone. Trappen er malt med…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…

Lyse farger hjemme hos Malin

Malin Glemme er grunnlegger av interiørmerket Layered, som produserer tepper og møbler med fokus på bærekraft. Sjekk ut grunnleggerens eget…