Terrassetrender 2015

Terrassetrender 2015

Med en gang lyset kommer tilbake kribler det i meg; jeg MÅ ut. Sesongens første kaffekopp i solen på terrassetrappen er inntatt allerede, selv om frosten ikke helt har sluppet taket. Det er med andre ord i skrivende stund ennå ikke mulig å innta uterommet for fullt, men det er lov å drømme ikke sant? For sesongen er rett rundt hjørnet, og utvalget møbler og gjenstander som vil lyse opp ute er større enn noensinne. Skulpturelle tremøbler, farget rotting og bedagelige hengestoler er bare noe av det som bør friste i år.

Terrassetrender 2015

For meg setter dette bildet utrolig stemning med sin overflod av duse og delikate tekstiler i hvite og lindegrønne nyanser. Snakk om sval sommer og mye inspirasjon å hente … En god idé er å kjøpe inn ganske rimelige tekstiler som tåler en støyt, skal de være ute mesteparten av sommeren vil de mest sannsynlig bare holde en sesong, da tenker jeg spesielt på lingardiner som kan blafre i vinden. Puter og pledd bør stues vekk i fine oppbevaringsbokser når det er fare for regn … Alt på bildet er fra Broste Copenhagen.

Terrassetrender 2015

Terrassetrender 2015

Jeg har supersans for ting som gjør hverdagen litt mer glamorøs, og svenske Garden Glory gjør definitivt jobben. Glem kjedelige hageslanger, og boltre deg i farger, eller kanskje gull? I like!

 

Terrassetrender 2015

Nyanser av grått som likevel lar det originale treverket skinne gjennom … Vakker og naturlig er Trebitt 9073 Shimmergrå.

Terrassetrender 2015
Ingenting er bedre enn å gynge dovent i en vakker hengestol, og det er utrolige mange flotte på markedet for tiden. Noen av dem er så fine at du også kanskje vil vurdere å henge dem opp inne? Broste Copenhagens variant i rotting er en drøm.

Terrassetrender 2015

HK Livings hengestol er et godt eksempel på den andre typen hengestoler som det er mye av i trendbildet for tiden; den flettede og tette varianten.

Terrassetrender 2015

Cane-Line byr alltid på mye lekkert og gjerne stilrent til uterommet. Deres nye skulpturelle utemøbelserie Amaze er designet av den danske designduoen Foersom & Hiort-Lorenzen og fremstilt i FSC-sertifisert teak. Min favoritt er denne sofaen.

Terrassetrender 2015
Fluktstolen er også veldig aktuell, og svenske Skargaarden har en fin variant, H55, som faktisk ble designet for nærmere 60 år siden – hvem skulle trodd? Den føles både moderne og tidsriktig i formen.

Terrassetrender 2015

Mørkere trenyanser er også aktuelle – og vakre – se bare på Trebitt 90002 Gråsvart. PS. Visste du at hvis du beiser med Trebitt Terrassebeis så trenger du bare å beise et strøk?

Terrassetrender 2015
Rottingmøbler er for meg nydelig nostalgi, det minner meg om barndommens somre, og jeg er glad for at trenden holder stand – nytt av året er dog at at møblene gjerne kommer i farger. Her er noen behagelige varianter fra Bloomingville.

v

Ikea går for en skarpere variant med denne sterke grønnfargen på sin rottingstol.

Terrassetrender 2015
Liker du en litt varme nyanse på terrassen din, som likevel ikke blir for gul eller varm, bør du velge Trebitt 9074 Nordisk Tre. Ønsker du å bytte farge på terrassen? Se film om hvordan du går frem her.

Terrassetrender 2015
På terrassen skal det nå være en overflod av blomster og grønne planter, og du skal overhodet ikke være redd for å blande ulike potter og krukker. Er du glad i å gjøre daglige endringer er kanskje denne flyttbare blomsterkassen fra Fermob noe for deg? Takket være det praktiske håndtaket kan du enkelt flytte kassen rundt. Finnes i ulike farger og høyder.

Terrassetrender 2015

Utesesongen kan starte tidlig og ende sent hvis man bare holder seg varm nok – og jeg har falt for denne utrolige fine bålpannen – Fire Globe – fra Eva Solo. Vakker å se på, i tillegg til å være varmende.

Terrassetrender 2015

De klassiske kaféstolene blir aldri feil, og jeg liker godt Resö-stolen fra Skargaarden som finnes i blant annet denne deilige grønnfargen. Her liker jeg også godt den fine leveggen som er bygget opp i bakgrunnen, den skrå kanten gjør utrykket hakket mer interessant. For en tilsvarende effekt kan du bruke Jotun Trebitt 9072 Naturgrå.

Terrassetrender 2015

Serien Bogani fra norske Slettvoll er enkel, men samtidig litt luksuriøs. Jeg liker måten de har stylet den på her – selvfølgelig er det kanskje ikke alle forunt å ha en like stor terrasse eller platting, men utetepper er superaktuelt, og finnes i mange fine og rimelige varianter. Og du kan skape et like delikat tak med noen enkle lintekstiler og litt godt håndverk.

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

En festaften i magiske farger

Lag en festaften med et nydelig dekket bord – og den dype, vakre LADY 20145 Wisdom på veggene! Magisk stemning…

7685 Subtle Green – en subtil og anvendelig grønntone

I fargekartet CANVAS presenterer vi hele 4 grønne farger for 2024. En av disse er den dempede og herlige grønntonen…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…