Total forvandling med Stylizimo

Total forvandling med Stylizimo

Total forvandling

Når damen bak interiør bloggen Stylizimo Blog, Nina Holst, realiserte husdrømmen tok hun over et hus som ikke hadde sett et snev av oppgraderinger siden det ble bygd i 1986. Men hun så også potensialet som lå der, og hvor mye som kunne gjøres blant annet med et malingsstrøk. Grunnlaget var derfor lagt for et spennende samarbeid mellom Stylizimo og Jotun, og vi kommer fremover her på LADY bloggen til å ta del i oppussingsprosessen til Nina og hvordan hun pusser opp eneboligen. Vi gleder oss til å se det som mest sannsynlig blir en total forvandling av huset og hvordan hun tar ut potensialet. Du kan også følge med på Nina sin blogg: www.stylizimoblog.com eller hennes instagram: http://instagram.com/stylizimoblog. Men nå overlater vi ordet til Nina for å høre om hennes spennende planer for huset:

Store flater og mye furu

Huset vi nå har tatt over er et arkitekttegnet hus fra 1986. Historien er at arkitekten tegnet huset til sin bror, så det merkes at selv om huset begynner å bli opp i årene så er det solid bygd og med fokus på detaljer. Men siden det er fra 1986 så betyr det at det også at er brukt mye furupanel eller strie igjennom de fleste rom av huset, som trenger modernisering. Huset er også ganske stort med sine 226 kvm så det er mye å ta tak i, så når vi skal begi oss ut på oppussing er det derfor viktig at vi fokusere på et rom av gangen slik at resultatet blir bra og vi ikke pusser oss bort. Vi planlegger derfor først å ta tak i de rommene vi oppholder oss mest i. Dette betyr at stue, kjøkken og soverom blir prioritert nå i første omgang og at vi tar de andre rommene deretter.

Jotun-Lady-Stylizimo-Stue-oversikt

Stuen – FØR oppussing

Stuen – husets hjerte

Det var stuen jeg falt for når jeg var på visningen, og det er helt klart et rom som har noe unikt ved seg. Med en grunnflate på ca. 70 kvm er det nok av boltre plass og med husets pyramideformede tak er det opp mot 4 meter under taket. Men det er også noen utfordringer som hører med til dette rommet. For eksempel har den store takflaten av furu begynt å gulne med tiden, og det samme gjelder kronegulvet. Alle veggflater har også strie fra byggeår som nå har gulnet kraftig siden den ble satt på veggen. Midt i stuen står også en stor teglsteinspeis som stjeler veldig mye lys. Det er med andre ord behov for et strøk med maling.

Jotun-Lady-Krok-som-males-i-Graa-skifer_Peis

Planen er å gjøre veggene slette med helsparkling ved bruk av Jotun sparkel for grove underlag og til slutt legge på Jotun Slett Vegg armeringsduk. Jeg ønsker en lys flate på veggene, og har derfor sett på LADY Pure Color 1624 Letthet som jeg synes er en veldig behagelig hvitfarge. Siden stuen er så stor har vi også lyst til å dele den opp i soner ved bruk av farger. Det ene hjørnet tenker vi derfor i LADY Pure Color 1462 Grå Skifer.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Jotun-Lady-Stylizimo-Stue_TV-plass

Når det gjelder gulvet planlegger jeg å få dette slipt og oljet/lakket på nytt da dette også bærer preg av 28 års bruk. Jeg ønsker her også å få lysnet fargen i gulvet, og ser nå på muligheter dette kan gjøres på.
Taket er også noe jeg ønsker å gjøre noe med, men føler jeg at jeg må passe på da jeg synes furupanelet har sin sjarm også. Hvis jeg lysner dette og man mister den koselige følelsen treet gir, så føler jeg også at litt av sjelen til huset forsvinner. Jeg tenker derfor å vente med taket til jeg ser hvordan oppussingen av vegger og gulv vil endre rommet.

Kjøkkenet – totaloppussing

Kjøkkenet er fullt brukbart, men siden min samboer og jeg er begge glade i å lage mat og tilbringer mye tid på kjøkkenet ønsker vi å gjøre en total oppussing av dette rommet. I dette rommet har jeg de samme utfordringene som i stuen, bortsett fra at det er fliser på rommet istedenfor tregulv. Vegger må derfor gjøres slette og jeg må se hva jeg kan gjøre med taket. Mest sannsynlig behandler vi furupanelet i spisedelen med LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket for å få det lysere, og gipser igjen furutaket over selve kjøkkeninnredningen og maler det med LADY Perfection takmaling. Siden jeg ønsker meg en svart kjøkkeninnredning er det viktig at resten av kjøkkenet er lyst.Jotun-Lady-Stylizimo-Kjokken

Kjøkkenet – FØR oppussing

Jotun-Lady-Stylizimo-Kjokken_utsikt

Soverommet – lunt og elegant

Siste rommet vi kommer til å ta fatt på i denne runden er hoved soverommet. Dette rommet hadde ved overtagelse teppefliser og det var derfor veldig gledelig å se at det var lagt på betong med varmekabler. Vi planlegger derfor å fjerne disse flisene og male gulvet i en lys grå farge. Skyvedørsgarderobene i rommet ønsker vi å fjerne for å skape en mer romslig følelse og heller finne på noen andre løsninger for klesoppbevaring. Som ellers i huset vil veggene bli gjort slette ved bruk av Jotun sparkel for grove underlag og Jotun Slett Vegg, og for deretter å bli malt med LADY Pure Color 1434 Elegant, slik at det blir et lunt og elegant somerom. Taket gipses og males med LADY Perfection tak.

Jotun-Lady-Stylizimo_Soverom_master

Soverommet – FØR oppussing

Med andre ord så er det litt å ta tak i, men jeg ser veldig frem mot sluttresultatet og gleder meg til å vise dere prosessen fremover her på Jotun bloggen. Har du noen spørsmål til meg er det bare å ta kontakt i kommentarfeltet.

Red. anm. Se bilder fra Nina sitt forrige hjem her.

Avatar
Avatar

Nina Holst – Interiørstylist og fotograf

Nina Holst inspirerer daglig mange gjennom sin blogg «Stylizimo Blog». Hun er kjent for sin rene stil med gjennomtenkte detaljer og spennende kontraster, noe som har ført til priser og nominasjoner både i Norge og i utlandet.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…