Transformasjon av kjøkken og spisestue

Transformasjon av kjøkken og spisestue

I sesongens 4 episode av Tid for hjem møter vi familien Tveit-Winther. De har flyttet inn i det de betegner som sitt drømmehus, men med fire små barn, så er det behov for noen forandringer, spesielt med tanke på planløsning. Kjøkkenet og spisestuen har blitt for lite, og det må spises på skift. Tid for hjem-gjengen har selvsagt løsningen som funker som ei kule når nytt kjøkken kommer på plass!

Aina Sollie-Steen er episodens designer. Hun er selv trebarnsmor, og vet at logistikken i hverdagen er viktig for å få ukene til å gå opp.

Åpner opp rommet

For å åpne skikkelig opp, og skape et allrom hvor matglede og hverdagen skal stå i fokus, slår gjengen først ned en vegg som lager et stort og praktisk rom. Her legges det nytt gulv, sparkles på vegger og tak, og deretter males og innredes på en både praktisk, men også inspirerende måte.

Kjøkken før oppussing.

Kjøkken før oppussing. Liten plass til 6 personer.

Kjøkken med kjøkkenøy etter oppussing

Kjøkken med kjøkkenøy etter oppussing. Rommet er ikke til å kjenne igjen!

Lun fargepalett

I taket maler Einar med LADY Perfection, i fargen LADY 1876 Hvit Te. En lun og litt gylden hvitfarge som demper stemningen i rommet. Og et lite tips gir han også mens han holder på; det kan være lurt å male mot lysretningen, altså der som solen kommer inn – da blir det ekstra fint.

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Vegger i stuedelen, inkludert brannmur, er malt med LADY Pure Color, i fargen 12076 Modern Beige. En veldig behagelig farge, som både er snill, god og vennlig – og i følge Aina minner den veldig om Einar :)

Den nydelige, gamle, doble skyvedøren som går inn mot stuen får også et skikkelig løft. Det byttes glass, og males opp på nytt. Her er forarbeidet ekstremt viktig, både ved å få bort alt av gamle sår og løs maling og annet, samt grunningen slik at heften på ny maling blir god. Skyvedøren ble grunnet med Jotun Superheft oljebasert grunningsmaling, og deretter malt med LADY Supreme Finish Superblank, farge 1001 Egghvit. Det blir en fin kontrast i glansgrad til de matte veggene.

Kjøkken mot spisestue etter oppussing.

Vegger malt med LADY Pure Color i fargen 12076 Modern Beige. Taket er malt med LADY Perfection i fargen 1876 Hvit Te. Skyvedøren som ses til venstre i bildet er malt med  LADY Supreme Finish Superblank, farge 1001 Egghvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vinduer ble beholdt slik de var i farge 1001 Egghvit. Listeløse foringer og vinduskarmer malt med veggfargene.

Malte DIY-benker

Episoden DIY-prosjekt fra snekker-Rune er noen veldig hendige benker, som vil ha sin faste plass på det nye kjøkkenet, men som enkelt kan flyttes rundt etter behov slik at enda flere kan få plass rundt spisebordet. Benkene ble grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning, malt med LADY Supreme Finish i fargen 1929 Muskcatnøtt. Og skal vi si det selv, så syns vi det ble utrolig fine og praktiske, så disse skal vi lage selv også!

DIY-benker malt med LADY 1929 Muskatnøtt

Enkle DIY-benker som kan brukes til mye!

Familien blir tydelig fornøyde og nærmest målløse når de kommer inn i sitt nye kjøkken og spisestue. Dempede farger falt skikkelig i smak, og bringer med seg en ro som står fint til en familie på seks med mye lyd.

Stol ved vindu i nymalt allrom.

Lekre og duse farger setter en dempet stemning. Grønne planter bryter opp og skaper liv.

Ønsker du inspirasjon til å fargesette ditt eget hjem?

Se vårt nyestes fargekart STORIES her.

Og du! Aina Sollie Steen har laget et interiørkurs som inneholder en fargemodul hvor hun benytter seg av våre LADY-farger. Se mer om kurset her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…