Oppgradering av uterommet

Oppgradering av uterommet

Hei, det er Nina fra Stylizimo her igjen. Håper dere alle nyter sommeren! Jeg lovet jo sist at jeg skulle dele litt mer fra ute-prosjektene vi har holdt på med i det siste på huset vi pusser opp. Det har nemlig skjedd store forandringer i tillegg til å male huset.

Uteområdene til huset vi kjøpte var dessverre ikke så praktiske eller godt tatt vare på, så vi har tatt tak i det meste for å få et hyggeligere uterom og ikke minst gjort det slik at vi kan utnytte solen maksimalt. Vi brukte derfor litt av hagen på baksiden av den gamle terrassen til å lage et ekstra nivå med terrasse, slik at vi fikk mer plass, bedre solforhold og bedre utsikt.

Vi gikk for tette rekkverk på terrassen for mer privatliv, og for bedre vindskjerming. Vi brukte da tilsvarende huskledning som det er på huset, og festet det på begge sider av rammeverket. De nye materialene ble først grunnet med Jotun Visir, denne gir dokumentert effekt mot råte- og svertesopper. Deretter malte vi med Jotun Optimal 9938 Dempet Sort.

Ulike nivåer og skreddersydde løsninger

Oppgradere uteområdene?

På hver sin side av trappen opp til øvre nivå, har vi bygget vi en stor blomsterkasse slik at vi kan få inn litt farger fra busker og blomster. Her gjenstår det noe planting, men litt grønt har det blitt. I tillegg til blomsterkasser bygget vi også på øverste plan noen lange integrerte benker for ekstra sitte/ligge-plasser og ikke minst oppbevaring.

Oppgradere uteområdene?

 

Oppgradere uteområdene?

Mot fjorden har vi satt opp et glassrekkverk slik at vi ikke dekker til utsikten slik det var gjort tidligere.

Bildet under viser hvordan det var FØR ( foto: Finn.no )

Oppgradere uteområdene?

 

Oppgradere uteområdene?

Siden terrassen er ganske nær gaten vi bor i, ønsket vi å lage en skillevegg for mer privatliv. En svart høy vegg kan være litt “uvennlig”, derfor designet jeg denne integrerte blomsterkassen med grønne planter for en mer innbydende inngang til huset. Med to lamper på veggen ser det veldig fint ut på kvelden også. Veggen er malt med Jotun Optimal 9938 Dempet Sort etter at den ble grunnet med Jotun Industri grunning Visir.

Steinbelagt

I tillegg til terrassebyggingen har vi også gjort en del oppgraderinger i hagen og inngangspartiet. Vi fjernet uønskede busker etc., la vi ny plen, plantet nye planter og la stein med heller ned mot huset for et mer moderne uttrykk.

Oppgradere uteområdene?

Oppgradere uteområdene?

Håper du likte vår uteplass-makeover, og at den kan gi litt inspirasjon til eventuelle egne ute-prosjekter.

Ha en fortsatt fin sommer! Se flere bilder fra huset vårt her.

Slik så inngangspartiet ut FØR:

Oppgradere uteområdene?

Foto: Nina Holst / Før bilder: Finn.no

Avatar

Nina Holst – Interiørstylist og fotograf

Nina Holst inspirerer daglig mange gjennom sin blogg «Stylizimo Blog». Hun er kjent for sin rene stil med gjennomtenkte detaljer og spennende kontraster, noe som har ført til priser og nominasjoner både i Norge og i utlandet.

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med…

Ett bad- tre stiler!

Se hvordan ett bad får tre helt ulike stiler ved å velge forskjellige farger! – Her er det malt med…

Sommerlig og svalt på gjesterommet

Med nye farger fikk gjesterommet en frisk og sommerlig atmosfære. De gamle strieveggene fikk nytt liv med veggfornyeren LADY Minerals…

Elegant og gyllent på soverommet

Vi tilbringer store deler av livet på soverommet. I år er det kanskje på tide med fornyelse hjemme hos deg?…

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss til lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også…

Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…