Oppgradering av uterommet

Oppgradering av uterommet

Hei, det er Nina fra Stylizimo her igjen. Håper dere alle nyter sommeren! Jeg lovet jo sist at jeg skulle dele litt mer fra ute-prosjektene vi har holdt på med i det siste på huset vi pusser opp. Det har nemlig skjedd store forandringer i tillegg til å male huset.

Uteområdene til huset vi kjøpte var dessverre ikke så praktiske eller godt tatt vare på, så vi har tatt tak i det meste for å få et hyggeligere uterom og ikke minst gjort det slik at vi kan utnytte solen maksimalt. Vi brukte derfor litt av hagen på baksiden av den gamle terrassen til å lage et ekstra nivå med terrasse, slik at vi fikk mer plass, bedre solforhold og bedre utsikt.

Vi gikk for tette rekkverk på terrassen for mer privatliv, og for bedre vindskjerming. Vi brukte da tilsvarende huskledning som det er på huset, og festet det på begge sider av rammeverket. De nye materialene ble først grunnet med Jotun Visir, denne gir dokumentert effekt mot råte- og svertesopper. Deretter malte vi med Jotun Optimal 9938 Dempet Sort.

Ulike nivåer og skreddersydde løsninger

Oppgradere uteområdene?

På hver sin side av trappen opp til øvre nivå, har vi bygget vi en stor blomsterkasse slik at vi kan få inn litt farger fra busker og blomster. Her gjenstår det noe planting, men litt grønt har det blitt. I tillegg til blomsterkasser bygget vi også på øverste plan noen lange integrerte benker for ekstra sitte/ligge-plasser og ikke minst oppbevaring.

Oppgradere uteområdene?

 

Oppgradere uteområdene?

Mot fjorden har vi satt opp et glassrekkverk slik at vi ikke dekker til utsikten slik det var gjort tidligere.

Bildet under viser hvordan det var FØR ( foto: Finn.no )

Oppgradere uteområdene?

 

Oppgradere uteområdene?

Siden terrassen er ganske nær gaten vi bor i, ønsket vi å lage en skillevegg for mer privatliv. En svart høy vegg kan være litt “uvennlig”, derfor designet jeg denne integrerte blomsterkassen med grønne planter for en mer innbydende inngang til huset. Med to lamper på veggen ser det veldig fint ut på kvelden også. Veggen er malt med Jotun Optimal 9938 Dempet Sort etter at den ble grunnet med Jotun Industri grunning Visir.

Steinbelagt

I tillegg til terrassebyggingen har vi også gjort en del oppgraderinger i hagen og inngangspartiet. Vi fjernet uønskede busker etc., la vi ny plen, plantet nye planter og la stein med heller ned mot huset for et mer moderne uttrykk.

Oppgradere uteområdene?

Oppgradere uteområdene?

Håper du likte vår uteplass-makeover, og at den kan gi litt inspirasjon til eventuelle egne ute-prosjekter.

Ha en fortsatt fin sommer! Se flere bilder fra huset vårt her.

Slik så inngangspartiet ut FØR:

Oppgradere uteområdene?

Foto: Nina Holst / Før bilder: Finn.no

Avatar
Avatar

Nina Holst – Interiørstylist og fotograf

Nina Holst inspirerer daglig mange gjennom sin blogg «Stylizimo Blog». Hun er kjent for sin rene stil med gjennomtenkte detaljer og spennende kontraster, noe som har ført til priser og nominasjoner både i Norge og i utlandet.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….