Nyanser av jul – julens trender

Nyanser av jul – julens trender

Jul kommer tilsynelatende tidligere og tidligere for hvert år som går, og selv om jeg ikke tilhører dem som løper ut og kjøper magasinenes julespesialer allerede i oktober, så er det vanskelig å ikke begynne å la tankene vandre mot pynt, hygge og ikke minst stemning når kveldene blir stadig mørkere. Kongerøkelsen tenner jeg imidlertid ikke før i desember! Jeg har funnet frem til noen vakre julebilder, som jeg håper vil inspirere, uansett om du er tilhenger av den tradisjonelle grønne og røde julen, eller du elsker å variere fra år til år. Og fortjener man ikke litt ny julepynt hvert år da? Her finner du noe av julens trender.

maling_stjerner_blomme

Jeg falt pladask for denne stjernerekken som lyser i mørket, fra www.blomme.no – og et juletre lager du lett med litt farget tape. Kjempefint på et barnerom for eksempel. Den mørke veggen er også flott, en liknende farge finner du i LADYs nyeste fargekart, den heter 5180 Oslo.

 

sober-jul-broste-copenhagen

Julen kan også være sober og nedtonet som vist på bildet over fra Broste Copenhagen. Rosa har jeg nevnt i tidligere innlegg, det er en farge som virkelig har dominert det siste året. Det som gjelder er en pudret, elegant og ”voksen” nyanse, som f eks LADY-fargen 2845 Bevegelse. Jeg liker også ideen med å bruke julekuler andre steder enn på treet, spre dem på fat eller dander dem i vaser. Vakkert!

jul-trip-trapp-maling

Det enkle er ofte det beste viser disse fine juletrærne fra danske Trip Trap. Her har også rosa sneket seg inn, og hvorfor ikke?

Honeycombs-lady-maling
Grønt er skjønt, også alene. Papirdekorasjoner, såkalte ”Honeycombs” har blitt veldig populære som pynt og dekorasjon, og det finnes selvfølgelig julevarianter. Jeg har latt meg sjarmere av disse juletrærne, og har gått til innkjøp av dem allerede. Finnes også i hvitt! Fra Blomme.

tinek-jul-lady-maling

Danske Tine K liker å leke seg med Jotun LADY-maling i sine stylingbilder, og her har hun gått for en jul i svart, hvitt og litt sølv. Jeg liker utrolig godt effekten med å male nesten halve veggen svart, og holde både vegg, tak og gulv veldig hvitt. To gode nyanser er 9938 Dempet Sort, og 7236 Chi.

ikea-jul-lady-stjerner
Hva er vel mer egnet til å lyse opp en mørk bakgrunn enn en lyslenke? Den over er fra Ikea. Her liker jeg også hvordan trepanelet tilsynelatende er blitt grovt beiset med en svart beis, mens veggen over er malt matt.

kid-interior-lady-sober-farge

Kid har satset på en sober og elegant jul i år, utrolig lekkert med mørkt lilla mot grått, sølv, hvitt og rosa.

bloomingville-jul-lady-maling

Men julen kan også få lov til å være hvit og naturlig. Enkle fine former kler godt å bli satt i tospann med røft tre, se bare på bildet over fra Bloomingville.

rosendahl-karen-blixen-lady-maling
Ikke plass til et juletre sier du? Beklager, nå har du ingen unnskyldning lenger, for du trenger faktisk ikke annet enn noen potter og noen fine sløyfer. Julepynten kan få slange seg rundt potten, den på bildet er fra Rosendahls Karen Blixen-serie.

kahlerdesign-urbania-julehus
”Julehus” i ulike former og fasonger til å fylles med lys har dukket opp i mange ulike fasonger og materialer, fra sink til keramikk. De på bildet over er i keramikk og tilhører Urbania-kolleksjonen fra Kähler. Vakker effekt!

julestjerner-brose-copenhagen

Ingen advents- eller juletid uten stjerner … Synes disse vakre variantene fra Broste passet fint til å avrunde denne lille julebloggen. Ønsker deg en fredelig og fin førjulstid!

PS. Her finner du tips til hvordan du kan dekke julebordet, samt en oppskrift på deilige Mozart-kuler som du kan lage og gi bort i gave :)

Helle
Helle

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Moderne nøytrale farger

Med en deilig touch av fersken! LADY 10290 Soft Touch er en av de nye, vakre nøytrale nyansene. De nye…

Aksentfarger – for et personlig interiør!

En brent, gyllen rødfarge som 20118 Amber Red skaper god lunhet. Veggen er malt med LADY Pure Color 20118 Amber…

Slik bruker du fargekartet – LADY IDENTITY

Vi har designet dette fargekartet slik at du raskt og enkelt kan skape din personlige fargepalett. Fargekartet består av aksentfarger,…

Stor fargeguide til LADY IDENTITY fargekart!

LADY 12085 Rural er en ny, rødbrun fersken nyanse. Se hvor fin den er i kombinasjon med lune, grå vinduer…

Bli kjent med de NYE grønnfargene!

Vakre LADY 7628 Treasure er perfekt i stua. Grønne nyanser I det nye LADY-fargekartet finner du fire helt nye grønnfarger….

Uttrykk deg med farger

Med supermatte vegger i LADY Pure Color – malt i fargen 12083 Devine, blir omgivelsene gode å være i! Personlige…

Go to top