Kunsten å lage farger Få tips til å velge riktig farge

Kunsten å lage farger

Tips til gode fargevalg

Tips til gode fargevalg

Kunsten å lage farger

Å lage malingsfarger er en møysom prosess. Det krever de beste ingredienser, kombinert med de mest avanserte blandingsteknikker og særdeles god sans for estetikk. Det skal ose av kvalitet! Se fargesjefens tips til et godt fargevalg lenger ned.

Når fargene blir til

I Jotun vet vi hva farger betyr for våre omgivelser, og det er denne kunnskapen vi tar i bruk når helt nye farger skal lages. Mange års erfaring i fargenes verden har gitt oss viktig kunnskap om fargenes rolle i et vakkert interiør, og hvordan disse rent teknisk kan gjenskapes i malingen.

Slik får du den perfekte fargen

Vegg malt med LADY 10964 Smoked Oak.

Har du sett det nye LADY-fargekartet? Nå har vi gjort det enda enklere å velge matchende farger. Se hvordan du lager din egen fargepalett her.

Kunsten å lage farge, LADY 8281 Pale Linden

Du lurer kanskje på hvordan fargene blir til? Som denne vakre LADY 8281 Pale Linden.

Å utvikle de riktige fargenyansene er en utfordring i seg selv – det er kombinasjonen av det estetiske og det tekniske som avgjør om vi lykkes. Alle farger må gjøre seg fint på store veggflater, og fremstå helt likt under alle lysforhold. Dessuten skal du kunne være trygg på at den fargen du så på fargeprøven er helt lik den som er i malingsspannet. Les mer om Jotun Fargetrygghet her.

Slik får du den riktige fargen Vår Skandinaviske Fargesjef Nina Klæboe Mørkve avstemmer fargene sammen med Kristin Andersen, Senioringeniør fra Pigment laboratoriet.

Nye kalkmalingsfarger fra LADY

For å oppnå dette, uten å gå på akkord med dekkevne og slitestyrke, er alle våre malinger gjenstand for krevende tester. Våre produkter og farger forlater ikke Jotuns Fargestudio eller våre laboratorier før vi er overbevist om at høyeste kvalitet er oppnådd – både når det gjelder egenskaper og fargegjengivelse.

Fargeprøver i butikk

I Jotun Fargesenter Inne finner du et stort utvalg av større fargeprøver. Flere av fargene finnes også i A3 format, noe som gjør fargevalget ditt enda enklere. Jotun Fargesenter Inne har også oppstrøksprøver i ulike glansgrader, slik at du kan vurdere ønsket finish. Se her for å finne din nærmeste forhandler med dette tilbudet.

Jotun Fargesenter Inne

Jotun Fargesenter Inne, et nyttig verktøy for fargevalg.

Tips ved fargevalg

Tenk på hvilke andre farger din nå nye, utvalgte farge skal passe sammen med; Detaljfarge på lister, vindu, dør etc. Hvitt er ikke hvitt. Ferdigmalte hvite detaljer er ikke kritthvite, men gulaktig hvite som 1453 Bomull, og disse fungerer ikke nødvendigvis til alle farger.

Hvilke andre farger i tilstøtende rom skal den fungere til? Passer fargen til møbler, kjøkkenskap, gulv etc..? Tenk helhetlig. På baksiden av alle fargeprøvene finner du anbefalte kombinasjonsfarger fra våre fargedesignere.

Jotun Fargeprøve

Kjøp en boks eller to med Jotun Fargeprøve og test fargen hjemme.

Test fargen! Prøvemal eller hent store lameller i butikker som har Jotuns fargesenter. Finn en butikk nær deg her 
Før du velger; Betrakt farger i dagslys så vel som i lampelys om kvelden. Farger påvirkes enormt av lys. Både tilgang på dagslys, samt av type belysning man velger. LED, halogen…fargede glass, spotter og skjermer etc. En farge du har sett hos naboen trenger ikke bli like fin hos deg da alle omgivelsene spiller inn.

Mørke farger til veggflater bør males matte, – det utgjør en uvurderlig forskjell. En mørk, blank veggflate føles fort uekte og plastikk-aktig. La fargene få være matte, elegante og diskret. Dette uttrykket får du ved å male med LADY Balance eller den nye og enda mattere LADY Pure Color. Når det er sagt blir ALLE farger vakrere i matt utgave. De blir lysere, mindre støyende, oppleves mer eksklusive og kalkaktige.

Lykke til med fargevalget!

Tanja
Tanja

Tanja – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

De viktigste fargene i 2018

LADY 6352 Evening Green er en av de nye, grønne nyansene fra Jotun. Disse fargene har en naturlig, avslappende effekt…

Varm atmosfære med lune nyanser

Den rød-rosa fargen LADY 2856 Warm Blush gir en unik karakter til stuen. Stolen er Siesta Classic fra IK Hjelle og speilet er…

Våre beste rødfarger

Vakre fargepaletter med rødt Våre fargerådgivere har satt sammen flere vakre fargepaletter med våre beste rødfarger. Rødt står for kjærlighet, kraft,…

Interiørdesigner med sans for gode fargenyanser

Interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen har hatt ansvar for interiøret i hjemmet til Siri Løining og Kristian Kjelling. Kjøkkenet fra Sigdal,…

Lun hule med praktfulle detaljer

Vårt ønske var at rommene i huset vårt skulle oppleves mørke, intime og ikke minst varme – men med «edge»,…

Stor fargeguide

Gode kombinasjonsfarger og anbefalt hvitfarge til detaljene Vi har designet det nye LADY-fargekartet slik at du raskt og enkelt kan…

Go to top