Dette er årets farger i 2021!

Dette er årets farger i 2021!

Årets farger i 2021 vil uten tvil preges av året vi har lagt bak oss. Jotuns skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe Mørkve, gir deg de beste tipsene om fargene som vil gjelde i 2021! På bildet over er veggene malt med LADY Pure Color 12124 Natural Clay; en av fargene vi vil se mer av.

Håp og drømmer for 2021

Vi legger annerledesåret 2020 bak oss, og vi ser med håp på 2021. Vi drømmer om å treffe venner og familie, være sosiale, dra på konserter, teater, se kunst og oppleve nye steder. Kort fortalt håper vi på å vinne tilbake friheten vår, og fylle livene våre med alt det vi har savnet og alt det vi nå har lært betyr så inderlig mye for oss. Vi vil leve fritt, men under ansvar.

Vi tror at også fargene vil reflektere at vi søker oss til en ny optimisme. Vi vil se farger som bringer med seg det lille ekstra inn i både hjemmene, så vel som livene våre. Fargene vil poppe litt mer i 2021 – de vil være mer kulørsterke og mer lekne, både i tone så vel som i kombinasjoner.

Fargene vil poppe litt mer i 2021 – og de vil være mer kulørsterke og mer lekne!

Lisbeth Larsen, Jotuns globale fargesjef, og Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef, jobber tett med utvikling av Jotuns farger! Bildet av de to er fra vår fargekartlansering for LADY REDISCOVER Fargekart.

Gul optimisme

I 2021 vil vi se gult i alle varianter, – fra dempede grågule, til sarte gule pasteller, over i kulørsterke toner som tilfører masse av energi. Kraftige okertoner vil gi oss impulser og fange oppmerksomheten vår. Det samme kan sies om oransje. Oransje er perfekt for sosiale soner av hjemmet, og gjerne i kjøkkenet!

Tre gule retninger for 2021:

Sofistikert og dempet

Klikk på bildene for å se farger og produkter.

– Visste du at fargen gul ofte blir omtalt som en «antidepressiva» ? Gult minner oss om sol og varme, og fargen skal visstnok påvirke kroppen til å produsere mer av det som gjør oss glade og positive. Gult er derfor en fin farge å ha i rom hvor du skal være sosial, kreativ og aktiv.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Moderne og edgy

Gult er en farge som vil gjøre seg svært gjeldene i 2021!

Varm og imøtekommende

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Friske og nærende grønntoner

Grønt er også en farge som vil følge med oss videre inn i våren 2021, – nettopp fordi grønt evner å bringe våren, naturen og friskhet inn i hjemmene våre. Og det trenger vi mer enn noen gang! Jeg tror mange av oss kjenner en liten dragning mot vår, frodighet, liv og et ønske om påfyll av farger, i samme sekund som juletreet fyker ut døren.

Det finnes et hav av grønne toner, og også her vil man se et helt spekter. De kulørsterke blågrønne tonene, som det smeller litt av, kommer som friske pust, – og disse tror jeg vi vil se i spreke kombinasjoner utover høsten 2021. På motsatt side finner vi de myke, naturlige gulbeige og gyllengrønne tonene, som danner organiske og naturlige paletter. Vi ser mange av disse myke, nærende nøytralene i 2021, og de er deilige i møte i med grønt.

Tre grønne retninger:

Frisk start

Klikk på bildene for å se farger og produkter.

 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nærende og naturlig

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

LADY Minerals kalkmaling gir et levende og organisk uttrykk til veggene. Les mer om de nye fargene!

Gyllen og livlig

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Inkluderende og sprudlende

Vi trenger fargeglede mer enn noen gang, og hva er vel bedre enn å omgi seg med rosa? Rosa er ikke hva det en gang var! Skalaen har eksplodert i en mengde varianter, som spenner fra det sarte rosa, over i koralltoner, fersken, brent oransje og rødt. I våres møter vi fortsatt menger av disse imøtekommende og inkluderende fargene, som overrasker oss med masse, deilig energi. Fargene er myke og de skaper et interiør som er imøtekommende og positivt.

Noen koralltoner vil poppe skikkelig, men på veggene finner vi fortsatt varianter som er noe mer nedtonet, men lykkelige og sprudlende med sin tilstedeværelse. Sakte, men sikkert, vil også svalere toner som dreier mer mot det blålige rosa, lilla og lavendel, finne veien til våre vegger.

Tre vakre, rosa retninger:

Sofistikert fersken

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Elegante kombinasjoner

Støvete dagdrømmer

Myk tilnærming

De deilige og rolige nøytralene vil også følge oss dette året. Nøytraler tolkes ofte som noe rolig, rent og ryddig. Det er farger som ikke skriker etter oppmerksomhet, men som finner sin plass på en diskret og taktfull måte.Vi finner også her et bredt spekter av undertoner, – både svale, så vel som de lune og gylne nøytralene. Fargene benyttes lag på lag, eller ton-i-ton om du vil, for å skape myke og behagelig variasjoner.

Når du skal kombinere flere hvite og lysaktige toner, er det spesielt viktig at du stemmer av alle farger slik at det helhetlige inntrykket blir behagelig. Variasjoner av hvitt er nemlig mer lunefulle enn man skulle tro.

Få fargesjefens beste tips til valg av hvite nyanser til de nyeste fargene.

3 retninger som vil fungere perfekt:

Tidløs og diskret grå

Varm og innbydende

Tidsriktig og gyllen

– Og med det ønsker vi et alle et riktig godt nytt år!
Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

I sesongens første episode av Eventyrlig oppussing går turen til nydelige Rott i Tananger. Her er det et gammelt jærhus…

7386 Pistachio – en ny grønn favoritt

Med JOTUN 7386 Pistachio gir du hjemmet ditt en frisk og fengende farge! Den skaper en spennende dynamikk, enten ved…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

4947 True Blue – et elegant kick til ditt interiør

Fargenyheten Jotun LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone med umiddelbare assosiasjoner til himmel og hav. Den…

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…