Her er fargetrendene for våren 2019!

Her er fargetrendene for våren 2019!

LADY 12074 Peachy er en leken ferskenfarget aksent. Den kan spille grønnfarger som LADY 7628 Treasure og LADY 7629 Antique Green gode, eller fungere som et friskt pust inn blant beige, grå og hvite toner.

Fargene det vil bli blest om i vår!

Det går mot lysere tider! Sola har snudd og vi får gradvis lyset tilbake. Og for mange av oss kommer dette samtidig med et ønske om forandring i hjemmet. Kanskje en ny farge i stua? Eller er det kjøkkenet som står for tur i år? Det er faktisk blitt slik at mange ser på det å svinge malerkosten på vårparten som årets «vårrengjøring». Det er jo så deilig å friske opp vegger og tak med litt ny maling. Kanskje til og med innføre en ny farge eller to?Fargetrender vår 2019

LADY 7628 Treasure har blitt en svært populær farge!

Grønne toner er behagelig å omgi seg med, og fungerer godt som basisfarger.

Fargetrendene 2019

FARGER blir fortsatt viktige i sesongen som kommer. Vi ser mengder av kulørte farger som danner elegante og fargerike interiører. Tonene er avstemte og skal harmonere. Etter en lang tid med mørkere fondvegger ser vi helt klart at de lyse fargene blir mer gjeldende. Så ja, – vi går lysere tider i møte på alle mulige måter.

Vi ØNSKER å omgi oss med flere farger og mer personlige interiører denne våren. Nå er alt lov på mange måter. Vi blir mer vågale med fargekombinasjoner, og søker en positiv og mer leken fargepalett. Vi slipper oss ganske enkelt litt mer løs i året som kommer. Vi skal ikke mange årene tilbake før det nærmest var utopi å kombinere flere kulørte farger i et og samme hjem. «Alle» hadde grå sofa og mørk grå fondvegg. Men nå utfordrer vi tanken med at kulørte farger kun skal kombineres med nøytraler og setter heller sammen flere kulørte farger som gir oss positive impulser i hverdagen.

Populære nøytraler

Når det er sagt, vil alltid gode nøytraler ha sin plass i fargebilde. Men det er større mangfold i valg av fargetone. Det er ikke bare det grålige i fokus. Vi ser helt klart at både beige og mer gylne toner beveger seg.

Årets mest populære gråtone heter LADY 12078 Comfort Grey; en lun og behagelig gråtone. Av de beige tonene er LADY 12075 Soothing Beige på fremmarsj.LADY 12078 Comfort Grey.LADY 12075 Soothing Beige.

Fargetrender vår 2019LADY 12078 Comfort Grey, en lun og god gråtone, som skaper et nøytralt bakteppe for andre interiørelementer. LADY 12078 Comfort Grey står aller best til de renere hvittonene 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit eller 1624 Letthet, men kan fungere til 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Tips! Test alltid farger på veggen med Jotun Fargeprøve!

GRØNN VÅR

Vi ser at de kulørte fargene vokser i popularitet, og grønt er helt klart i ledersjiktet. Grønne farger skyter fart på salgsstatistikken! Grønne toner er behagelig å omgi seg med, og fungerer godt som basisfarger. De er både energigivende, frodige og levende, og kan skape ro og balanse. Og grønt kommer i så mange ulike varianter at de fleste finner en de liker.LADY 7627 Refresh.LADY 7628 Treasure.LADY 7629 Antique Green.

Vi trekker spesielt frem to grønnfarger som vi er sikre på vil nå høyt på listene utover våren, LADY 7628 Treasure som vi tror blir den mest populære, men også LADY 7629 Antique Green som er hakket mørkere. Begge er såkalte mellomtoner – ikke helt lyse, men heller ikke mørke. For dem som liker sartere og helt lyse pasteller er LADY 7627 Refresh et godt grønt alternativ.Fargetrender vår 2019Grønt og fersken er selve essensen av våren 2019. Her ser du våre favoritter med grønntonen LADY 7628 Treasure og ferskentonen LADY 12084 Dusky Peach.

Tips! Mal gjerne et lerret med en fin farge eller et møbel som frisker opp rommet slik vi har gjort her på foto. Lerretet er malt med LADY Pure Color, og bordet med LADY Supreme Finish for tre og panel.Fargetrender vår 2019For den som liker svale, grønne pasteller er LADY 7627 Refresh er godt valg!

Glad med fersken!

Vi garanterer at flere får øynene opp for spennende ferskenfarger i ulike versjoner denne våren. Dette blir veldig viktige farger trendmessig! Ferskenfarger er på mange måter rosa og oransje som møtes til en deilig, ny farge.

Vi ser først og fremst de litt dempede og lyse utgavene av fargen på veggene våre, LADY 12083 Devine og 12084 Dusky Peach trekkes frem, men vi vil definitivt se innslag av friskere toner også, som den glade og mer fargesterke aksenten LADY 12074 Peachy.

I motebildet går vi både fersken, oransje, rosa og korallfarger i møte. Dette er bare noen farger blant mange spreke kulørte farger denne våren og sommeren. Vi må nevne koboltblå som en viktig trendfarge og kontrast også, men den blir noe mindre synlig på vegger. Men la oss nevne at noen av disse impulsene vil være med oss over i 2020.Fargetrender vår 2019Vårens vakreste eventyr; Supermatte LADY Pure Color her i fargen 12083 Devine. En god kombinasjon inntil den gråhvite fargen LADY 1024 Tidløs som du ser på både hvit vegg, tak og detaljer.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Fargetrender vår 2019LADY 12074 Peachy er en glad kontrast inntil 10678 Space, 12075 Soothing Beige, 12076 Modern Beige, 1622 Refleksjon, 1024 Tidløs, 0553 Ascott, 10679 Washed Linen, 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey eller 0394 Varmgrå. LADY 12074 Peachy fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Rødt i mange nyanser

Dersom jeg skal trekke frem en siste farge, vil jeg nevne rødt. Rødt vil vi se i ulike varianter i lengre tid fremover, godt inn i 2020. Og rødt kan være så mangt; du finner de brente rødbrune variantene og du finner de mer rosaaktige variantene.

Ikke minst finner du LADY 20120 Organic Red som er i en klasse for seg! En jordnær og elegant rødfarge for den som søker etter en dempet og behagelig utgave. Den er rålekker i møte med rosatoner, og fungerer samtidig som en spennende aksent inntil grønt.Fargetrender vår 2019LADY 20120 Organic Red – en behagelig rødtone, som fungerer til en rekke andre kulører. Den tilfører både varme og personlighet i rommet.Fargetrender vår 2019Se så fin LADY 20120 Organic Red er i møte med rosafarger som LADY 2024 Senses! Her har vi malt bordet rosa i LADY Supreme Finish i glansgrad matt. LADY 2024 Senses.LADY 20120 Organic Red.

Eksklusive overflater

Når det kommer til overflater har de matte veggene etablert seg solid som førstevalget. Majoriteten har fått øynene opp for hvordan en matt vegg tilfører eleganse, mykhet og eksklusivitet til interiøret. Det høres jo nesten banalt ut, at en MATT vegg kan bety så mye, – men det er udiskutabelt. LADY Pure Color supermatt er Jotuns matteste maling – og ikke minst, vår vakreste. Å male veggene med LADY Pure Color vil tilføre rommet det lille ekstra.Fargetrender vår 2019Matte vegger skjuler i større grad ujevnheter og fremstår mer eksklusiv. Her er veggene malt med LADY Pure Color supermatt i grønnfargen 7628 Treasure. Taket er malt med LADY Perfection i hvittonen 7236 Chi. Et nymalt hvitt tak får rommet til å virke lysere.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

De mineralske, kalkaktige overflatene fra LADY Minerals vil også være godt tilstede denne våren, og gjerne i kulørte utgaver. Vi vil se både grønne, blå og rødlige terracottafarger finne veien til veggene våre i denne mineralske malingen.

LADY Minerals kalkmaling får du nå i over 70 farger!

Rustikk TerracottaHer er et eksempel på lune farger i kalkmaling! LADY Minerals 2771 Rustikk Terracotta

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt overflate
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Mal panelet!

Når det kommer til panel ser vi at det tradisjonelle panelet får konkurranse fra mer utradisjonelle måter å bruke treverk og panel. Spennende og nye dimensjoner som uten tvil setter et nytt preg på interiøret. Se bare på LADY fotoene som viser både smale og brede panelvarianter. Visst er det spennende!

Du kan lese mer om nye og moderne panelvarianter her!Fargetrender vår 2019Panel kommer i mange former, og her ser vi våre favoritter! Grønt, smalt panel malt med LADY Supreme Finish Halvblank 7629 Antique Green. Ferskenfarget panel malt i LADY Supreme Finish Matt 12084 Dusky Peach.

Panel og treverk males med LADY Supreme Finish, fås i alle farger, og kommer i fire ulike glansgrader; matt, silkematt, halvblank og superblank. Å kombinere ulike glansgrader gir også rom for diskret og elegant kontrastbruk. Husk at også gamle møbler, kjøkkenfronter osv kan få et nytt liv med et strøk maling og ny farge.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstremt slitesterk
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 • Suveren flyt
 • Suveren finish –selv på dører og lister

Våren 2019

Vi kan oppsummere våren 2019 med ord som fargerik, positiv og med rom for personlighet.
Slipp deg litt løs – vis hvem du er – i form av nye fargevalg og kombinasjoner! Lykke til!

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….