Hytteinspirasjon

Hytteinspirasjon

Hyttelivet handler ofte om det enkle og det ærlige. Selvfølgelig skal hytta ha farger som gir deg ro og som passer til hyttas sjel. Naturens materialer tilfører interiøret en dimensjon av sanselig skjønnhet. Ikke rart at vi ønsker å bringe naturen inn på hytta.

Velg deg noen gode farger som du trives med, bruk gjerne interiørbeis. LADY Pure Nature gir dybde, spill og varme til treverket og passer perfekt på hytta. Tilsett noen vakre interiører, f.eks et vakkert service, som virkelig får skinne i et ellers enkelt og naturlig miljø. På hytta gjelder kvalitet, fremfor kvantitet. Velg heller noen få gode produkter i godt design og vurder nøye hver ting du tar med inn, er den virkelig verdt plassen? :)

Hytteinspirasjon høsten 2016

Er du så heldig å ha det vakre Alveskog-serviset fra Wik & Walsøe, blir det ekstra hyggelig å dekke bordet på hytta. Foto: Siren Lauvdal//Kråkvik D’Orazio

En god start på dagen

Du står opp til en kanskje litt kald hytte, putter litt ved i peisen, kanskje setter på radioen, varmer vann til kaffen, setter deg ned med et interiørblad og kjenner kaffelukten brer seg i stuen, små enkle gleder…

Hytteinspirasjon høsten 2016

Unngå bråkete kaffemaskiner, nyt den sildrene lyden av varmt vann ved å lage deg en slowcoffee. Foto: Ikea

Hvis kjøkkenet ser innbydende ut, er denne deilige lille morgenrutinen enda hyggeligere. Det er ikke så mye som skal til, kanskje bare et par strøk maling og noen nye fine knotter. Se forslag til 3 gode fargepaletter til hytta her.

Hytteinspirasjon høsten 2016

Dette kjøkkenet er malt med følgende farger: Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. Paneltak: LADY Supreme Finish matt 0471 Lys Antikk. Kjøkkenet er fra Bærum Kjøkkensenter, i fargen S3005-B80G. Benkeplaten i treverk tilfører rommet en behagelig mykhet. Ønsker man å male et gammelt kjøkken selv, maler du med LADY Supreme Finish, – vår beste maling for detaljer i treverk. Se hvordan du maler kjøkken her.

LADY Minerals 10679 Washed Linen

Vakre møbler i god design gjør seg godt på hytta; stol fra Hay, bord fra Verket, gul bolle fra Stilleben, kanne fra Kollekted by. Veggen er malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen LADY 10679 Washed Linen. Bruker du kalkmaling på hytta blir resultatet matt, mykt og varmt.

Washed Linen er en av fargene i vårt «Nordic Living» tema i det nye LADY-fargekartet. Mange fine farger som egner seg til hytta i det temaet og alle fargene passer sammen så du kan bruke dem i ulike rom, men samtidig beholde stilen i hele hytta. Se temaet i vårt digitale fargekart.

En annen måte å bringe naturen inn på er å beise med LADY Pure Nature. Det er en interiørbeis som fargesetter, forskjønner og bevarer det naturlig vakre treverket. Kombiner LADY Pure Nature interiørbeis med vakre malte flater for et vakkert resultat. Nå kan du også bruke den selv om du har gulnet panel. Det er bare å bruke nyheten Jotun Spesialrens for gulnet panel.

Hytteinspirasjon høsten 2016

Fra 2athome sin vakre hytte. Et flott sidebord fra Hay som også kan brukes som brett, Hay Tray Table, praktisk og fint. Veggene er beiset i en deilig patinagrå farge. Og se hvor fint det blir med naturlig lin på sengetøyet… Se flere bilder hvor det er beiset med interiørbeis her. Den fine magasinholderen lager du enkelt selv ved hjelp av en skinnbit, kanskje fra et gammel skinnbelte?

Alltid en liten dæsj sort

Jeg ble en gang tipset om at etthvert rom blir hevet visuelt hvis man tilsetter et element i sort. Og etter at jeg ble bevisst på det har jeg lagt merke til at det er faktisk helt sant.

Hytteinspirasjon høsten 2016

Jeg kunne veldig godt tenkt med å tilsatt en dæsj sort ved hjelp av denne vakre lampen fra Nordic Lightning; Sundays. Foto: Nordic Lightning. Tenk å ha den på soverommet på hytta…

En annen ting som setter prikken over i’en er å ta inn litt brunt skinn, enten ved f.eks. magasinholderen over eller f.eks.ved en liten fin ekstra stol.

De vakre blåfargene

Blåfarger er i vinden som aldri før. Og på hytta passer det ekstra godt med beroligende og gode blåtoner, enten om du maler veggen i en vakker blåfarge eller tar inn blåfarger gjennom ulike tekstiler.

Hytteinspirasjon høsten 2016

Blått er god soveromsfarge. Det skaper en følelse av ro og svalhet. Panelet er malt med LADY Supreme Finish matt 5125 Orkla. Den lekre sengegavlen kommer fra Designers Guild, Dieze col Denim FR1965/06. Fra samme leverandør finner du også kappelaken, gardiner og puter. Se mer fra denne flotte hytta her.

Hytteinspirasjon høsten 2016

Eller hva med å male kjøkkenet i f.eks. LADY 4477 Deco Blue? Bytter du benkeplaten med f.eks. denne nye Barkabode benkeplaten fra Ikea får du plutselig et helt nytt kjøkken.

Eller hva med å skifte ut hyllen på badet med en ny og delikat en?

papershelf-a2-design-letters-nordiske-hjem

Ny farge på veggen og en papershelf hylle fra Nordiske Hjem hvor alle har sitt tannglass med sin egen bokstav er både praktisk og lekkert! Flere vakre blåfarger og fine farger til hytta finner du her.

Har du en hytte full av gulnet panel?

Husk at du ikke behøver male alt med en gang. Hva med f.eks. å begynne med dørene og listene, evt. kjøkkeninnredningen? Bare husk å bruke Jotun Kvist- og Sperregrunning først :) Da slipper du også å kvistlakke.

Hytteinspirasjon høsten 2016

Her er veggene beiset, men du kan jo ta det etterhvert :) Beisede panelvegger, LADY Pure Nature 9041 Drivved, i vakker kontrast til innerdører malt i LADY Supreme Finish halvblank 6232 Sjøalge. Ytterdøren er bestilt ferdigmalt fra Trollheim Vekst AS i S4005-B80G.

Det er ikke så mye som skal til for å få det enda litt hyggeligere på hytta. Se flere flotte hyttebilder her.

 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye…

Hjemme hos Daniella Witte

Interiørstylist Daniella Witte har nettopp malt stuen i en naturlig fargepalett. Velkommen inn og la deg inspirere! Veggene er malt…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…

Elegant og personlig hos Vita og Wanda

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare…

Sommerhytta 2022 – her er vinnerhytta!

Sommerhytta 2022: Sara og Ibrahim vant gullhammer for det flotte kjøkkenet – og gikk seirende ut av Sommerhytta på TV…

Frodig og grønt hos Emma Johansson

Velkommen hjem til Emma Johansson, som står bak kontoen @WhatDecoratesMyDay. La deg inspirere av hennes hjem og stil; og se…