Sosialt kjøkken i friske grønnfarger

Sosialt kjøkken i friske grønnfarger

På kort tid ble rommet totalt forandret ved hjelp av Tid for hjem-gjengen! Les mer om fargene som ble brukt. 

Et oppussingsobjekt med muligheter

Paret vi møter i denne episoden har kjøpt et eldre murhus; et oppussingsobjekt – midt Bergen sentrum. Her er det virkelig behov for oppgradering, men også store muligheter. Kjøkkenet er bittelite og godt brukt, i stuen er det et pipeløp midt i rommet som gjør romutnyttelse vanskelig, og i tillegg er alle overflater slitt.

Sosialt rom

Interiørarkitekt Cecilie Claussen vil lage en smartere kjøkkenløsning med en raus spiseplass, som vil gjøre dette til et sosialt og bruksvennlig rom. I tillegg er fargevalget viktig for Cecilie! – Grønne nyanser er gode å leve i, og det er smart å velge farger som oppleves klassiske og varige.

Tid for hjem 2020 /ep 6

FØR OPPUSSING: Pipeløpet midt i rommet begrenset utnyttelsen av rommet.

Tid for hjem 2020 /ep 6

ETTER: Når pipen midt i rommet ble fjernet, ble det god plass til en trivelig spiseplass. Den nye peisen har innsyn fra begge sider, og har blitt en flott romdeler!

De lyse veggene og peisen er malt supermatt med LADY Pure Color i fargen 9904 Skumring. Hyllene over benken er grunnet med Jotun Heftgrunning Universal og malt med  LADY Supreme Finish Silkematt farge 8242 Green Harmony.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Heftgrunning Universal

Jotun Heftgrunning Universal

 • Gir god heft
 • Tørker raskt
 • Lukter lite
 • Lett å slipe

Duse grønnfarger

Designer Cecilie mener det er godt å bo i grønnfarger, og velger ulike nyanser i taket og på veggene. På veggen bak sofaen ble det satt opp plater i eikefiner, som males med ett tynt strøk maling, slik at strukturen i overflaten er synlig. Slik brytes veggene litt opp, og det blir naturlig å bryte opp grønnfargen i litt ulike nyanser.

Foto: Pandora Film / TV 2

Taket har fått nye gipsplater, som er sparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin med papirremser og Jotun Sparkel vegg og tak Medium. – Deretter ble det malt med LADY Perfection Takmaling 02 Hvit i spisestuen, og med LADY Perfection i fargen 8087 Vårluft i sofaavdelingen.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Den nederste delen av veggen bak sofaen har eikefiner, som er malt med ett tynt strøk LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 8302 Laurbær. Den øverste delen er malt med LADY Pure Color i samme farge som taket, 8087 Vårluft.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Fargepalett

Tid for hjem 2020 /ep 6

Paret hadde en del fine møbler og lamper fra før, og disse gir straks et hjemmekoselig preg i rommet!

Tid for hjem 2020 /ep 6Tid for hjem 2020 /ep 6

Ny peisløsning! Gjennomgående peis i veggen mellom kjøkken og stue. Her er peis og vegger malt med LADY Pure Color Supermatt farge 8087 Vårluft.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Tid for hjem 2020 /ep 6

Den spesialbygde benken har fine detaljer og romslige skuffer.

Ny kjøkkenløsning!

Veggen inn til kjøkkenet ble fjernet, og rommet oppleves ikke lenger så trangt! Kjøkkenet er nå blitt langt mer funksjonelt. Designeren valgte å beholde åpningen mot gangen, for å slippe dagslys inn fra begge sider av rommet.

Tid for hjem 2020 /ep 6

Tid for hjem 2020 /ep 6

FØR OPPUSSING: Kjøkkenet var både trangt og utslitt!

Foto: Pandora Film / TV 2

Smart løsning! Ved å sette hjul på en egen kjøkkenseksjon, fikk kjøkkenet en smart, mobil enhet som kan flyttes rundt etter behov.

Altandøren (til venstre) ble vasket med Jotun Spesialvask før maling, grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning og malt med LADY Supreme Finish Halvblank i fargen 1453 Bomull.

Foto: Pandora Film / TV 2.  Tid for hjem sendes på TV 2 på tirsdager, eller se TV 2 Sumo.

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Sommerhytta i skogkanten

Esra og Arber pusser opp Sommerhytta i skogkanten. – Gjennom ti uker har fire ulike par gjennomført en omfattende oppussingsprosess…

Den koselige, hvite sommerhytta

Jeanett og Jerry skapte den koselige, hvite Sommerhytta. – Gjennom ti uker har fire ulike par gjennomført en omfattende oppussingsprosess…

Hytta i Kragerø fikk riktige farger

Eventyrlig oppussing i Kragerø: På Arnholmen utenfor Kragerø har endelig familien Pettersen funnet sin drømmehytte. Med tilgang til både sjø…

Få tipsene av Frida Ramstedt, Trendenser

Trendenser, en av Nordens største interiørdesignblogger, drives av dyktige Frida Ramstedt. Hennes kunnskap om interiørdesign er imponerende. Bli kjent med…

Drømmeleilighet med vakre, originale detaljer

Interiørdesigneren, entreprenøren og influencer Arijana Heinrici har nylig flyttet inn i en vakker drømmeleilighet i Uppsala. Sjekk ut det fantastiske…

Deco Blue – perfekt til kjøkkenet!

Cindy valgte LADY 4477 Deco Blue til sitt nyoppussede kjøkken. Blått er en farge som mange av oss alltid kommer…