Vårnytt hjem med enkle grep

Vårnytt hjem med enkle grep

Et streif av vårfølelse med den deilige, varme fargen LADY 12079 Gleam! Foto og styling: Elisabeth Heier. Skål AJ Otto/Frama, bilde fra Ekaterina Koroleva/The Poster Club, skjærebrett Ask og Eng/Houz, bordskåner fra Sakai/Kollekted by og skje fra Table Noir.

Mens vi venter på vår…

Julen er for lengst ute, og selv om vinteren fortsetter en god stund til, er det deilig å gjøre noen små endringer hjemme mens vi venter på våren. Det skal ikke så mye til før stua eller kjøkkenet oppleves annerledes. En ny farge på veggen eller å flytte rundt på ting du allerede har, kan være alt som skal til. Vi har snakket om både grønn- og ferskenfarger som gjør seg gjeldende denne våren, men ikke glem de gule nyansene! De gule fargene fra årets fargekart gir varme, samtidig som de oppleves forfriskende, og de er nydelige kombinert med nordisk tre, sten og keramikk.

Plass til kunst

Favorittkunsten må ikke henge på veggen, den kan også stå lent inntil veggen på kjøkkenbenken, som på bildet over. Uansett opphengsmetode gir det god stemning med kunst på kjøkkenet også. Har du åpen kjøkken-stueløsning som mange har i dag, oppleves rommene mer helhetlig når de samme elementene brukes begge steder. Veggen bak kjøkkenbenken er malt i LADY Pure Color 12079 Gleam, en dempet, grålig lys gul tone. Fargen er varm og passer godt sammen med 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull. Fargen vil være nydelig både til hvite og lyse trekjøkken.LADY 12079 Gleam

Vårfresht hjem med enkle grepLADY 12079 Gleam – Trebrett fra Skagerak, Hario vannkjele, skje fra Table Noir (privat), kopp og asjett Frama, bordskåner Sakai (alt Kollekted by), kjøkkenhåndkle fra Houz.Vårfresht hjem med enkle grepLADY 1016 Blek Sand – både på veggene og listverk. Sidebord/krakk fra Karakter Copenhagen i massiv ask – Kollekted by, bøker, Pallo vase fra Skrufs Glasbruk og bilde fra Apropos Studio – privat.

Lune nøytraler

De grå-beige fargene er også med oss til våren, og er fine nøytraler som lar seg kombinere med mye. De er lune, samtidig som de gir et lyst inntrykk, og er ofte et godt alternativ til helt hvite vegger som kan oppleves kjølig her oppe i nord. Veggen på bildet over er malt i LADY Pure Color 1016 Blek Sand, vinduskarm og gulvlister er malt med LADY Supreme Finish 1016 Blek Sand.

Tips! Samme farge på vegg og listverk gjør rommet større og gir et helhetlig uttrykk. LADY 1016 Blek SandLADY 1016 Blek Sand er en gråaktig beige (greige) tone og er mindre varm enn de tradisjonelle beigefargene. Sammen med farger som LADY 1233 Mohair og LADY 486 Silke er den spesielt flott.
Tak og lister malt i LADY 9918 Klassisk Hvit eller LADY 1624 Letthet vil være fint til.

Les mer om våre beste gråbeige farger her.

Tid for opprydding!

Tiden frem mot våren er ofte synonymt med opprydding. Det gir også en glimrende sjanse til å flytte rundt på møbler og mindre ting vi allerede har og dermed vil også rommene oppleves nye. Små møbler som sidebord, krakker og mindre benker har mange bruksområder. Sidebordet på bildet over fungerer like godt som et nattbord, som en ekstra stol når det kommer gjester – eller som et sidebord i stua med plass for en bunke bøker og tekoppen. Bilder stående på gulvet er enkle å endre plassering på og med en vase med flotte strå i har du et nytt stilleben – som et galleri med favorittgjenstandene.Vårfresht hjem med enkle grepLADY Pure Color 12076 Modern Beige. Bord fra Erik Jørgensen (privat), bok, skulptur/Yoon Young Hur og Vaporetto lampe fra Houz.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

En samling av dine favoritter!

De mindre favorittgjenstandene kan samles på en hylle eller et bord. Det trenger ikke være så mange, men velg ut det som betyr mest for deg. Veggen er malt i fargen LADY Pure Color 12076 Modern Beige, en dempet beige tone. Fargen går godt sammen med klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Av hvite farger kan du med trygghet velge 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull til 12076 Modern Beige.LADY 12076 Modern BeigeVårfresht hjem med enkle grepLADY Pure Color 12080 Soft Radiance. Hylle og bøker/magasiner privat, treboks Kristina Dam/Houz, vase Apart/Kollekted By.

Soft Radiance gir varme og energi til interiøret, litt som å male med solstråler!

Bøker og magasiner som tas ut og inn, eller bunker som vokser i hyllene er det kjekt å gjøre en opprydding i. Sorter, legg i pene bunker og gi bort – det er alltid noen andre som vil ha glede av dem! Veggen er malt med LADY Pure Color 12080 Soft Radiance, en dempet gul tone. Fargen er avslappet, lun og med et svakt grålig preg. Tonen kan minne om 10245 Ginseng som mange kjenner fra før. 12080 Soft Radiance fungerer godt sammen med 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Vårfresht hjem med enkle grepLADY 12080 Soft Radiance. Treboks Kristina Dam/Houz og bok fra Houz. Vase privat.

Å ta inn grener fra hage eller bakgård må være det enkleste tipset for å bringe våren inn – litt på forskudd. Inne i varmen vil små, lysegrønne skudd titte frem mye raskere enn utendørs.Vårfresht hjem med enkle grepSoft Radiance gir varme og energi til interiøret, litt som å male med solstråler! Foto: Line Klein, styling; Kråkvik & D’ OrazioVårfresht hjem med enkle grepLADY 10678 Space. Krakk Design Studies/Dinesen (privat), duftlys Ann Ringstrand/Kollekted By, klesstativ fra IKEA.

Rydd opp i garderoben

Samme prinsipp følges i garderoben som i bokhyllen. Sorter ut, gi bort, legg i pene bunker eller heng det som brukes mest på et stativ i soverommet. Det gir fin avlastning om du mangler skapplass, men sørg for å ikke fylle det med for mye. Hvor deilig er det ikke å ha oversikt og orden i garderobe og skap!

LADY 10678 SpaceVeggen er malt i LADY Pure Color 10678 Space, en lys og dempet litt grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for hyllen, en perfekt, rolig beige tone som står godt inntil en mengde farger. Ønsker man en rolig, harmonisk atmosfære av beige og brune toner er de nye 12075 Soothing Beige og 12076 Modern Beige nydelige inntil. Klassikere som 1931 Kokos og 1929 Muskatnøtt, eller den helt mørke 10282 Sober er også fine kombinasjoner. Sammen med den lune gråtonen 1352 Form vil den strekke seg i en mer dempet retning, en skikkelig allsidig farge! 10678 Space fungerer godt sammen med 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.Vårfresht hjem med enkle grepLADY Pure Color 10678 Space.

Klar for vår!

Gjør deg klar for vår – med nymalte vegger, fornuftig opprydding og nytt uttrykk bare ved hjelp av å flytte litt rundt og omorganisere favorittene dine!Vårfresht hjem med enkle grep

LADY Pure Color 10678 Space og LADY 9918 Klassisk Hvit

Tips! Er du usikker på fargen kan det være en god ide å male opp noen prøver på veggen før du går i gang med hele rommet. Har du en MDF-plate eller lignende stående kan den også flyttes rundt på og oppleves i forskjellige type lys. En farge som fungerer fint i et nordvendt rom behøver ikke se helt lik ut i et rom vendt mot sør – en test kan spare deg for mye tid og malingsspann. Kjøp heller en liten prøve! Jotun Fargeprøve Interiør er tilgjengelig i alle farger.

Foto og styling: Elisabeth Heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Interiørdesigner og stylist

Elisabeth Heier er gjesteblogger hos oss. Hun arbeider som interiørdesigner og stylist, og er alltid på jakt etter gode løsninger og noe vakkert å hvile øynene på. Bloggen hennes er blant Norges største inspirasjonsblogger innen interiør.

Julestemning i diskre omgivelser

Få oppskriften til årets juledrink – som passer perfekt til fargen LADY 11173 Humble Yellow! Glasset er Ferm Living Ripples fra Hviit….

En festaften i magiske farger

Julestemning med et nydelig dekket bord – og den dype, vakre LADY 20145 Wisdom på veggene! Magisk julestemning En julebordsdekorasjon…

Jul i varme nyanser hos Vibeke

Med den dempede, vakre fargen LADY 20120 Organic Red, skapes lun julestemning i en fei! Se det fine julerommet til…

Kalkmaling – nå i flere nyanser

Ny farge tilgjengelig i LADY Minerals (på den buede veggen): 11174 Curious Mind. – Livet er fullt av muligheter; utforsk dem…

Fargesetting med nyanselike farger

Til venstre: LADY 11173 Humble Yellow er lys og dempet, men med en tydelig tilstedeværelse. Høyre bilde: Veggene har fått Supermatt…

Hvordan fargesette med ton-i-ton farger!

Fargesetting med ulike nyanser av samme farge er lekkert! Her er veggene er malt med LADY Pure Color 20143 Lively Red, og…

Go to top