Farge Grå + Beige = Greige

Farge Grå + Beige = Greige

Grå + Beige = Greige

Dette er en av våre mest leste artikler her på bloggen. Vi har nå pusset den litt opp og har lagt til noen nye farger og bilder.

Vi får mengder av fargespørsmål hver eneste dag. Og spørsmål om greige farger og kombinasjoner utgjør en veldig stor del av disse spørsmålene om dagen; derfor skriver jeg på oppdrag fra alle dere om våre fantastiske greige toner! GREIGE sa du?  Altså de såkalte gråbeige tonene…muldvarp-tonene…de varme gråtonene…..  Kjært barn – mange navn.

Fargen er verken helt grå eller helt beige, men er perfekt harmoni midt i mellom. Disse fargene har alle et dempet preg, altså en sorthet over seg, det er nettopp denne vi opplever som det litt ”skitne” og lekre i fargen, samt at de har et relativt høyt innhold av rødt, noe som skaper denne lune følelsen fargene har.

Greige fargepalett

Opprinnelig er disse fargetonene tatt frem for å skape et kalkaktig og matt utseende på veggen. Dette er en trend hele verden har kastet seg over for lengst! Ute på kontinentet har de nok ligget et hestehode foran med forståelsen av hvordan en supermatt veggmaling kan løfte en farge til nye høyder…men det var før Jotun lanserte LADY Pure Color, den kalkaktige malingen ingen kan overgå i utseende og kvalitet :) En silkematt maling (som de fleste ”vanlige” malinger er) kan altså ikke sammenlignes når det kommer til et mineralsk og kalkaktig utseende!! Og nå får du også LADY 10342 Kalkgrå også i den kalkmalingen LADY Minerals.

LADY Pure Color Kalk med detaljer i LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit. Dette bildet er hentet fra det siste LADY Wonderwall fargekartet vårt.

Finn riktig gråfarge

LADY 10342 Kalkgrå

Det er en myte at de såkalte greige tonene passer til alt; for en greige farge skinner først når alle detaljer, som fargen man kombinerer dem med, er gjennomført! Men da skinner den til gjengjeld så vakkert at de fleste av oss lar oss forføre….

Når man skal velge en hvit detaljfarge inntil en greige tone bør man alltid velge en av de rene og nøytrale hvittonene. Her er LADY 9918 Klassisk Hvit en ener. Man kan også kombinere mange greige toner med en svakt grålig hvitone, her er LADY 1622 Refleksjon en favoritt.

Setter du derimot en gulaktig hvit tone som de tradisjonelle Bomull, (S 0502-Y) eller Egghvit (0502-Y) inntil en greige tone vil disse straks se gule og skitne ut inntil. I tillegg vil også plutselig de røde undertonene tre frem i veggfargen og gjøre den greige fargen om til noe ganske annet, – den kan faktisk få et litt rosaaktig skjær over seg. Jeg har sagt det før, og sier det igjen; Farger er forunderlige!

La oss ta en titt på våre mest populære greige toner:

LADY 10341 Kalk

– en lys gråbeige tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet. Nydelig å kombinere med 10342Kalkgrå og 9918 Klassisk Hvit. Unngå Bomull og Egghvit i kombinasjon med Kalk.

Farger til kjøkkenet

LADY Kalk er også tøff med mørkere farge på lister og detaljer; her med LADY Supreme Finish silkematt i fargen 10429 Diskret.

LADY 10342 Kalkgrå

– en lun og behagelig gråbeige tone. I kombinasjon med 10341 Kalk og 10249 Sober er den uslåelig! Listverk i LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit anbefales.

Frodig og lekker med LADY 10341 Kalkgrå.

LADY 10249 Sober

– en mørk gråbeige tone med varme i, – en harmoni mellom brunt og grått. Kombineres gjerne med LADY 10341 Kalk og LADY 10342 Kalkgrå.

Vakre greige farger

Gangen er malt med Lady Pure Color i fargen 10249 Sober. I rommet bak ser dere deilige LADY 10342 Kalkgrå, – også malt supermatt selvsagt med LADY Pure Color.

LADY 10429 Diskret

– en varm grå farge med røde undertoner, det gir fargen en lun varme.

Se den sammen med LADY 10341 Kalk og LADY 10342 Kalkgrå… en såkalt killer-kombinasjon :)

LADY 10249 Diskret

LADY 10429 Diskret.

LADY 2104 Teblomst

– en rødaktig beige tone. Teblomst oppleves som en dempet rødlig farge, og kan i enkelte belysninger oppfattes som svakt rosa. Fargen står fint til andre toner med en klar rød undertone, som f.eks LADY 10182 Hvit Lin eller den mørke brunfargen LADY 2362 Solid.

LADY 2105 Skagen

– en rødaktig gråbeige tone. En farge med lange tradisjoner. Fin til 9918 Klassisk Hvit. Bør ikke kombineres med Egghvit eller Bomull

LADY 10182 Hvit Lin

– en varm og grålig farge med klare røde undertoner. Mange har lagt sin elsk på nettopp denne fargen da den minner om gode, varme grålige lintekstiler. Her er det kun LADY 9918 Klassik Hvit eller kjøligere hvittoner som LADY 7236 Chi som gjelder inntil.

 

http://www.un-fancy.com/

 

LADY 1928 Sommersne

– en svakt gråbeige hvittone. Varm og lun i tonen. Bør kombineres med rene hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, og ikke gulaktige toner som Bomull og Egghvit. Sommersne er derimot lekker til Kalkgrå!

LADY 10679 Washed Linen
En ny, vakker og varm gråbeige tone. Dette blir en ny favoritt!
Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen. Fargen kan mine litt om 10341 Kalk, men den er noe mindre rødlig. Det betyr at den passer langt bedre til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull. Sett den sammen med 1376 Frostrøyk, 394 Varmgrå og 1352 Form for et interiør med myke fargeoverganger. 10679 Washed Linen er nydelig til blåtonene 4618 Kveldshimmel, 4638 Byge og 4477 Deco Blue. Også perfekt som basefarge til grønntonene Green Harmony og Green Leaf.

Vakre greige farger

LADY 10679 Washed Linen

LADY 552 Tudor

En gråaktig beige toner med varme hint. Lys og lekker. Kombineres med LADY 9918 Klassisk Hvit, og helst ikke med Egghvit eller Bomull.

LADY 552 Tudor.

LADY 1016 Blek Sand

– en gråaktig beige tone. Denne beigetonen oppleves som litt grålig beigetone, den er altså langt mindre varm enn de tradisjonelle beigefargene. Sammen med farger som LADY 1233 Mohair og LADY 486 Silke er den spesielt flott. Her kan man velge mellom LADY 9918 Klassisk Hvit og LADY 1624 Letthet på listverket. Bomull og Egghvit bør unngås også her.

LADY 1233 Mohair

– en dempet brunbeige tone. Denne er mer beige enn grå, men gir likevel rommet en dempet og elegant stemning. Også her kan man velge mellom LADY 9918 Klassisk Hvit og LADY 1624 Letthet på listverket.

Mohair LADY

En avslappende farge…. Her malt med Sens, i 1233 Mohair. Takk for innspillet og utfordringen til å skrive om våre greige farger kjære LADY venner!

– det resulterte dog i at jeg måtte male litt hjemme hos meg selv…jeg skrev jo at man lett lar seg forføre av disse fargene…så litt ekstrajobb ble det jo! Men det var SÅ verdt det :)

Bestill fargekart her og start planleggingen :)

JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir 
nøyaktig lik våre fargeprøver.
Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen LADY-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø,…

Et rent og naturlig hjem

Trappen er laget av kinesisk poppel, og det er kjæresten til Nadia som har tegnet og bygget den. – Egentlig…

Nytt hjemmekontor i brune toner

Jobber du hjemmefra og trenger tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt mer spennende? Følg med her … Niki…

Nytt soverom med rosa makeover

Hvem har vel ikke drømt om et stemningsfullt, varmt, luftig og rosa soverom? Følg med, så skal vi vise deg…

Downtown Camper – en urban oase

Skal du reise til Stockholm? Da kan vi gi deg et hot tips på et av Stockholms nyeste hoteller, Downtown…

Perspective Studio – unik konseptbutikk

Ikke hvilken som helst konseptbutikk. Les gründerduoens tanker rundt konseptet og valg av veggfarger i butikken. For noen år siden…

Go to top