5 tips til fine og lune barnerom

5 tips til fine og lune barnerom

Barnerommet er barnas palass, hvor de skal finne ro, inspirasjon og trygghet. Det skal gjerne vokse med barnet og skape den gode rammen – år etter år. Her får du våre beste tips til fine, trygge og lune barnerom!

Bruk en helsevennlig maling

Vi er alle opptatt av å skape en trygg atmosfære for våre dyrebare små. Maler du med SENS, vår helsevennlige maling kan du være helt trygg.

Se flere inspirasjonsfilmer i det digitale fargekartet. Der finner du også mange flotte tenåringsrom.

SENS er nemlig verdens mest helsevennlige maling, og den eneste malingsserien som er utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund. SENS inneholder ikke løsemidler, avgir ingen skadelig avdampning og ingen malingslukt. Barnet kan trygt oppholde seg på rommet når det males, og ta i bruk rommet så fort malingen har tørket. Les mer om SENS her.

Mal i farger!

Barn elsker farger. Selv de aller minste, trives og stimuleres av å ha farger rundt seg. Unngå å male i hvitt og grått, som ikke gir den lille noen form for impulser. Mal derimot barnerommet i varme farger som er gode å omgi seg med, slik at rommet innbyr til søvn og kos.

Barnerommet skal vokse med barnet, og skal etter hvert også invitere til kreativ lek og samvær med gode venner. Velg gjerne farger som innbyr både til lek om dagen og ro om kvelden.

Tips til lune og trygge barnerom

Dette barnerommet er malt med den vakre fargen SENS 5030 St. Pauls Blue. Den blir utrolig tøff på et barnerom.

La barna velge – men begrens utvalget

Når barn skal velge farger, velger de gjerne ut fra interesser, tv-figurer, filmer de liker eller det storesøster eller storebror liker. La gjerne barna være med på å velge farger til eget rom, men ikke gi det for mange valg. Plukk ut noen farger som barnet kan velge fra. Det er lettere for barnet å velge fra et mindre utvalg, i tillegg til at du har litt kontroll på fargevalget og familiefreden bevares.

SENS kan fås i alle Jotuns farger, så her kan de aller fleste finne sine favoritter.  Få forslag til gode fargesammensetninger i vårt digitale SENS fargekart.

Harmoniske kontraster gir glade rom

Når vi skal kombinere flere farger i samme rom, har vi en tendens til å velge nyanser i samme fargeskala. Det gir et delikat inntrykk, og skaper en fin helhet. Kontrastfarger er vi derimot mer forsiktige med å bruke side om side, men med rette fargekombinasjoner, kan kontraster gi fantastisk flotte og unike barnerom.

Lek deg med farger, kombiner ulike nyanser av rosa, gult og grønt – og skap et barnerom med et helt eget uttrykk.

Tips til lune og trygge barnerom

Kontrasten mellom Jotun SENS 10246 Velvet og Jotun SENS 10580 Soft Skin, viser hvordan rosa og gult kan settes sammen i en mer leken og kanskje litt utradisjonell kombinasjon. Stolen i 2856 Warm Blush tar igjen det rosa, men i en annen nyanse. Rommet får et luftig, delikat og lekent preg.

Forslag til flere spennende fargekombinasjoner finner du her.

En lite hint av prinsesse…

Tross høy prinsesse- og prinsefaktor i tidlig alder, kommer de fleste til et punkt hvor man blir litt for stor for prinsesser og prinser. Samtidig er de ikke større enn at de fremdeles dras mot favorittfargene sine.

Tips til lune og trygge barnerom

Vegg: Jotun SENS 07 3i1 Vegg/Panel/list i fargen 10580 SOFT SKIN. Stolen er malt i fargen 2024 SENSES

Mal rommet i mer duse nyanser, og la prinsessefaktoren få henge igjen i møbler og dekor. Ved å kombinere fargede møbler med nye veggfarger, går rommet over fra et småpikerom over til et rom for en mer veslevoksen jente.

Jotun SENS 07Med SENS blir fargene like fine på panel som på slette vegger. SENS er et 3i1 produkt. Det betyr at produktet kan brukes både på vegg, panelvegger og paneltak, samt listverk. Smart, ikke sant? Bruk gjerne SENS i glans 07 på veggene, og SENS i glans 30 på listverk i rommet. Det skaper stilige kontraster i lekent barnerom.

Les også gjerne: 10 enkle måter å fornye barnerommet på.

Få flere gode tips i det digitale fargekartet. Der finner du også mange flotte tenåringsrom.

Tanja
Tanja

Tanja – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø,…

Et rent og naturlig hjem

Trappen er laget av kinesisk poppel, og det er kjæresten til Nadia som har tegnet og bygget den. – Egentlig…

Nytt hjemmekontor i brune toner

Jobber du hjemmefra og trenger tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt mer spennende? Følg med her … Niki…

Nytt soverom med rosa makeover

Hvem har vel ikke drømt om et stemningsfullt, varmt, luftig og rosa soverom? Følg med, så skal vi vise deg…

Downtown Camper – en urban oase

Skal du reise til Stockholm? Da kan vi gi deg et hot tips på et av Stockholms nyeste hoteller, Downtown…

Perspective Studio – unik konseptbutikk

Ikke hvilken som helst konseptbutikk. Les gründerduoens tanker rundt konseptet og valg av veggfarger i butikken. For noen år siden…

Go to top