13.02.2013

Skap kontraster med hvit og sort farge

Skap kontraster med hvit og sort farge

Denne våren snakkes det mye om kontraster; kontraster i alle former. Motsetninger som tiltrekker hverandre og skaper spennende effekter. Og den sterkeste kontrasten vi kan uttrykke oss med, er kanskje nettopp det HVITE mot det SORTE, – det såkalte grafiske uttrykket. Mange ser på den hvite fargen som opprinnelsen til alle farger, mens sort farge representerer summen av alle farger. Uansett er effekten både tydelig og virkningsfull.

Interiører med sorte og hvite kontraster fremstår ofte som både komplette og elegante på sin måte, og det er nok ikke uten grunn at vi i årevis har latt oss fascinere av denne stilen. – det er de siste årenes interiørblader et levende eksempel på. I kjølvannet av det visuelle grafiske uttrykket, kommer også interessen for det geometriske, – disse matematiske små figurene som evner å skape spennende mønstringer i alt fra veggdekor som her til vakre tekstiler og gjenstander i alt fra vaser til origami. Min hvite favorittfarge heter 9918 Klassisk Hvit, – den rene nøytrale hvitfargen, og min lille sorte heter selvsagt 9938 Dempet Sort. For hjemme hos meg finner man nettopp mange sort/hvite kontraster i alt fra vegger, materialer og møbler. Her ser dere noen av mine sort-hvite LADY favoritter:

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 1

 

…dette bildet elsker jeg!! Koppen er malt i Lady Supreme Finish superblank 9918 Klassisk Hvit, mens den lille fjøla er malt med sort farge i Lady Supreme Finish Matt 9938 Dempet Sort. Ja, vi maler det meste…. :)

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 2

 

Et motiv som har alt; sort, hvitt, geometri, tekstur og treverk… Styling og foto er selvsagt utført av de fineste av de fine; styling ved Kråkvik & D’Orazio og foto ved Siren Lauvdal. Vi er heldige som får jobbe med disse kreative hodene :)

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 3

 

Sort stue er kanskje for den mest vågale, men lekkert er det jo…! Det flotte panelet er malt med Lady Supreme Finish halvblank i 9938 Dempet Sort. Slettveggen over er malt i samme farge, men i den supermatte Lady Pure Color. Gulvene har en nøytral og litt kjølig gråfarge; 9911 Nøytral.

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 4

 

Blank hvit lampe med matt, vakker struktur på innsiden, i sin fulle prakt til den sorte veggen. Ser dere hvordan panelet som er malt halvblank skaper en diskret og lekker glanskontrast til den matte, slette veggen?

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 5

 

Et malt sort bord kan skape akkurat den stoppeffekten du ønsker i et hvitt interiør! Lady Supreme Finish superblank 9938 Dempet Sort. Hvite vegger malt i Lady Pure Color 7236 Chi.

 

Picture 6110

 

Snakk om å gjøre entre…! Det er utrolig hvilken effekt en enkel, hvit stripe kan ha i et rom. Her er den dratt nedover vegg og bortover gulvet for å skape en egen sone. Liker!! Sort vegg malt i Lady 8266 Yin, mens hvit stripe på vegg er Lady 1624 Letthet. Hvit stripe på gulv har samme farge, 1624 Letthet, men her har vi selvsagt malt med gulvmaling.

Et sort – hvitt interiør kan ofte også være lekkert med en liten detalj i en skikkelig kontrast-farge. Nydelige kontrastfarger finner du i LADY Spring & Summer Collection 2013.

Les mer om nyheten LADY Supreme Finish Matt her.

Lisbeth var på God Morgen Norge på TV 2 og snakket om kontraster, se klippet her.

 


Jotun Nina

Jotun Nina » Fargesjef i Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over de beste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med Lisbeth og LADY-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.


FÅ FARGERÅD: INNE

Du får raskere og bedre svar hvis Du får raskere og bedre svar hvis du opplyser hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Her trenger vi Jotun fargekode/navn (evt. NCS/RAL kode).

I selve spørsmålet er det også fint om du skriver kortfattet om hvilke andre farger du har i tilknytting til det du ønsker å male; fargekode på kjøkkenfronter, gulv, farger i møbler og gjerne farger i tilstøtende rom osv.


Legg til bilder:
Bildene vil bli vist sammen med ditt fargespørsmål.

FÅ FARGERÅD: UTE

Du får raskere og bedre svar hvis Du får raskere og bedre svar hvis du opplyser hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Her trenger vi Jotun fargekode/navn (evt. NCS/RAL kode).

Det er også fint om du skriver litt om husets stilart, omgivelser (natur og nabolag). Alt dette er vesentlige detaljer vi trenger å kjenne til for å gi deg et profesjonelt, godt fargeråd.


Legg til bilder:
Bildene vil bli vist sammen med ditt fargespørsmål.

Lotte

Hei, jeg skal male senga til min 5 år gamle sønn. Han har kveldshimmel på veggene i soverommet og letthet på vinduer, tak og lister. Kortveggen på senga, samt stigen er malt i dempet sort. Spørsmålet mitt er da altså om du har et fargetips som jeg kan male resten av senga i? Ønsker ikke noe veldig lyst, ser for...

05/10/2016 22:16:41VIS MER

Ane

Hei, jeg har nettopp malt ytterdøra med Dempet Sort på innsida fordi den skulle passe til et flisegolv i gangen som har et melert mønster som kan minne om fargen 1434 Elegant. Veggene er malt i Chi. Jeg er veldig glad i det matte mørkebrune flisegolvet mitt og ville at den gamle, stygge mahognidøra skulle passe bedre til. Jeg brukte...

21/06/2016 12:55:46VIS MER

André

Hei! Har kjøpt nytt rekkehus med åpen stue/kjøkken løsning. Dette blir levert med hvitt tak og lister, lys eikeparkett, og helt hvitt kjøkken.(inkl hvit benkeplate) Har en del hvite møbler. Vi har bestilt stue/kjøkken i fargen Dempet sort - Matt glans. Er redd dette kan bli for mørkt, og ønsker fargeforslag til å male en eller to kontrastvegger i en...

10/05/2016 18:54:52VIS MER

Tine

Hei, Jeg har et stort hodebry for tiden med valg av farger :-) Jeg pusser opp et gammelt hus (1890), der jeg trenger hjelp til fargevalg. Tidligere har jeg fått "Go" fra deg for valg av Dempet Sort og Bomull. Jeg har vinduer og vinduslister i Bomull, gulv i Dempet Sort. Jeg har også panel i gangen som er malt med Bomull, men i stuene skulle jeg ønske det var en farge som passet dem begge og samtidig kan en anelse nyanse av varme på veggene, feks en beige fargetone. Kan Skandinavisk Lys passe til Dempet Sort og Bomull? På forhånd takk for en sårt tiltrengt hjelp :-)

30/03/2016 20:02:16

Jotun LADY

Hei Tine. Ja 1832 Skandinavisk Lys går fint til både Bomull og Dempet Sort, men kikk også på 1931 Kokos eller 10678 Space som er litt mindre gule, men fortsatt vakre og lune beigetoner. ;-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.). Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank. Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens. Lykke til :-)

2016-04-05 14:58:29
Svar

Eve

Kan jeg bruke dempet sort sammen med eggehvit

14/02/2016 20:39:04

Jotun LADY

Ja 9938 Dempet Sort er nydelig også til 1001 Egghvit :-) Ønsker du deg de populære matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, skal du velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.). Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank. Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens. Lykke til :-)

2016-04-05 14:58:16
Svar

olga karin

Har malt to store vegger i stue i fargen askesort. Var meningen å male hele stuen sort, men er redd det blir for mørkt. Lurer da å gå opp en tone eller to i samme farge. Vet fargen en tone lysere heter aske. Hva er navnet/nr på fargene oppover i denne fargeskalaen.

01/02/2016 11:38:43

Jotun LADY

Hei :o) 9920 askesort har NCS kode S8000-N lysere enn denne er ganske riktig 9937Aske S7500-N så følger 9925 Bergknatt, S7000-N, 9910 Suave S6500-N, 9913 Matrix S6000-N, 9923 Shadow S5500-N, S5000-N (ikke noe navn), 9924 Larviktitt S4500-N og lysere enn det regner jeg ikke med at du skal ? ;o) Dersom du ønsker deg de ettertraktede matte veggene som gir et kalkaktig, mykere og lunere interiør, skal du velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matt vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.). Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank. Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens. Vi ønsker deg lykke :O)

2016-04-05 14:58:22
Svar

Jannike R

Hei, Jeg har veldig lyst til å ha dempet sort på en kontrastvegg (TV skal henge på den veggen). Ser at dere anbefaler bl.a. grå harmoni, men den synes jeg ikke er så fin. Listverk+vinduer+dører er i fargen klassisk hvit. Kunne du anbefalt noen gråfarger som kan passe til? De kan gjerne være litt lyse, men foreslå det du tror blir bra :) Håper på svar!

24/01/2016 19:47:56

Jotun LADY

Med 9918 Klassisk Hvite på detaljer kan du gjerne gå mot renere gråtoner som 1622 Refleksjon, 1269 Demring og 1378 Kontur. Kontur er en eksteriørfarge (den kan selvfølgelig blandes i alle våre interiørprodukter også ) så den finner du prøver på i Jotun Fargesenter Ute. :o) Dine lysforhold vil selvfølgelig være avgjørende, men alle disse kan du bruke på vegg sammen med Dempet Sort. Jeg holder nok en knapp på Refleksjon med en eller flere vegger i Dempet Sort så får du det grafiske inntrykket. Kanskje gangen og kjøkkenet kan få ønske velkommen i en litt dypere gråtone ? :o) Dersom du ønsker deg de ettertraktede matte veggene som gir et kalkaktig, mykere og lunere interiør, skal du velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matt vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene) Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank. Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens.

2016-04-05 14:58:20
Svar

Nina

Jeg har innredning(ten overskap) i Dempet sort på mitt kjøkken. Ønsker en nydelig gråfarge inntil dette-som ikke oppleves kald. ERr veldig i tvil mellom Grå Harmoni,Valmuefrø og antikkgrå. Lister er malt med 80 glans ren hvit farge. Hvite fliser over den ene benkplaten.

27/10/2015 12:52:03

Jotun LADY

Hei Nina, alle disse er varme grå med undertoner i gult og vil ikke bli blå/lilla, men pga. gult i undertonen opplever noen et svakt drag mot litt "grønt" spesielt sammen med helt hvite detaljer. Ønsker du varme "rene/klarere" grå som heller ikke blir blå/lilla som de nøytrale grå fort kan bli så ta en titt på 1269 Demring og 1378 Kontur. Sistnevnte er en eksteriørfarge så prøver på denne finner du i Jotun Fargesenter Ute. De vakreste, matte veggene får du med Lady Pure Color supermatt glans 01/02 eller Lady Balance matt glans 05. Matte vegger skaper kalkaktige, myke farger som etterlater seg et eksklusivt inntrykk. Fargeopplevelsen blir helt unik , – dempet, naturlig og ekte. Be om å få se oppstrøk i butikken dersom du ikke har sett disse matte malingene før! Dersom du ønsker en vaskbar og slitesterk vegg, ideelt for f.eks kjøkken og entre/gang, kan du vurdere Lady Wonderwall (kun til slettvegg, ikke panel), – den er dog ikke matt, men silkematt (glans 10). Lister, dører, vinduer, møbler og andre detaljer i tre maler du med LADY Supreme Finish som er ekstremt slitesterk og har suveren flyt, lett å få et flott resultat. Du får den i matt, silkematt, halvblank og superblank. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02. Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at fargene blir nøyaktig like våre fargeprøver, vi kaller det Jotun Fargetrygghet. Vi lager ikke fargeresepter som passer til alle typer maling og du vil kunne oppleve fargeavvik dersom du velger andre produkter enn våre. Lykke til :o)

2016-04-05 14:58:18
Svar

Nina

Hei! Vi skal male vårt soverom på ca 10 kvadrat i mørke farger. Jeg ser for meg én vegg i dempet sort, men sliter med å finne en gråfarge (mørkegrå) til den andre veggen. Hva tror du vil passe? Hvis du har et bilde av de to fargene ved siden av hverandre så hjelper det stort!

13/09/2015 14:51:03

Jotun LADY

Hei Nina, 9938 Dempet Sort er nydelig sammen med mye. Hvis du har fabrikkmalte detaljer som dører, lister og vinduer i S0502-Y som hos oss heter 1453 Bomull så er varme gråtoner som 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø, 1462 Grå Skifer, 1899 Front og 1434 Elegant nydelig. Alle disse kan du mikse og matche som du ønsker med Dempet Sort. Googler du Dempet Sort finner du mange vakre bilder. :O) De vakre og matte veggene får du med Lady Pure Color supermatt glans 01/02 eller Lady Balance matt glans 05 (kun til slettvegger, ikke panel). Matt panel får du med Lady Supreme Finish matt. Matte vegger skaper kalkaktige, myke farger. Fargeopplevelsen er helt unik, – be om å få se oppstrøk dersom du ikke har sett disse matte malingene! Matte vegger oppleves uten tvil mer eksklusive. Dersom du ønsker en meget vaskbar og ekstremt slitesterk vegg, ideelt for f.eks kjøkken og entre / gang, kan du vurdere Lady Wonderwall (kun til slettvegg, ikke panel), – den er dog ikke matt, men silkematt (glans 10). Detaljer i treverk som lister, vindu, dør og møbler maler du med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad. Du får den i matt, silkematt, halvblank eller superblank. Tak og taklister (slett tak) maler du med Lady Tak 02, har du paneltak er det Lady Interior Finish du skal bruke. Gulv maler du med TreStjerner Gulvmling fra Scanox. Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at fargene blir nøyaktig like våre fargeprøver, vi kaller det Jotun Fargetrygghet. Vi lager ikke fargeresepter som passer til alle typer maling og du vil kunne oppleve fargeavvik dersom du velger andre produkter enn våre. Vi ønsker deg lykke til med alle valg og hører gjerne fra deg igjen. :0)

2016-04-05 14:58:15
Svar

Marie

Hei! Jeg har kjøpt min første leilighet som jeg nå skal male. Det er en treroms leilighet med ganske mye lys. Etter å ha sett på en del inspirasjon har jeg blitt fristet til å dørene inne sorte. Jeg synes dette gir et litt annerledes og eksklusivt preg. De fleste slike dører er malt i en litt blank, sort farve. Hva ville dere anbefale her? Og videre - er det noe spesielt jeg burde tenke på ift. farvekombinasjon i rommene om jeg velger å male dem?

25/05/2015 11:27:29

Jotun LADY

Hei Marie, kontraster mellom sort og hvitt er både lekkert og eksklusivt så tommel opp :o) Jeg ville nok valgt 9938 Dempet Sort S8500-N som ikke er like hard som S9000-N. Jeg synes at matt eller silkematt gir et ekstra eksklusivt inntrykk så jeg ville malt dører og lister med LADY Supreme Finish matt eller silkematt, oppstrøksprøver på ulik glans kan du se hos din lokal Jotun forhandler. En og annen vegg i dempet sort eller en mørk grå er også nydelig. Tenker da spesielt på 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant. Når det gjelder valg av lys grunntone/hvit bør du ta hensyn til hvilken farge vinduer og vinduslister har og hva med kjøkkenfronter ? Ønsker du hjelp så hører vi gjerne fra deg igjen. :o) Slett vegg maler du matt og vakker med LADY Pure Color eller LADY Balance, disse er kun til slett vegg ikke panel. Har du panelvegger maler du matt og vakkert med LADY Supreme Finish matt.

2016-04-05 14:58:14
Svar

Christina

Hei. Vi skal male huset vårt nå og jeg er så utrolig usikker på farge. Jeg elsker sorte og mørke hus. Men lurer på om det passer inn der vi bor. Vi bor på et boligfelt med masse hus tett i tett, men det føles allikevel luftig da det ligger på en topp med 180 graders utsikt. Vurderte labrador, men synes den er for brun.. Tror du dempet sort vil passe? Vennlig hilsen Christina

05/05/2015 22:07:35

Jotun Nina

Det er absolutt fint med mørkere farger dersom huset er plassert på en topp, da "ruver" det mindre i terrenget. 1434 Labrador er en gyllen gråtone, den er ikke brunlig. Men her kan du kanskje ev prøvemale litt på noen løse plankebiter og se dem utendørs? Du må IKKE se eksteriørfarger innendørs, - lyet er helt annerledes, og dette endrer fargen totalt når den kommer ut i skarpt dagslys. Tilpss også gråtone til ev hvite detaljer som vinduer. Ikke alle gråtoner fungerer til de typisk ferdigmalte hvite detaljene fra fabrikk som vinduer. Dette blir viktigere og viktigere ettersom fargen blir lysere i tonen. 9938 Dempet Sort blir mer ller mindre et helt sort hus, fargen er dog øøørlite mer dempet en helsort. Lekkert dersom huset tåler det, - gjør seg kanskje best på moderne arkitektur med stramme linjer. Noen velger å gå hakket lunere med 734 Brunsvart dersom de ikke ønsker helt sort. Fint på eldre, klassiske hus. Dersom du ønsker en lysere farge enn Dempet Sort, har vi også 9020 Askesort og 9037 Aske. Disse er helt mørke grå, litt kjølige i tonen. Sjekk også den gylne gråtonene 1899 Front, fin til Bomull forøvrig. (det er Labrador og). Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling, Drygolin Ultimat, får huset ditt en ekstremt god beskyttelse. Høy glans og UV block gjør at huset beholder et nymalt utseende i årevis. God UV beskyttelse er viktig med et mørkt hus!! Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp (de små svarte prikkene som ofte kommer på fasaden) og alger. Malingene har gode påføringsegenskaper, inneholder de beste råvarene. Med Jotun er du helt trygg :o)

2016-04-05 14:58:12
Svar

Johanna

Hei, Vi trenger litt hjelp.. Vi skal bygge hytte og har tenkt å ha en sort beiset stående panel utvendig og hvite vinduer og dører. Hvilken beis ville dere anbefalt? En helt sort eller en mørkegrå som er tilnærmet sort? (fargekode) Sen var det jo dette med standard hvit eller klassisk hvit. Syns dere vi kan bruke standard hvit på vinduer utvendig og innvendig? Hva vil passe best til den sorte beisen? Innvendig skal vi ha lyse vegger og sortbeiset kjøkken, så det blir samme spørsmål der. Er det noen hvit veggfarge som er hvitere enn standard som fungerer med standard hvit? Eller burde jeg gå på en farge med litt gråtone for eksempel slik at vinduer og dører ser hvitere ut? Håper dere kan komme med noen tips i forhold til dette. mvh Johanna

27/04/2015 19:22:10

Jotun LADY

Hei Johanna, først til hvittoner, det finnes dessverre ingen hvitere toner enn 1453 Bomull som ikke påvirker Bomull i gulere retning. Altså velger du 1453 Bomull S0502-Y (standard hvit) på vinduer bør du velge samme på veggene for å få et mest mulig hvitt inntrykk. Det er mange gråtoner som passer til 1453 Bomull, ta en titt på 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå og 1973 Antikkgrå for å nevne noen. Beisen dere ønsker ute regner jeg med at blir så mørk at sammen med denne kan du ha 1453 Bomull uten at den oppfattes som ekstra gul. 684 Sotgrå er lekker, ikke like hard som 699 Sort, men fortsatt mørk :o) 651 Lavgrå er også nydelig og en ting er sikkert, hytta blir bare mørkere med årene. :o)

2016-04-05 14:58:02
Svar

Ann Kristin

Hei! Vi skal pusse opp stue og kjøkken og leker med tanken om at taket skal males sort...høyglans. Veggene på stua er malt i en lys grå farge og vi har en kontrastvegg med sort/grå steintapet. På kjøkkenet skal vi ha veggene i den samme grånyansen som på stua, bortsett fra en vegg der det blir hvite høyglans veggplater (over platetopp og vask). Innredningen blir høyglans hvit med sort el hvit benkeplate. Gulvene blir Comfortinyl frosted oak. Er det "galskap" med sort tak? Vi har mange vinduer både på stue og kjøkken...mot øst/sør/vest. Håper dere kan komme med tips...mvh Ann Kristin

11/03/2015 22:15:20

Ann Kristin

Tusen takk for gode tips!

2016-04-05 14:58:10

Jotun Nina

Her er det kun dere som avgjør hva DERE liker :o)) Et farget tak kan bli flott, - jeg ville dog kanskje vurdert det matt fremfor superblankt, for å gjøre det litt mindre "plastikk-aktig" i uttrykket. Dere må selvsagt være veldig observante på at sort ikke reflekterer lys, og dermed blir rommet mørkere. Det vil krever mer av ev belysning. Men det er jo ingen umulighet, - men må bare planlegge deretter. Kanskje maler du en lang bit med gråpapir og teiper opp i taket noen dager for å se om du liker det? Kjøp en prøveboks og rull over gråpapiret bare, - det kan være verdt det! De moderne og matte veggene får du med Lady Pure Color supermatt glans 01 / 02 eller Lady Balance matt glans 5 (begge kun til slettvegg, ikke til panel). Fargene blir kalkaktige og myke i uttrykket. Helt unikt! Dersom du ønsker en vaskbar og slitesterk vegg, ideelt for f.eks kjøkken og entre / gang, kan du vurdere Lady Wonderwall (kun til slettvegg), - den er dog ikke matt, men silkematt glans 10. Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, panel, og møbler maler du med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad. Du får den i matt, silkematt, halvblank eller superblank. Paneltak males med Lady Supreme Finish eller Interior Finish, mens slette tak males med Lady Tak matt. Lykke til :o)

2016-04-05 14:58:11
Svar

Marit

Hei! Vurderer å male et mindre kontorrom i 1973 Antikkkgrå og så ønsker vi en mørk fondvegg. Har tenkt på 9938 Dempet sort. Fungerer denne til "gule" fargetoner, eller vil du heller anbefale en annen farge til fondveggen? Lister og dør er forøvrig fabrikkmalte i fargen 1453 Bomull. Mvh Marit

22/02/2015 21:54:52

Jotun LADY

Hei Marit, tommel opp for 1973 Antikkgrå og 9938 Dempet Sort. Gult, grått og Dempet Sort kommer vi til å se mye av fremover, ta bare en titt i vårt nye fargekart LADY Balance under tema Everyday Simplicity :0) Noen gule detaljer gir god energi på et arbeidsrom :o) Slett vegg/tapet maler du matt og vakker med LADY Pure Color. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/interior/lady/lady-colours-inspiration.aspx

2016-04-05 14:58:09
Svar
Last inn flere fargeråd

Relaterte saker