13.02.2013

Skap kontraster med hvit og sort farge

Skap kontraster med hvit og sort farge

Denne våren snakkes det mye om kontraster; kontraster i alle former. Motsetninger som tiltrekker hverandre og skaper spennende effekter. Og den sterkeste kontrasten vi kan uttrykke oss med, er kanskje nettopp det HVITE mot det SORTE, – det såkalte grafiske uttrykket. Mange ser på den hvite fargen som opprinnelsen til alle farger, mens sort farge representerer summen av alle farger. Uansett er effekten både tydelig og virkningsfull.

Interiører med sorte og hvite kontraster fremstår ofte som både komplette og elegante på sin måte, og det er nok ikke uten grunn at vi i årevis har latt oss fascinere av denne stilen. – det er de siste årenes interiørblader et levende eksempel på. I kjølvannet av det visuelle grafiske uttrykket, kommer også interessen for det geometriske, – disse matematiske små figurene som evner å skape spennende mønstringer i alt fra veggdekor som her til vakre tekstiler og gjenstander i alt fra vaser til origami. Min hvite favorittfarge heter 9918 Klassisk Hvit, – den rene nøytrale hvitfargen, og min lille sorte heter selvsagt 9938 Dempet Sort. For hjemme hos meg finner man nettopp mange sort/hvite kontraster i alt fra vegger, materialer og møbler. Her ser dere noen av mine sort-hvite LADY favoritter:

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 1

 

…dette bildet elsker jeg!! Koppen er malt i Lady Supreme Finish superblank 9918 Klassisk Hvit, mens den lille fjøla er malt med sort farge i Lady Supreme Finish Matt 9938 Dempet Sort. Ja, vi maler det meste…. :)

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 2

 

Et motiv som har alt; sort, hvitt, geometri, tekstur og treverk… Styling og foto er selvsagt utført av de fineste av de fine; styling ved Kråkvik & D’Orazio og foto ved Siren Lauvdal. Vi er heldige som får jobbe med disse kreative hodene :)

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 3

 

Sort stue er kanskje for den mest vågale, men lekkert er det jo…! Det flotte panelet er malt med Lady Supreme Finish halvblank i 9938 Dempet Sort. Slettveggen over er malt i samme farge, men i den supermatte Lady Pure Color. Gulvene har en nøytral og litt kjølig gråfarge; 9911 Nøytral.

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 4

 

Blank hvit lampe med matt, vakker struktur på innsiden, i sin fulle prakt til den sorte veggen. Ser dere hvordan panelet som er malt halvblank skaper en diskret og lekker glanskontrast til den matte, slette veggen?

 

Lady maling Jotun kontraster sort hvitt 5

 

Et malt sort bord kan skape akkurat den stoppeffekten du ønsker i et hvitt interiør! Lady Supreme Finish superblank 9938 Dempet Sort. Hvite vegger malt i Lady Pure Color 7236 Chi.

 

Picture 6110

 

Snakk om å gjøre entre…! Det er utrolig hvilken effekt en enkel, hvit stripe kan ha i et rom. Her er den dratt nedover vegg og bortover gulvet for å skape en egen sone. Liker!! Sort vegg malt i Lady 8266 Yin, mens hvit stripe på vegg er Lady 1624 Letthet. Hvit stripe på gulv har samme farge, 1624 Letthet, men her har vi selvsagt malt med gulvmaling.

Et sort – hvitt interiør kan ofte også være lekkert med en liten detalj i en skikkelig kontrast-farge. Nydelige kontrastfarger finner du i LADY Spring & Summer Collection 2013.

Les mer om nyheten LADY Supreme Finish Matt her.

Lisbeth var på God Morgen Norge på TV 2 og snakket om kontraster, se klippet her.

 

Vertical-separator
Jotun Nina

Jotun Nina » Interiør- og Fargedesigner i Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over de beste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Hun er suveren til å huske farger og kan umiddelbart beskrive en LADY farge, bare ved å høre navnet. Sammen med Lisbeth og LADY teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Vertical-separator

KOMMENTARER

11.03.2015 Ann Kristin

Hei!
Vi skal pusse opp stue og kjøkken og leker med tanken om at taket skal males sort…høyglans. Veggene på stua er malt i en lys grå farge og vi har en kontrastvegg med sort/grå steintapet. På kjøkkenet skal vi ha veggene i den samme grånyansen som på stua, bortsett fra en vegg der det blir hvite høyglans veggplater (over platetopp og vask). Innredningen blir høyglans hvit med sort el hvit benkeplate. Gulvene blir Comfortinyl frosted oak. Er det «galskap» med sort tak? Vi har mange vinduer både på stue og kjøkken…mot øst/sør/vest. Håper dere kan komme med tips…mvh Ann Kristin

12.03.2015 Jotun Nina svarer:

Her er det kun dere som avgjør hva DERE liker :o)) Et farget tak kan bli flott, – jeg ville dog kanskje vurdert det matt fremfor superblankt, for å gjøre det litt mindre «plastikk-aktig» i uttrykket. Dere må selvsagt være veldig observante på at sort ikke reflekterer lys, og dermed blir rommet mørkere. Det vil krever mer av ev belysning. Men det er jo ingen umulighet, – men må bare planlegge deretter. Kanskje maler du en lang bit med gråpapir og teiper opp i taket noen dager for å se om du liker det? Kjøp en prøveboks og rull over gråpapiret bare, – det kan være verdt det! De moderne og matte veggene får du med Lady Pure Color supermatt glans 01 / 02 eller Lady Balance matt glans 5 (begge kun til slettvegg, ikke til panel). Fargene blir kalkaktige og myke i uttrykket. Helt unikt! Dersom du ønsker en vaskbar og slitesterk vegg, ideelt for f.eks kjøkken og entre / gang, kan du vurdere Lady Wonderwall (kun til slettvegg), – den er dog ikke matt, men silkematt glans 10. Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, panel, og møbler maler du med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad. Du får den i matt, silkematt, halvblank eller superblank. Paneltak males med Lady Supreme Finish eller Interior Finish, mens slette tak males med Lady Tak matt. Lykke til :o)

16.03.2015 Ann Kristin svarer:

Tusen takk for gode tips!

22.02.2015 Marit

Hei!

Vurderer å male et mindre kontorrom i 1973 Antikkkgrå og så ønsker vi en mørk fondvegg. Har tenkt på 9938 Dempet sort. Fungerer denne til «gule» fargetoner, eller vil du heller anbefale en annen farge til fondveggen? Lister og dør er forøvrig fabrikkmalte i fargen 1453 Bomull.

Mvh Marit

23.02.2015 Jotun LADY svarer:

Hei Marit, tommel opp for 1973 Antikkgrå og 9938 Dempet Sort. Gult, grått og Dempet Sort kommer vi til å se mye av fremover, ta bare en titt i vårt nye fargekart LADY Balance under tema Everyday Simplicity :0) Noen gule detaljer gir god energi på et arbeidsrom :o) Slett vegg/tapet maler du matt og vakker med LADY Pure Color.
http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/interior/lady/lady-colours-inspiration.aspx

11.02.2015 Anne M

Hei!
Skal male gangen vår. Skal male en vegg i fargen dempet sort. Den veggen er ca 1,5 m lang. På den skal jeg henge svart/hvite kurver til oppevaring. Har dere forslag til hvilken farge resten av veggene skal få? Tenkte på marrakesh, eller blir det kræsj?
Alle veggene har panel som idag er malet hvite

12.02.2015 Jotun LADY svarer:

Hei Anne 9938 Dempet Sort passer til det meste, men har du mye lys ? Hva slags gulv har du og hvilken farge har dører, lister og vinduer ? Vi snakkes :0)

12.02.2015 Anne m svarer:

Det er terracotta fargede fliser (skal byttes etterhvert) lister og dører er i klassisk hvit. Et stort vindu i gangen ellers ikke mye lys nei.

12.02.2015 Jotun LADY svarer:

Hei igjen, mulig at Marrakesh blir litt «grønn» mot terracotta og kanskje litt mørk eller ? :0) Ikke så lett å si uten bilder, men en hel vegg i Dempet Sort «stjeler» en del lys. Kanskje du også skal vurdere 552 Tudor, 10341 Kalk og 10342 Kalkgrå :0) Panelvegger maler du matt og vakkert med LADY supreme Finish matt. Matt vegg gir en unik fargeopplevelse, fargen blir kalkaktig og myk og atmosfæren lun og lekker. Vi ønsker deg lykke til :0)

28.01.2015 Christina

Hei.. Vi skal male i stue og kjøkken nå, og er veldig i stuss på farge.. Har allerede en vegg som er malt i fargen nøytral, vi har mye vindu og lys. nøytral fargen blir ganske blå i huset vårt. Nøytral er også malt i gangen. Har lurt på marrakesh i stue og kjøkken, åpen løsning. har du noe erfaring med de to fargene sammen? Har også en mur som skal males i stuen. Er redd for at det kan bli rotete med en tredje farge på den. Om du ikke har noen fargeforslag? Kom gjerne med andre forslag en marrakesh også. :) Listene blir hvite og gulvet blir grå/brunt tre.

28.01.2015 Jotun LADY svarer:

Hei Christina, vi hjelper deg gjerne, men trenger litt mer info.
Kan du send en link på gulvene så vi får se dem ? Hva med farger på møbler ? Hvilken farge har dører, lister og vinduer er dette fabrikkmalt i S0502-Y som hos oss heter 1453 Bomull eller skal dette også males ?
9911 Nøytral er en nøytral grå med kun hvitt og sort, disse tonen kan dessverre fort oppleves som blå og spesielt i kombinasjon med fabrikkmalte detaljer. Ønsker du å beholde veggene som i dag er malt med Nøytral eller kan vi jobbe med varmere grå toner ?
Vi ønsker deg en fin kveld og hører gjerne fra deg igjen.

12.01.2015 Mia

Hei. Har en grålilla farge på soverommet mitt. Og har nå fått meg en sengegavel i fargen sand/beige. Den krasjer veldig med veggen bak, så tenkte å male veggen. Men er usikker på hvilken farge jeg skulle valgt. Sort? eggehvit? En gråbeige farge? Tips?

13.01.2015 Jotun LADY svarer:

Hei Mia
Alle fargene du nevner kan bli vakre sammen med sandbeige toner. Dempede blågrå og blågrønne toner kan også være nydelig, tenker da på farger som 4629 Skyggeblå, 4710 Duggblå og 4618 Kveldshimmel eller dempede grønne toner som 7555 Soft Mint, 7163 Minty Breeze, 6325 Balanse og 5180 Oslo. Fargen på din seng er en X-faktor for oss så mitt råd må bli at du henter noen farge lameller av de ulike fargene du liker å ser på disse i både dagslys og kveldslys. Slett vegg maler du matt og vakker med LADY Pure Color eller vår nye LADY Balance. Matt vegg gir en unik fargeopplevelse, fargen blir kalkaktig og myk og atmosfæren lun og lekker. Spesielt vakkert på et soverom :0)

25.10.2014 A. Lund

ps. har lyst på Marrakech eller en annen brunfarge, som hovedfarge, men vet ikke om det går..

30.10.2014 Nina svarer:

Da må vi først kjenne til hvilke andre farger du har. Hvitfarge på list, vindu, dør. Farger i tilstøtende rom? Gulv? Farger i møbler? Hører fra deg :o)

31.10.2014 A. Lund svarer:

Spørsmålet hører til forrige spørsmål

24.10.2014 A. Lund

Hjelp! Mannen min har bestilt ny sofa til kjellerstua. Den er lilla! Fargen er en mellomting mellom mørk indigo og mørk aubergin. Tak og lister i bomull. Flisgulv: ligner litt på skifer, med litt mørkere grå og litt brune sjateringer i. Har endel detaljer i børstet stål. Bord og skap males med dempet sort. Tror det blir to veggfarger. En bak hjørnesofaen og en annen på resten. Stua er 5 x 7 meter. Ubehandlet eiketrapp. Hvilke farger skal jeg velge? Vil at det skal bli litt lunt.

29.10.2014 Nina svarer:

Hei :o) Ser man det; mannen handler på egenhånd! Kanskje du vil like en lun gråtone som 394 Varmgrå (eksteriørfarge)? Grått kan bli tøft mot lilla :o) Du må avgjøre om en fondvegg samt en markant sofa vil ta for mye fokus, men dersom du skal spille på det lilla kunne valgt en lysere lilla vegg som Lys Aubergine kanskje? Her MÅ dere sjekke den opp mot tekstilen på sofaen. Med Lady Pure Color supermatt glans 01 / 02 og Lady Balance matt glans 05 (kun til slettvegg, ikke panel) får du matte og vakre vegger. Fargene blir kalkaktige og “myke” og atmosfæren langt lunere, – det er helt unikt for supermatte malinger. Matt panel får du ved å male med Lady Supreme Finish matt. Detaljer i treverk som lister, vindu, dør og møbler maler du med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad. Du får den i matt, silkematt, halvblank eller superblank. En helt matt veggflate sammen med detaljer i høyere glans (som møblene du skal male sorte) er utrolig lekkert, – anbefales!

22.10.2014 TA

Hei. Har du tips til lady veggfarge i en stue med sort veloursofa, mørkt brunt treverk og beige stoler? ( stolene har brun/gråtoner ikke gult i seg)

23.10.2014 Nina svarer:

Ja, liker du lyst eller mørkt? Kanskje du kan like 1376 Frostrøyk (eksteriørfarge) eller 1931 Kokos (gammel farge)….? Eller faller du for en av høstens store mintfarger som 7555 Soft Mint? Lady Pure Color supermatt glans 01 / 02 og Lady Balance glans 05 (begge kun til slettvegg, ikke panel) gir deg matte og vakre vegger. Fargene blir kalkaktige, “myke” og lune – helt unikt for supermatte malinger. Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør og møbler maler du med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad. Du får den i matt, silkematt, halvblank eller superblank. Prøv gjerne en supermatt vegg sammen med detaljer i litt høyere glans, som f.eks halvblank. Superfin detalj :o)

06.10.2014 Maria

Hei

Hva er navnet på den hvite taklampen? Kan man ha hvite vegger og hvit taklampe eller bør man da ha en mørkere lampe/vegg for å få mere kontrast. Jeg elsker det hvite, men det blir kanskje litt kjedelig..

Maria

10.10.2014 Nina svarer:

Den store hvite, vakre taklampen kommer fra FLOS og heter Skygarden. Designet av Marcel Wanders. Pris ca 25.000 ,-
For å gi lampen det fokuset den fortjener, bør den jo ikke gå i ett med veggen, men denne lampen kommer jo i mange ulike farger :-)

28.09.2014 Marius

Har du tips til god mørk farge jeg kan ha på gipsvegg og farge på innvendig tak? Høyt under taket med bjelker i rommet. Kun ett lite vindu høyt oppe på vegg.Taket vurderer jeg male i matt hvit opplyst med lilla stemningbelysning. Vegger skal være mørke. Store studiospeil på vegg. Ønsker nattklubbaktig glam look. Med noe dempet belysning. Muligens noen gule og hvite spotlights vendt nedover. Super blanke sorte vegger eller kanskje lady 8266 yin? Synes sorte matte vegger ser mer grå og noe «kjedelig» ut når de belyses opp..men kanskje det sikreste valget? Rommet blir innredet med frivekter på rack og knebøy stativ. En hel langvegg med speil. Håper på gode farge tips til mitt studio :)

30.09.2014 Nina svarer:

Jammen, det er sjeldent jeg har fått knebøstativ og frivekter oppført som interiøret i rommet jeg skal fargelegge, ho ho :o) Men desto artigere er jo det! Dersom du virkelig liker de mørke fargene skal du selvsagt velge disse, men husk at du da også velger bort alt lys og energi i så måte. Men kanskje kompenserer du med masse fin belsyning :o) En god nesten sort farge kunne vært 9938 Dempet Sort. Fargen Yin som du nevner er også helt mørk, men den har en grønnlig undertone som kan sees litt ekstra dersom belsyninen din blir gyllen. Kanskje du da helelr skulle valgt en mørk farge som går mot rødt? Da beveger du deg mot de lilla tonene du nevner i lyset. Sjekk ut den gamle fargen 8104 Univers, dem har noe lilla over seg, selv om den er helt mørk. Mørke farger blir jo desidert flottest i matt utgave….en mørk blank vegg ser i mine øyne fort litt «billig» ut, og det funker jo ikke i nattklubb-glam-prosjektet ditt, Marius :-) Mal med Lady Balance matt 05 eller Lady Pure Color supermatt 01 / 02 for et litt ekslusivt, matt uttrykk :-)

14.08.2014 Gunnhild

Hei,

Vi holder på å pusse opp huset og har i den forbindelse skiftet alle gulv, vegger og tak. I stuen har vi valgt klassisk hvit i taket og skumring på vegger. Det er åpent opp til spisestuen (som ligger to trinn høyere) og der har vi valgt samme farve i tak og morgendis på vegg. Midt i stuen holder vi nå på å lage til en peisinnsats som blir synlig både fra stue og spisestue og denne har jeg lyst å male i dempet sort. Gulvet er lys eikeplank. Kan dette høres ut som en god match?:)

Blir veldig glad for svar!
Mvh Bjørn

14.08.2014 Bjørn

Hei,
Vi holder på å pusse opp huset og har i den forbindelse skiftet alle gulv, vegger og tak. I stuen har vi valgt klassisk hvit i taket og skumring på vegger. Det er åpent opp til spisestuen (som ligger to trinn høyere) og der har vi valgt samme farve i tak og morgendis på vegg. Midt i stuen holder vi nå på å lage til en peisinnsats som blir synlig både fra stue og spisestue og denne har jeg lyst å male i dempet sort. Gulvet er lys eikeplank. Kan dette høres ut som en god match?:)

Blir veldig glad for svar!
Mvh Bjørn

15.08.2014 Nina svarer:

Dette er en kjempe-plan spør du meg! Tommel opp :o) Men mal den for guds skyld supermatt, – sort kan fort se litt plastikaktig ut i blank utgave på slett vegg!!! Lady Pure Color supermatt er tingen :o) Dersom du skulle gå for grått er både Matrix, Aske og Askesort også fine inn her. Lykke til!

16.08.2014 Bjørn svarer:

Hei igjen!

Tusen takk for kjapt svar! Da går vi for Dempet Sort. Vi har gått for pure color supermatt også på alle andre vegger og tak og er fornøyd med det så langt:)
Mvh
Bjørn

14.07.2014 Thea

Hei! Jeg vurderer å male soverommet med dempet sort på to vegger og klassisk hvit på to vegger. Soverommet er stort, med to vegger med vindu og to vegger med dører. Hvilke vegger bør jeg male i sort? De med vinduer, eller de to andre som det meste av lyset faller på?

11.08.2014 Nina svarer:

Litt vanskelig å si uten å ha sett rommet, det gjelder å finne balasen i rommet. Hva sier magefølelsen din npr du står i rommet? De sorte flatene blir uansett avbrutt av dør el vindu…ellers ville jeg svart veggen uten detaljer på ;-)

02.07.2014 Merete

Hei, vi har malt gang, kjøkken, stue og loftstue med n1000s. Det er åpen trapp fra stue opp til loftstue slik at en vegg går over begge etasjene.

Jeg ønsker å male denne og kanskje en annen vegg, kanskje kjøkkenet mørkere. Kan kalkulerer grå kalk være et alternativ?

På gulvet har vi hvitmalte lakk eikegulv, men ikke de helt lyseste gulvene. Taket er panel som er malt hvit. Mvh merete

04.07.2014 Nina svarer:

Hei. Er det fargen 10342 Kalkgrå du sikter til? Jeg kjenner ingen farger med navnet du skriver. I så fall vil ikke Kalkgrå fungere til S 1000-N, som heter 9904 Skumring hos oss. Dette er ern litt kjølig gråtone som bør holdes unna alle andre gylne farger, både i form av Egghvit og Bomull, men også i form av gylne grå og beige farger. Her vil de andre kjølige nøytralene fungere bedre; som 9930 Tåkedis eller 9911 Nøytral. Men tenk helhetlig. De to sistnevnte fargene vil heller ikke trives med gylne farger rundt seg.

27.04.2014 Gabrielle Osdal

Hei. Jeg har malt det tette terrassegjerdet mitt i dempet sort og nå lurer jeg på om jeg har gjort en tabbe. Planen min var at husveggen skulle males i denne fargen også, men det går ikke, det ser jeg nå. Uteplassen er som en firkantet «boks», med en høy fjellvegg rett rett i mot husveggen og med tette gjerder på sidene så jeg tror det vil bli litt»mørkt»med sort på alle veggene. Terrassegulvet har jeg beiset i Naturgrå. Jeg kikker litt mot fargene Frostrøyk og Tidløs. Hva tror du?? Vil det kunne bli en suksess?? Veldig takknemlig for svar… Gabrielle

28.04.2014 Jotun LADY svarer:

Hei Gabrielle :) Hvilken farge har resten av huset ? Supert hvis du kan sende oss noen bilder :) Litt lettere å få et inntrykk da :) Vi snakkes :)

13.04.2014 Unn

Hei. Jeg skal male et brukt furu kjøkken svart. Hvilken svartfarge / kode anbefaler du. Det er i ei fjellhytte med beiset vegger fargekode : 2deler drivved og 1del valnøtt. Forslag til maling?

14.04.2014 Nina svarer:

Da kan du se på 9938 Dempet Sort f.eks? Lekker farge :o) Men du kan også vurdere 734 Brunsvart (eksteriørfarge) dersom du ikke vil ha den så hard og sort, det kan jo kanskje bli fint inntil dine brune beistoner :o) Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, panel, og møbler og kjøkkenfronter maler du med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad. Du får den i matt, silkematt, halvblank eller superblank. Kanskje du tar deg tid til å se på en liten videosnutt med gode råd om hvordan du best maler nettopp kjøkkenskap her? http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-kitchen.aspx

21.02.2014 Anne-Hilde

Hei!
vi skal pusse opp soverom, og vi har veldig lyst på svart vegg bak senga! grunnen til at vi ønsker en svart farge er at skapdørene er svart! veggen bak senga er 3,30 meter høy! ellers er veggene lysgrå! hvilken svart tror du??

28.02.2014 Nina svarer:

Hei :o) Svart-hvitt kontraster er noe jeg personlig liker svært godt…og hjemme hos meg finner du 9938 Dempet Sort :-) I SUPERMATT!!! Den er ikke så lekker i blankere maling…da ser det ut som sort plastikk. Det sobre og elegante uttrykket forsvinner. Men prøv Lady Pure Color supermatt 9938 Dempet Sort, – det er min favoritt :o)

18.02.2014 Anja

Hei! Jeg er SÅ på leting etter en god, skikkelig mørk farge til soverommet (vi skal ha helt mørkt rom med bare hvite møbler, sengetøy og lister). Jeg tror Dempet Sort blir hakket for mørk, mens f.eks Sober blir for lys igjen. Jeg har sett litt på yin, men klarer ikke helt å avgjøre om den er lysere enn dempet sort, evt hvilken undertone den har. Jeg er veldig åpen for ideer og hjelp til å «se» undertonen i de forskjellige mørke fargene innenfor sort, grå og greige. Tror jeg heller mot en bittelitt varm mørk farge, men trenger konkrete fargetips så jeg ikke må kjøpe med meg halve malingsbutikken i prøver :) Har du noen gode forslag? Og sleng gjerne med hvilken hvit listefarge jeg burde ha også til de forskjellige mørke fargene du foreslår, for akkurat på det punktet er jeg håpløs! :)

20.02.2014 Nina svarer:

Da syntes jeg rett og slett du skal se på 1434 Elegant :o) Ikke fult så mørk som Dempet Sort….den er noe gråligere i uttrykket, og ikke fult så kald. Men noe mindre lun enn Sober igjen. Perfekt? Håper det :o))) Du kan gjerne kombinere denne med Letthet eller Egghvit. Ta hensyn til eb andre hvite farger i rommet; vindu..dør etc. Og du looooover å male rommet helt matt ikke sant? UTROLIG forskjell!! Lady Pure Color Supermatt :o)

18.02.2014 Morten

Hei!

Jeg lurer også på hvor den hvite gulvlampen er fra!:-)

21.02.2014 Nina svarer:

Den fine, hvite gulvlampen er fra Blåmann Møbler :o)

14.01.2014 Odd

Hei Nina,
Vi er på jakt etter sort garderobeskap og slagbenk uten for mye utskjæringer. Det finner vi ikke så vi tenkte male de gamle møblene vi har. De er i furu, tror det er en slags lakk på dem. Har du ett tips om grunning og noen matte sorte farger?

17.01.2014 Nina svarer:

Da skal du grunne med Jotun Kvist & Sperregrunn, – kvistlakk og grunning i ett. Deretter skal du male to toppstrøk med Lady Supreme Finish, og da velger du glansgraden matt dersom det var det du ønsket. En fin sort farge kan være 9938 Dempet Sort :-)

17.11.2013 madeleine

hei nina,
vi tenkte å pusse opp soverommet vårt. Tanken er å ha en svart farge bak sengen, og de resterende veggene hvite. Ville du anbefalt Yin eller dempet sort? eller har du kanskje noen andre ideer som kunne sett bra ut? Skal males på strie tapet

22.11.2013 Nina svarer:

Helt klart Lady Pure Color Supermatt 9938 Dempet Sort :o) Men malingen MÅ være matt, ellers ser det ut som sort «plastikk»… ikke fult så fint ;o) Dersom du ikke ønsker helt sort er jo også farger som 1434 Elegant (grå) og 10249 Sober (gråbeige) flotte farger.

02.09.2013 Ida

Hei Nina :)
vi holder på å renovere ett hus fra 70-tallet nå, kjøkkenet er ifra 2007 og er i en farge de kalle vanilje, den er veldig lik cafelatte, jeg syntes fargen er skitten og heeelt grusom men vet at hvis jeg setter igang å maler kjøkkenet ,så må vi sette dettte vekk, pga mange utskheringer osv, og det er det siste som skal gjøres, har jo ett budsjett å følge. Har du noen tips til farge jeg kan ha på veggene. Vitevarene på kjøkkenet er sorte og er retro preget. Vanskelig å ikke få vanilje/cafe latte til å virke så gul og skitten.

06.09.2013 Nina svarer:

Ja, da er det sikkert fargen 1519 Vanilje som altså er helt lik Caffe Latte. En gulaktig beige farge. For å dempe denne noe kan du ev gå for en mørkere farge på veggene, som 1623 Marrakesh. Men trylle kan vi jo ikke, så den vil jo fortsatt se beige ut. Men å male kjøkkenfronter klarer de fleste veldig fint selv altså, dersom du tør å prøve :-) Man bruker en god maling egnet for formålet, som Lady Supreme Finish som har god utflyt og ikke lager stygge penselstriper. Man kan til og med skru av dørene og sprøyte dette selv dersom man får leie eller låne en sprøyte. Men du klarre fint å male den altså; med en god liten rulle og en pensel (Jordan Ultimat) kommer du ned i alle kriker og utskjæringer / profiler. Dette får alle til :o) Skapene må vaskes GODT, og grunnes før du maler to toppstrøk. Da får du det kjøkkenet du ønsker deg…. :o) Se en kort video om maling av kjøkken her;http://www.jotun.no/www/no/20020051.nsf/viewUNID/5FD0EB27AD2C565EC1257B28004439AF!OpenDocument

21.06.2013 Tone

Hei,
vi har valgt Skumring 9904 i stuen og skal male med denne fargen også i tv stuen og trappeoppgangen. Men, jeg er i tvil om jeg skal be maleren stoppe og bytte til en annen farge. Vi har ennå ikke fått lys i taket og i kveldsmørket synes jeg fargen virker lyseblå. Har en grå sofa, og hvitt kjøkken( som monteres til uken), hvordan går denne fargen sammen med hvitt og grått? Er veldig i tvil om jeg skal fortsette med denne fargen eller om jeg skal bytte. Har du en anbefaling?
Ville egentlig hatt en gråfarge, neste hvit, ikke blå slik veggene nå ser ut.

27.06.2013 Nina svarer:

9904 Skumring er jo en såkalt nøytral gråfarge; og disse gråfargene er kjent for å opptre som kjølige og litt blålige i skarpt dagslys eller blålig belysning (LED, Halogen etc), så det er slett ikke uvanlig det du opplever. Du bør også tenke på at disse gråfargene bør ha rene hvite farger inntil, som 9918 Klassisk Hvit, og ikke gulaktige som Egghvit eller Bomull osv. Da vil disse se gule og skitne ut inntil Skumring. Jeg ville mao sjekket hvitfargen på kjøkkenet f.eks. Ring leverandøren og be om en ncs kode, så kan jeg hjelpe deg videre igjen :-)

02.06.2013 Yvonne

Hei
Vi holder på å male hus og har da valgt fargene s0500n til tak og skulle ha s1000n på vegger, da oppdaget jeg jo at veggene ser litt blå ut i noen lys:( heldigvis var ikke hovedrommene malt enda og jeg har da valgt at de skal også være s0500n. Videre vil jeg ha en vegg på kjøkkenet i en nesten sort farge men veldig usikker på hvilken jeg skal velge. Kikket litt på Matrix men syntes kanskje den ble for lys? Syntes jo også dempet sort ser fin ut men redd den er veldig mørk? Ser også at kjøkkenet kommer i 1002 og redd den blir seende gul eller skitten ut mot s0500. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå at den ser skitten ut?

07.06.2013 Nina svarer:

S 0500 – N tilsvarer Jotuns farge 9918 Klassisk Hvit, og dette er en ren hvit farge som da ikke bør kombineres med såkalte ferdigmalte detaljer, som er langt gulere i fargen. S 1000 – N, som heter 9904 Skumring hos oss, er en nøytral gråtone, som i enkelte belysninger, som skarpt dagslys, vil kunne oppfattes som litt blålig, nesten lilla. Så her har du sett helt rett…dessverre :-) Kjøkkenet ditt, som har kode S 1002 -Y kanskje?, tilsvarer da vår 1024 Tidløs. Dette blir da seende litt mer grålig ut, med et hint av gult over seg. Dersom du ønsker an svakt grålig vegg kunne du jo selvsagt valgt nettopp 1024 Tidløs, med helt hvite detaljer i Klassisk Hvit. Da vil kjøkkenet skli rett inn :-) En gråfarge som da ville passet inn til Tidløs, er 1462 Grå Skifer, 1899 Front eller 1434 Elegant for å nevne noen :-) Alle gråfarger med et hint av varme i, – slik at de ikke blir blålige og kjølige som alle gråfarger i N-skalen kan være. Gå i butikken og ta med deg fargeprøver hjem, se på dem i rommene du skal male i både dagslys såvel som lampelys på kvelden, – da får du en fin følelse med hvordan fargene vil fremstå :-)

18.04.2013 kristine

hei! Jeg syns den veggfargen i bakgrunnen så fin ut. hvilken farge er det?

Jeg sitter fast i fargevalg. Refleksjon er finest til nå av prøveboksene. men jeg vil nok veldig gjerne ha mer hvit. ..

har du noen forslag??=)

Vil skal ha blank trapp og sort håndløper, og gulvet er temmelig gul parkett (foreløpig, før jeg fikser det neste år)…

pliiiis hjelp meg :)

19.04.2013 Line – Jotun svarer:

Hei Kristine
Litt usikker på hvilket bilde du mener det er jo flere bilder, men veggene er malt med 9918 Klassisk Hvit som er en nøytral hvit som ikke har hint av farger kun sort og hvitt eller 7236 Chi som er kritthvit med et svakt kjølig slør. 1622 Refleksjon er en varm svakt gråaktig tone med et hint av rødt, så kanskje du skal velge 9918 Klassisk Hvit lekker sammen med 9938 Dempet Sort. Bruk samme hvite tone på alt og lek deg med ulike glansgrader. :)

07.04.2013 Maria

Hei!
Holder på å bygge hus, å skal ha huntonittplater på soverommene
og gips i rom som stue og kjøkken.
Har nå et dilemma ang fargevalg da vi har valgt å ha noen av soverommene med hvite plater S 0502 Y, og ett rom med fargen frost S 1500 N.
Skal da bestemme oss for farge på de rommene som er i gips(stue og kjøkken), og så finner jeg ut at vinduene er hvit s0502y ….
Hvilke fargen kan jeg da ha på veggene?
Har lagt opp til å ha fondvegg i tillegg både på kjøkken og stue, i grålige toner (a la betong look)
Skal jeg da ha helt kritthvite gulvlister på det rommet som er med fargen frost på veggene?
Det burde vel strengt tatt være samme farge på gulvlistene som på vindusfargen?
help!

10.04.2013 Line – Jotun svarer:

Hei Maria
Ja det er lurt å holde seg til samme farge på lister,dører,karmer og vinduer for å skape et så rolig inntrykk som mulig. Du skriver at du har S0502-Y altså Bomull på vinduene i stua, sammen med Bomull er gråfarger som 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø, 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant lekkert. Disse tonene kan du mikse og matche som du ønsker. Hva med 1391 Lys Antikkgrå på veggene og en vegg i 1462 Grå Skifer. :)

06.04.2013 gitte

Hei
Har kjøpt en grønn sofa (litt svak eplegrønn) og lurer på om jeg bør male veggene i ren hvit, grå eller med en mer gyllen nyanse. Rommet har ettermiddagssol. Hvilke andre farger passer inn?

10.04.2013 Line – Jotun svarer:

Hei Gitte
For å kunne hjelpe deg med dette trenger jeg litt mer info om hva slags gulv du har, andre farger i rommet og hvilken farge har du på tak, lister, vinduer og dører.

26.03.2013 Monica

Hei,
vi bygger på huset og vurderer å bruke ferdigmalte panelplater på stua med fargen bomull. Hvilken farge bør vi da velge til taket?

10.04.2013 Line – Jotun svarer:

Hei Monica
Hvis du ønsker at taket skal være hvitere enn veggene så kan du ta en titt på 1624 Letthet dette er en svak gulaktig hvit tone :) litt lysere enn 1453 Bomull. Velger du «helt» hvite tak som i Chi eller Klassisk Hvit kan fort veggene dine virke litt gule. Du kan også velge samme farge men med ulik glans.

18.03.2013 Hege B

Hei.
Skal male stuen og ønsker en fondsvegg i sober. Passer det da med eggehvit på de andre veggene? Og hvilken hvitfatge passer det da å ha i taket? Ønsker en liten kontrast til eggehvite vegger. Lister og tak er i dag eggehvit, men vil male listene i den hvitfargen du anbefaler meg å ha i taket.
Venter spent på svar….

22.03.2013 Nina svarer:

Hei Hege. Vi pleier å anbefale en ren hvit farge som 9918 Klassisk Hvit inntil de greige fargene, da står du også fritt til å sniktitte litt på de andre superfine fargene Kalk og Kalkgrå…de er så fine til Sober!!!! Mal veggene dine supermatte med Lady Pure Color, – helt rått med matte vegger når fargen er mørk. Panel og detaljer i tre (vindu, dører, lister) males med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad; matt, silkematt, halvblank eller supreblank.

03.03.2013 Johanna

Hei, Lurte på om du vet hvor den hvite gulv lampen er fra? =)

28.02.2013 Mari

Hei.
Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg litt.
Vi har nettopp malt taket i bomull. Jeg ønsker hvite vegger, men ser jo at taket da blir gult. Hva tror du er best av å gå for hvit komfort eller bomull på vegg? Skal også ha en vegg i matrix/lammull og har ellers hvite, sorte og grå møbler som skal inn.Og hva med lister/ vinduskarmer ?

01.03.2013 Nina svarer:

Da ville jeg fortsatt med Bomull, så slipper du nok en brytning av gulaktige farger mot hverandre. Du kan derimot sørge for å vareiere glansgraden på vegger og lister / vinduer. Har du slette vegger ville jeg uten tvil malt disse helt supermatte, det gjør den ytterligere mer diskret. Vindue etc kan males med høyere glans, kanskje Lady Supreme Finish halvblank eller til og med superblank? Og den grå fondveggen ville jeg anbefale deg å vurdere fargen 1877 Valmuefrø eller den noe mrøkere 1462 Grå Skifer, den står bedre til Bomull enn Matrix, som vi anbefaler hvitere farger til. Dette er særs gode alternativ… :o)

21.02.2013 Renate

Hei. Lurte på om du kan hjelpe meg. Har en loftstue med 1 vegg/trappeoppgang med slett flate, resten panel. Jeg har tenkt å male i fargene kalk og kalkgrå med klassisk hvit på detaljer og tak. Hvilken type og glansgrad burde jeg velge på de forskjellige flater/detaljer? Det er den slette flaten som vil bli kalkgrå. Mvh Renate

22.02.2013 Nina svarer:

Jeg ville brukt en så matt maling som mulig på de store flatene, det betyr Lady Supreme Fibish matt på panel, og lady Pure Color på slettvegg, og heller valgt en glossy glansgrad på mindre detaljer som får økt fokus; eks fine lister, et møbel osv. Hvis taket ditt er i fint panel, uten for mange hakk og søkk / kvist, kan et høyglanset (Lady Supreme Finish superblank) tak også være fint. Det vil reflektere mer lys ned i rommet. Er taket slett er det kun Lady Tak matt som gjelder, her finnes det ikke glansgrader. Men det er flotte farger du har funnet deg, så dette komer til å bli så fint :-)

Skriv en kommentar

som svar til Avbryt

Relaterte saker

Vakre hyttefarger
26.03.2015

Vakre hyttefarger

Les mer 1 kommentar
Terrassetrender 2015
26.03.2015

Terrassetrender 2015

Les mer 0 kommentarer
Dansk suksessformel bak Årets møbel
17.03.2015

Dansk suksessformel bak Årets møbel

Les mer 18 kommentarer
Tid for hjem – backstage
15.03.2015

Tid for hjem – backstage

Les mer 17 kommentarer
De hotteste plantetrendene
10.03.2015

De hotteste plantetrendene

Les mer 18 kommentarer
Oppdatert veggfavoritt
03.03.2015

Oppdatert veggfavoritt

Les mer 27 kommentarer
Slik bruker du de nye LADY fargene
06.01.2014

Slik bruker du de nye LADY fargene

LADY Balance fargene Her håper jeg å gi dere et lite innblikk i de nye LADY Balance fargene våre slik…