Delikat stue i ny fargeprakt

Delikat stue i ny fargeprakt

ETTER: Tid for hjem har laget et rom med delikate farger og fine flater. Her blir det fint å leve i lang tid fremover! Foto: Pandora Film / TV 2.

Litt kjedelig, kanskje?

Før var stua i dette rekkehuset «helt grei», men kanskje litt kjedelig..? De hvitmalte overflatene var ganske slitte, og den eldre peisen tar stor plass i den avlange stua.

Tid for hjem ep 9- 2020

Det er god takhøyde i rommet, og de store vinduer gir mye lys, men fargene var ganske kjedelige og peisen okkuperer mye gulvplass.

Tid for hjem ep 9- 2020

Designers plan

Kirsten Visdal er designer i denne episoden. Hun er kjent for sitt store engasjement for norsk design og håndverkstradisjoner, og også for sine sobre fargepaletter og naturlige interiørstil.

Kirsten ser raskt at det ikke er så mange alternative måter å møblere rommet på. Derfor blir det mest fokus på å få fram slette, fine overflater på vegger og i tak. Hun velger lune malingsfarger til alle flater, og vil dessuten sette inn en mindre peisovn og lage en liten delevegg mellom spisestuen og resten av rommet.

Tid for hjem ep 9- 2020

Den nye spisekroken har fått et helt annet – og mye lunere uttrykk enn før, med fargen LADY Pure Color 11174 Curious Mind. Døren og karmen er malt i samme farge med LADY Supreme Finish Halvblank.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Perfekte, slette veggflater

Under panelet i taket var det heldigvis gipsplater, og jobben med å få et slett tak blir relativt enkel. Det gamle tapetet var også relativt greit å fjerne med varmt vann og skrape. Einar sliper lett over og sparkler over sår og sprekker. For å få en fin og robust overflate, blir både vegger og tak tapetsert med Jotun Slettvegg, forgrunnet – en armeringsduk som gir perfekt underlag for malingen. Tapetet blir montert med Jotun Tapetlim Standard.

Fargepalett

Veggene i den største delen av rommet er malt med LADY Pure Color i fargen 10678 Space. Spisestuen fikk en litt mørkere farge; LADY Pure Color 11174 Curious Mind. Samme farge ble brukt i taket over spisebordet.

Vi anbefaler takmalingen LADY Perfection i taket. Da er du sikret et skjoldfritt, matt resultat. Les mer her! 

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Fargerike detaljer

Alle møblene er laget i vannfast MDF/bøybar kryssfinér, og ble først grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, som gir god heft til malingen.

 • Runde bord og hjørnebord malt med LADY Supreme Finish Silkematt 10965 Hipster Brown
 • Veggseksjon under vinduene: LADY Supreme Finish Silkematt 11175 Adventure
 • Veggseksjon under tv: LADY Supreme Finish Silkematt 7637 Exhale
 • Krakk og blå vase: LADY Supreme Finish Halvblank farge 4224 Royal Blue (NCS S4550-R80B).

TIPS! For en litt mer dempet, men fortsatt knallblå farge, anbefaler vi LADY 4863 Statement Blue. – Les mer om fargen her.

Rikelig med SPACE!

Kirsten sin stil er enkel og ren, og lune farger og tekstiler skaper en god atmosfære i den nye stua. Med ny, nett peis, blir det også mer luft og plass i rommet. Pipen blir flislagt med fliser i en lun farge. Veggene er malt med LADY Pure Color i fargen 10678 Space.

Tid for hjem ep 9- 2020

Den lille skilleveggen skaper plass til en deilig lesekrok. Peisen kan vris på, slik at flammene blir synlig fra godstolen. Spileveggen er laget av 45 mm rundstokk, og festet til gulv og tak på en slik måte at det kan fjernes om man trenger mer plass til for eksempel langbord. Vinduer, lister og dør/karm i stuen, er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 10678 Space.

Tv-krok og støydemping

Kirsten har tegnet noen tøffe, skulpturelle sofabord, som Andreas bygger av bøybar finér, montert på runde plater. Bordbena blir støpt i betong.; et smart tips for å få et stødig bord!

De store vegg og takflatene byr på noen akustiske utfordringer. Løsningen blir å lage støydempere som monteres på veggen. Ved hjelp av akustikkplater, som blir skåret til og kledd med knallblått ullstoff, blir det også et dekorativt innslag i rommet. Gardiner og møbler hjelper også til med å dempe lyden.

Tid for hjem ep 9- 2020

Veggseksjon under tv har fått fargen 7637 Exhale. De runde bordene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 10965 Hipster Brown – og taket har fått fargen 11174 Curious Mind.

Oppbevaring og sitteplass

Under vinduene bygges det hyller og skap for oppbevaring. Dette kan også fungere som sittebenk ved behov for å lage sitteplass til mange.

Tid for hjem ep 9- 2020

Veggseksjonen under vinduene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 11175 AdventureRunde bord og hjørnebord malt med LADY Supreme Finish Silkematt farge 10965 Hipster Brown

Tid for hjem ep 9- 2020Tid for hjem ep 9- 2020

Kul bordlampe fra Muuto! Se alle detaljer om materialer og møbler på TV2.no

Foto: Pandora Film / TV 2.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

7685 Subtle Green – en subtil og anvendelig grønntone

I fargekartet CANVAS presenterer vi hele 4 grønne farger for 2024. En av disse er den dempede og herlige grønntonen…

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…