Kunsten å lage farger

Kunsten å lage farger

Ved å endre farge på veggen, kan du skape ulike stemninger i et rom. Det å velge riktig farge er noe mange ofte bruker tid på. Når du først har funnet den perfekte fargen, er det viktig at det er nettopp den du får med deg hjem.

Dessuten er det viktig at fargen er utviklet for å ta seg godt ut på en stor veggflate og du må kunne være trygg på at den fargen du så på fargeprøven er helt lik den som er i malingsspannet.

Jotun Fargetrygghet
Vårt mål er å kreere farger som folk trives med, vi gjør mye research, følger med på messer, interiørbutikker, snakker med arkitekter, etc. Se her hvordan de vakre fargene blir til:

Å utvikle en farge kan ta fra en måned til flere år. Du kan være trygg på at vårt fokus er å lage trygge vakre veggfarger som passer hjemme hos deg.
Den endelige fargen du velger skal være lik den du har valgt ut, ha god dekk og skal være robust. Det endelige sluttresultatet er et samspill mellom en farge og et høykvalitetsprodukt. Jotun produserer kun malinger som selges som LADY, Sens eller Jotun. Maler du med Jotun-farger i Jotun-maling (blandet over Jotuns blandemaskiner) har du en trygghet for at fargen blir slik den blir fremvist i fargekartet og på våre fargeprøver. Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Hver eneste malingstype, i alle baser, har en individuell fargeresept for å få akkurat den unike fargen. Les mer om Jotun Fargetrygghet her.

Jotun Farge
Husk at det å se farge på en skjerm gir deg kun en indikasjon, da fargen vil oppleves forskjellig fra skjerm til skjerm. Vi anbefaler deg derfor å alltid se på en fysisk fargeprøve eller prøvemale før du tar det endelige valget.

Fargeprøver i butikk
I Jotun Fargesenter Inne finner du et stort utvalg av større fargeprøver. Flere av fargene finnes også i A3 format, noe som gjør fargevalget ditt enda enklere. Jotun Fargesenter Inne har også oppstrøksprøver i ulike glansgrader, slik at du kan vurdere ønsket finish. Se her for å finne din nærmeste forhandler med dette tilbudet.

Tips ved fargevalg:

  • Tenk ALLTID på hvilke andre farger din nå nye, utvalgte farge skal passe sammen med;
  • Detaljfarge på lister, vindu, dør etc. Hvitt er IKKE hvitt. Ferdigmalte hvite detaljer er ikke kritthvite, men gulaktig hvite som 1453 Bomull, og disse fungerer ikke nødvendigvis til alle farger.
  • Hvilke andre farger i tilstøtende rom skal den fungere til? Passer fargen til møbler, kjøkkenskap, gulv etc..? Tenk helhetlig.
  • Test fargen! Prøvemal eller hent store lameller i butikker som har Jotuns fargesenter. Finn en butikk nær deg her
  • På baksiden av alle fargeprøvene finner du anbefalte kombinasjonsfarger fra våre fargedesignere.
  • Før du velger; Betrakt farger i dagslys så vel som i lampelys om kvelden. Farger påvirkes enormt av lys. Både tilgang på dagslys, samt av type belysning man velger. LED, halogen…fargede glass, spotter og skjermer etc. En farge du har sett hos naboen trenger ikke bli like fin hos deg da alle omgivelsene spiller inn.
  • Maling er ikke maling… De viktigste egenskapene for innendørsmaling er at den er lett å påføre, gir jevn og god dekk, lite sprut, og at produktet gir den fargen du har valgt. Med LADY kan du være helt trygg på at produktene leverer i ypperste klasse på alle disse egenskapene. Veggene dine er de største flatene i interiøret ditt, de du ser på HVER dag. Fortjener de ikke da å males vakkert? :)
  • Glansgrader: Mørke farger til veggflater bør males matte, – det utgjør en uvurderlig forskjell. En mørk, blank veggflate føles fort uekte og plastikk-aktig. La fargene få være matte, elegante og diskret. Dette uttrykket får du ved å male med LADY Balance eller LADY Pure Color. Når det er sagt blir ALLE farger vakrere i matt utgave. De blir lysere, mindre støyende, oppleves mer eksklusive og kalkaktige. Det blanke kan heller tilføres i detaljene; som et malt møbel med LADY Supreme Finish halvblank eller Superblank eller ved hjelp av annet flott interiør.

Se våre nyeste farger her.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Bella – En energirik oransjetone

Få glødende kreativitet og energi inn i hjemmet! 2489 Bella er en av våre virkelige favoritter fra det nye fargekartet…

Smakebiter fra Oslo Design Fair 2023

På åpningsdagen til Oslo Design Fair fikk vi flere smakebiter på interiørtrendene for det kommende året. Bildet over viser kjøkken…

Finn den rette balansen – med LADY Balance

Vibeke Klemetsen føler seg veldig mye roligere og mer i balanse når hun har det ryddig og behagelig rundt seg….

Totalfornyelse av gammel dikterstue

I sesongens andre episode pusser Tid for hjem-gjengen opp en gammel dikterstue i Kalfarlien i Bergen. Dikterstuen har en fantastisk…

Aina Sollie Steen med enkle prinsipper for bedre fargevalg

Aina Sollie Steen, kjent fra Tid for hjem og Sommerhytta, er en person vi har skikkelig sansen for. Vi ble…

Hjemme hos Tone Kroken

Interiørarkitekt Tone Kroken lever av å skape god stemning. Det kommer tydelig frem i hennes vakre Frogner-leilighet. Velkommen inn! Bildet…